Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Még fényesebb jövő?

The Moog - Még fényesebb jövő?

Egy ideje a The Moog a legsikeresebb magyar együttes a nemzetközi színtéren. Az öttagú zenekar első nagylemeze, a 2007-es Sold for Tomorrow Jack Endino, a 2009-es Razzmatazz Orfeum Geoff Ott producerrel készült. A harmadik album munkálataiban is híres szakember lesz a fiúk segítségére.

Csodásan indult az év a The Moog pályafutásában: a német egyetemi és főiskolai rádiók 2010-es összesített slágerlistáján a 33. helyen végzett a Razzmatazz Orfeum című lemezével. Az együttes többek között a Mando Diao, a Manic Street Preachers, a My Chemical Romance és a Weezer aktuális albumát is maga mögé utasította. A lista a német felsőoktatási intézmények rádióinak kedvenceit rangsorolja.

The Moog - Még fényesebb jövő?

A folytatás is szépen alakul: a múlt héten jelentették be, hogy a fiúk harmadik lemeze Ken Scott-tal készül. Az 1947-es születésű szakember az Abbey Roadon kezdte pályáját, a The Beatles 1968-as „Fehér albumán” hangmérnökként működött közre. Producerként David Bowie a hetvenes évek első felében kiadott négy korongját jegyzi (Hunky Dory – 1971, The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars – 1972, Aladdin Sane – 1973, Pin Ups – 1973), de dolgozott a Pink Floyddal, Elton Johnnal, George Harrisonnal és a Duran Durannal is.

A The Moog márciusban Seattle-ben rögzíti harmadik lemezének tíz dalát. „A zenekarnak hangzásban és művészileg is előbbre kell lépnie. Úgy gondolom, hogy Ken Scott ki tudja hozni a legjobbat a Moogból. Manapság nem sok olyan producer van, aki a legendás Abbey Roadon tanulta meg a szakma csínját-bínját. Óriási várakozással tekintek a márciusi munka elé” – nyilatkozta a The Moog amerikai, MuSick Recordings kiadójának vezetője, Art Bourasseau.

Puha József

2011. 02. 17. 10:39

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Még fényesebb jövő? cikk képei
The Moog - Még fényesebb jövő?The Moog - Még fényesebb jövő?