Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2011/6

Listamustra - Listamustra 2011/6

Rosszul indult az év az amerikai nagylemezpiacon, és még rosszabb a folytatás, már harmadszor dőlt meg a negatív rekord. 2010 végéig a Dreamgirls című film zenei anyaga volt a legkisebb példányszámú listavezető – 2007 januárjában 60 ezer példánnyal állt az élen. Január 3. és január 9. között Taylor Swift harmadik, Speak Now című stúdióalbumából 52 ezer példányt értékesítettek, de ennyi is elegendő volt az első hely megszerzéséhez.

A következő heti listavezető, a kaliforniai Cake rockzenekar hatodik, Showroom of Compassion című stúdiólemeze 44 ezer példánnyal debütált a csúcson. A héten Amos Lee philadelphiai énekes-dalszerző negyedik, Mission Bell című stúdióalbuma iratkozott fel az első helyre, amelyből január 24. és január 30. között mindössze negyvenezer fogyott. Nagy-Britanniában a várakozásnak megfelelően 2008 felfedezettje, Adele 2011 legjobb eredményével kezdett az élen – a második, 21 című stúdiólemezéből 208 090 példány kelt el. A hawaii születésű Bruno Mars volt az idei csúcstartó, a Doo-Wops & Hooligans című albuma a múlt héten 86 243 példánnyal vezetett. Adele korongja Németországban is az első helyre érkezett meg. Az első, 19 című nagylemezének a 15. hely volt a csúcspozíciója. Világszerte 2,8 milliót adtak el belőle.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Bruno Mars: Grenade
Nagy-Britannia – Ke$ha: We R Who We R
Németország – Adele: Rolling in the Deep
Magyarország – Ákos: Szindbád dala

Amerikai előadók brit sikere
Bruno Mars az első szólóslágerével, a Just the Way You Are cíművel tavaly októberben négy hétig uralta az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját. Az énekes Grenade című felvétele szintén negyedik hete uralja a mezőnyt, két megszakítással. A szóban forgó dal a brit rangsorban két hét után trónfosztott lett. Egy olyan szerzemény váltotta, amely az Amerikai Egyesült Államokban tavaly novemberben egy hétig volt listavezető: Ke$ha slágere, a We R Who We R. A szerzemény az USA-ban a Los Angeles-i énekesnő kilencdalos Cannibal című EP-jén szerepel, Nagy-Britanniában viszont az Animal című nagylemezéhez csomagolva jelenik meg. Ke$hának ez az első listavezetője a brit piacon, eddigi legnagyobb slágere, a Tik Tok – amely tavaly az év első kilenc hetében listavezető volt az USA-ban – a brit listán a negyedik helyig jutott. További két újdonság található a brit tízes mezőnyben. Az ötödik helyen a Chase & Status duó kezdett a Blind Faith című felvétellel, amely Liam Bailey közreműködésével készült. A tizedik helyre iratkozott fel Chris Brown újdonsága, a Yeah 3x, amely Calvin Harris állítása szerint szinte teljesen megegyezik az ő I’m Not Alone című 2009-es brit listavezető slágerével. Adele a brit összesítésben a másodikról a harmadik helyre hátrált a Rolling in the Deep című dalával, amely Németországban a harmadikról az első helyre lépett. A négy hétig vezető The Black Eyed Peas-sláger, a The Time (Dirty Bit) a negyedik pozícióba hátrált. Magyarországon 42. hete Ákos kiadványa, a Szindbád dala az első.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Amos Lee: Mission Bell
Nagy-Britannia – Adele: 21
Németország – Adele: 21
Magyarország – Andrewboy: Dirty Dance 2

Új listavezetők a négy piacon
Az amerikai albumeladási lista élmezőnyében négy újdonság található. Amos Lee első helyre megérkező Mission Bell című nagylemeze mögé a második helyre Iron & Wine (Samuel Beam) iratkozott fel a Kiss Each Other Clean című CD-jével. Vasárnap tartják az 53. Grammy Awardsot – a jelöltek szokásos válogatásalbuma a negyedik helyen debütált. A nyolcadik helyen a reggaetont játszó Wisin & Yandel Puerto Ricó-i duó Los Vaqueros: El Regreso című nagylemeze kezdett. Nagy-Britanniában Adele újdonsága mögött a következő új belépő Diddy új formációjának, a Dirty Moneynak a Last Train to Paris című albuma a 24. helyen. A csapat Coming Home című dala a brit listán a negyedik, a németen a tizedik helyen tanyázik. Magyarországon Andrewboy mixlemeze, a Dirty Dance 2 a legkelendőbb kiadvány. A legmagasabban, a 12. helyen Tolvai Renáta nyitott a Megasztárban elhangzott dalainak gyűjteményével. (Új Szó)

Puha József

2011. 02. 10. 7:57

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

aiongold 2011. 02. 12. 2:06
hehe:) http://www.aion-gold.eu http://www.aiongold.org.uk http://www.itemgarden.com
Vendég 2011. 03. 14. 9:07
By wearing Replica Watches you can be sure that you always mean a cut above the rest, and better opportunities to get attention or watching the chick boss approached the game. With an increase in wages and the associated increase in purchasing power, there are many people to buy the original material can still buy most of them prefer Replica Rolex. There are some reasons why these people wear Replica Breitling, if they can make a good, true. These people are interested in the best of both worlds. You want some of the best designed watches ever and yet they do not want to pay the astronomical prices of these watches. This is the main reason they go replica watches. By wearing replica omega they can in their desires and not to burn too much money. The user is in discerning replica cartier because they want the best in sports. They cannot pay the real price. Have you ever taken a leading star or sports brands standard personality? You do not! They choose watches like replica tag heuer, Replica Cartier, because it is a status symbol. Mortals have no choice except to go in replica audemars piguet. If you wish to reproduce the lifestyle of the rich and famous, the easiest way is to don famous brands replica panerai. Those who are concerned about the appearance and quality of these Replica Watches do not need to be concerned.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2011/6 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2011/6