Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Tinie Tempah a jelöltlista élén!

BRIT Awards - Tinie Tempah a jelöltlista élén!

Két nappal az 53. Grammy Awards után, február 15-én rendezik meg a 31. BRIT Awardsot, a legrangosabb brit könnyűzenei díjak átadóját. A jelöltlistát már nyilvánosságra hozták. Ez az első alkalom, hogy nem a londoni Earls Court, hanem az O2 Arena lesz az ünnepség helyszíne. A műsort James Corden színész, humorista vezeti.

A legtöbb nominációval, néggyel – nagy meglepetésre – Tinie Tempah rendelkezik. Az 1988. november 7-én született londoni rapper A legjobb brit énekes, A legjobb brit újonc, A legjobb brit kislemez (Pass Out) és A legjobb brit album (Disc-Overy) kategóriákban érdekelt. Tinie első nagylemeze tavaly októberben került a boltokba, és az év során két dallal is megjárta a brit lista csúcsát: a Pass Out és az Eric Turnerrel készült Written in the Stars cíművel. A Labrinth (Timothy McKenzie) közreműködésével rögzített Frisky című slágere a második helyig jutott.

BRIT Awards - Tinie Tempah a jelöltlista élén!

A három jelölést kapottak csoportjában nincs meglepetés: a tavaly áprilisban megjelent The Defamation of Strickland Banks című második stúdióalbumával máig a brit eladási lista élmezőnyében szereplő Plan B hiphopénekes, az Atlanti-óceán másik partján is sikeres Mumford & Sons kvartett és a tavaly szeptemberben Mercury Prize-zal, a legjobb brit nagylemezért járó díjjal kitüntetett The xx indul három kategóriában.

Puha József

2011. 01. 19. 12:21

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Tinie Tempah a jelöltlista élén! cikk képei
BRIT Awards - Tinie Tempah a jelöltlista élén!BRIT Awards - Tinie Tempah a jelöltlista élén!