Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Cher újabb poptörténelme

Cher - Cher újabb poptörténelme

Eddig egyetlen előadónak sem sikerült hat egymást követő évtizedben vezetnie az amerikai Billboard magazin slágerlistáinak egyikét, Cher az első, aki ezt a bravúrt elkönyvelheti. A Burlesque című filmmusicalben elhangzó You Haven’t Seen the Last of Me című felvétele megszerezte a tánczenei összesítés (Dance / Club Play Songs) első helyét.

Ő játssza a film egyik főszerepét, a másik főszereplő Christina Aguilera. A zeneszám Diane Warren szerzeménye, és január 16-án megkapta a legjobb eredeti filmbetétdalnak járó Arany Glóbusz-díjat.

A 65. életévében járó díva először 1965 augusztusában hódította meg a Hot 100 lista csúcsát az akkori férjével, Sonny Bonóval előadott I Got You Babe című felvétellel. A hetvenes években ugyanitt a Gypsys, Tramps & Thieves (1971), a Half-Breed (1973) és a Dark Lady (1974) című dalokkal vezetett, az Adult Contemporary rangsorban pedig a Sonnyval készült All I Ever Need Is You (1971) című felvétellel állt az élen. A nyolcvanas években, 1989-ben a Peter Ceterával rögzített After All, valamint az If I Could Turn Back Time címűekkel uralta az Adult Contemporary összesítést. A kilencvenes években az 1998-ban kiadott Believe című albumának négy dala, a Believe, a Strong Enough, az All or Nothing és a Dov’é L’Amore szerepelt a Dance / Club Play Songs lista csúcsán, a címadó Believe pedig négy hétig vezette a Hot 100 rangsort is. Az elmúlt évtizedben a Song for the Lonely (2002), az A Different Kind of Love Song (2002) és a When the Money’s Gone (2003) című felvételekkel tanyázott a tánczenei összesítés élén.

Cher - Cher újabb poptörténelme

„Nem értem, hogyan szerepelhetek hatodik évtizede a listákon, amikor még csak a negyedik évtizedemet élem?” – nyilatkozta a legendás énekesnő a magazinnak.

Puha József

2011. 01. 27. 8:35

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Cher újabb poptörténelme cikk képei
Cher - Cher újabb poptörténelmeCher - Cher újabb poptörténelme