Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Elkészült a Linkin Park legújabb videoklipje

Linkin Park - Elkészült a Linkin Park legújabb videoklipje

A Linkin Park kedvelői már megszokhatták, hogy az együttes időről-időre látványos és egyedi zenei videókkal lepi meg rajongóit. Az amerikai rockbanda ezúttal a március 21-én megjelenő, Burning In The Skies című dalhoz készített izgalmas videoklipet.

Burning In The Skies

A Coloradóból induló Linkin Park három sikeres stúdióalbum után, tavaly szeptemberben megjelentette negyedik nagylemezét is. A hivatalosan szeptember 14-én kiadott A Thousand Suns címet viselő album a megjelenést követő első héten már több mint kétszázezer példányszámban kelt el. Így egy hétig vezette is a Billboard 200-as listáját.

Az első kislemez The Catalyst címen jelent meg még augusztusban. Ezt pedig a Waiting For The End címet viselő single követhette október 1-én. Természetesen mindkét dalhoz készült zenei videó is, melyek hűek maradtak az album fő témájául szolgáló világvége hangulathoz. A klipek rendezője, Joe Hahn, látványos felvételekkel és grafikai megoldásokkal dobta fel a videókat.

Linkin Park - Elkészült a Linkin Park legújabb videoklipje

A soron következő harmadik, Burning In The Skies c. kislemezdal március 21-én lát majd napvilágot. A Linkin Parktól jól ismert hangzásvilágot és dallamokat felvonultató felvételből az új album egyik legkedveltebb dala válhat.

A hivatalos videoklip ezúttal is Joe Hahn vezetésével készülhetett el a múlt hónapban. A kisfilm ezúttal sem nélkülözi a látványos technikai megoldásokat. A február 22-én bemutatott zenei videó egésze lassításokra épül. A videó különböző emberek és közösségek utolsó pillanatait próbálja meg lassítva szemléltetni. A történet szerint ugyanis egy nukleáris robbanás rázza meg Los Angelest, ami valószínűleg nem maradna következmények nélkül.

Nem szokatlan ez a fajta téma és figyelemfelkeltés az együttestől. Évek óta próbálják felhívni a figyelmet, a Földünket fenyegető veszélyekre. Dalaikkal és klipjeikkel számtalanszor próbáltak már rávilágítani a globális problémákra. Ezek mellett persze tettekben is kifejezik szándékaikat. Legutóbb például az egy évvel ezelőtti haiti földrengés áldozatainak ajánlották fel Not Alone c. daluk teljes bevételét.

engyus

2011. 02. 24. 17:25

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Elkészült a Linkin Park legújabb videoklipje cikk képei
Linkin Park - Elkészült a Linkin Park legújabb videoklipjeLinkin Park - Elkészült a Linkin Park legújabb videoklipje