Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bruno Mars, a jövő sztárja

Bruno Mars - Bruno Mars, a jövő sztárja

Rajongói és ismerői bizonyára furcsállják a címet. Bruno Mars mielőtt előadói pályára lépett volna, dalszerzőként olyan slágerek születésénél működött közre, mint a Right Round (Flo Rida featuring Ke$ha) vagy a Wavin’ Flag (K’naan).

Ez amolyan kényszerpálya volt számára. Aaron Bay-Schuck egyik jelenlegi igazgató azonnal szerződtetni akarta az Atlantic Recodshoz, miután meghallotta első felvételeit, de Bruno a lemezkiadó teljes vezetőségét csak később győzte meg, leginkább szerzői munkája hatására. Énekesként B.o.B tavalyi slágere, a Nothin’ on You közreműködőjeként vált ismertté, amely az Amerikai Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában is listavezető volt. Akárcsak első két szólóslágere, a Just the Way You Are és a Grenade. Legutóbb Puff Daddy tudta az első két dalával meghódítani a világ két legfontosabb rangsorának élét 1997-ben.

Bruno Mars - Bruno Mars, a jövő sztárja

Ezek tudatában valóban napjaink sztárjának kellene őt nevezni.

Az 1985. október 8-án Hawaiion született Bruno azonban korántsem tart pályája csúcsán. Fogadni mernék, hogy már néhány nap múlva is jóval népszerűbb lesz. A ma tartandó 53. Grammy Awardsnak köszönhetően, ahol hét nominációval büszkélkedhet. Mindössze Eminem rendelkezik több jelöléssel, tízzel. Nem csodálkoznék rajta, ha mégsem a detroiti rapper, a hiphop vezető alakja volna a díjkiosztó legfényesebb csillaga, hanem trónkövetelő társa.

Bruno Mars első albuma Doo-Wops & Hooligans címmel az USA-ban és egyebek mellett Franciaországban, Ausztriában még október elején megjelent, Európa több országában viszont, például kontinensünk két legfontosabb piacán, a briten és a németen – fogalmam sincs, miért – csak január közepén került a boltokba. A lemez útkeresés, mind a tíz szerzemény más. Az énekes a jövőben bizonyára azt a vonalat erősíti, amelyik leginkább bejön. Könnyed, soulos hangját kiválóan variálja az eltérő stílusú zeneszámokban. Nem az említett két felvétel a legjobb, nem is legrosszabb. A csúcspont a The Lazy Song, amely olyan dobtémával indul, mint Bruce Springsteen slágere, a Streets of Philadelphia, aztán egy kellemes, gitározós dalba megy át. A mélypont a klisékkel teli, giccses Marry You.

Bruno szerencsére szerzői pályafutásának sem vetett véget, társszerzője egyebek mellett Cee Lo Green kiváló slágerének, a Forget You címűnek és „csúnyább változatának”.

Állítólag már kiskorában különleges volt, olyan, mintha a Marsról jött volna, ezért kapta ezt a művésznevet. Tény, sok van ebben a fickóban, és a jelenből továbblépve remélhetőleg a jövő nagy sztárja lesz. A popzenének most hatalmas szüksége van az ilyenekre. (Új Szó)

Puha József

2011. 02. 13. 10:37

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bruno Mars, a jövő sztárja cikk képei
Bruno Mars - Bruno Mars, a jövő sztárjaBruno Mars - Bruno Mars, a jövő sztárja