Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Jessie J lesz 2011 felfedezettje

Jessie J - Jessie J lesz 2011 felfedezettje

A brit közszolgálati rádió ezúttal is megszavaztatta a zenei élet szakembereit a BBC Sound of 2011 keretében arról, szerintük ki lesz az év legnagyobb felfedezettje. Százhatvan szakember (zenei szerkesztő, kritikus, producer, dramaturg, blogger) voksolt, mindegyikük három jelöltet nevezhetett meg. Így állt össze a decemberben nyilvánosságra hozott tizenötös lista.

A jelöltek a világ bármely részéből származhattak, de nem vehettek részt brit televíziós tehetségkutató műsorban, nem lehettek ismertek együttesekből, s nem lehetett olyan felvételük vagy nagylemezük, amely november 14-ig bejutott a brit dal- vagy albumeladási lista húszas mezőnyébe.

Pénteken jelentették be, hogy a második körben a tizenöt előadó és zenekar közül Jessie J kapta a legtöbb voksot, a szakemberek szerint tehát ő lesz 2011 legnagyobb felfedezettje. A zsűri úgy véli, az 1988. március 27-én Redbridge-ben született énekesnő Nagy-Britannián kívül is komoly sikerre számíthat az amerikai énekesnők: Rihanna, P!nk és Lady Gaga stílusát ötvöző zenéjével. „Az elismerés számomra nagy megtiszteltetés. Tudom, jól végzem a munkámat, és a jövőben is ezen az úton próbálok haladni” – nyilatkozta a díjazott. Jessie J dalszerzőként már korábban letette névjegyét, egyebek mellett társszerzője Miley Cyrus 2009-es Party in the U.S.A. című slágerének. Első szólófelvétele Do It Like a Dude címmel november 18-án jelent meg, a héten a brit lista ötödik helyén található. Második dala, a kiadás előtt álló Price Tag című B.o.B közreműködésével készült.

Jessie J - Jessie J lesz 2011 felfedezettje

A BBC Sound of 2011 első öt pozíciójában hazaiak végeztek: a második helyen James Blake elektrozenész, a harmadikon az alternatív rockzenét játszó The Vaccines, a negyediken Jamie Woon, az ötödiken Clare Maguire zárt.

A szavazást egyre nagyobb figyelem kíséri, mivel a korábbi győztesek mindegyike sikeresen gyökeret eresztett a zeneiparban. (2003 – 50 Cent, 2004 – Keane, 2005 – The Bravery, 2006 – Corinne Bailey Rae, 2007 – Mika, 2008 – Adele, 2009 – Little Boots.) Tavaly Ellie Goulding diadalmaskodott. Az 1986. december 30-án született énekes-dalszerző februárban újabb komoly elismerést kapott, a BRIT Awardson, a legrangosabb brit zenei díjak kiosztóján ő részesült A kritikusok díjában, amit szintén a legnagyobb reményű újoncnak adnak. Ellie február végén kiadott Lights című nagylemezéről ugyan vegyes kritikák jelentek meg, mégis sikeres évet zárt.

Puha József

2011. 01. 12. 7:12

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jessie J lesz 2011 felfedezettje cikk képei
Jessie J - Jessie J lesz 2011 felfedezettjeJessie J - Jessie J lesz 2011 felfedezettje