Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Rómában aratott sikert a PG Csoport

PG Csoport - Rómában aratott sikert a PG Csoport

Az idén 25 éves fennállását ünneplő debreceni rock-formáció, a PG Csoport egy római koncerttel nyitotta meg a jubileumi évet. A Római Magyar Akadémiára már visszatérő vendégként utazott a csapat, ahol nemcsak a kintélő magyarok, de a helyi római lakosok is szép számmal tették tiszteletüket.

A zenekar ezúttal Halmos Béla népzenésszel közös, “Megyek a hegyen” c. műsorával lépett színpadra, osztatlan siker mellett. A néhány napos római kinttartózkodásuk alatt többek között a Vatikáni Rádió meghívásának is eleget tettek. Sőt velük tartott egy kisebb filmstáb is, Szomjas György neves filmrendező vezetésével.

A zenekar egyébként számos meglepetéssel készül a jubileumi évre: a folyamatos koncertek mellett márciusban a Csokonai Színházban, a PG Csoport zenéjéből és gondolataiból készült zenés darab premierje lesz, Vidnyánszky Attila rendezésében, az év folyamán a zenekar történetéről zenés dokumentumfilm készül Szomjas György rendezésében riportokkal és koncertfelvételekkel, 2011 májusától pedig itthon és külföldön koncertturné várható, melyet novemberben és decemberben zárnak Debrecenben és Budapesten egy-egy jubileumi ünnepi koncerttel, ahol ismert magyar zenészek közreműködésével ünneplik a 25 éves PG-t. A jubileum tiszteletére CD/DVD kiadvány és kiállítás is készül.

2011. 02. 17. 11:05

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Rómában aratott sikert a PG Csoport cikk képei
PG Csoport - Rómában aratott sikert a PG CsoportPG Csoport - Rómában aratott sikert a PG CsoportPG Csoport - Rómában aratott sikert a PG Csoport