Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2011/9

Listamustra - Listamustra 2011/9

Adele olyan hőstettet hajtott végre hazájában, ami legutóbb a The Beatlesnek sikerült 1964-ben. A londoni énekesnő a nagylemezek eladási listáját negyedik hete vezeti a második, 21 című albumával, az elsővel, a 19 cíművel a negyedik helyen tanyázik. A dalok rangsorában a Rolling in the Deep című felvétele a negyedik helyen található, a Someone Like You című újdonsága pedig a 47. helyről az elsőre lépett.

Legutóbb a gombafejűek szerepeltek a listák ötös mezőnyében két-két dallal és lemezzel. Adele az új zeneszámának sikerét részben annak köszönheti, hogy előadta a BRIT Awardson. Diadala azt jelenti, hogy Lady Gaga a Born This Way című felvételével alulmaradt, megőrizte múlt heti harmadik pozícióját. Az Amerikai Egyesült Államokban Justin Bieber debütált az albumlista élén a róla szóló, február 11-én bemutatott Never Say Never című dokumentumfilm kapcsán kiadott Never Say Never: The Remixes című nagylemezével. Emellett további két albummal tanyázik a negyvenes mezőnyben: a My World 2.0 (a kilencedik helyen) és a My Worlds Acoustic (a 18. helyen) cíművel, valamint a My World című EP-vel (a 31. helyen). Legutóbb Garth Brooks countryzenei sztár tartózkodott egyszerre négy koronggal a negyvenes mezőnyben 1993-ban.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Lady Gaga: Born This Way
Nagy-Britannia – Adele: Someone Like You
Németország – Bruno Mars: Grenade
Magyarország – Ákos: Szindbád dala

A Born This Way tovább tarol
Az amerikai Billboard magazin kislemezlistáján megőrizte vezető helyét Lady Gaga dala, a Born This Way. A felvétel digitális formátumban február 11-én péntek délután három órakor jelent meg. Az USA-ban vasárnapig 448 ezren szerezték be, s ezzel a múlt héten elfoglalta a lista csúcsát. Február 14. és február 20. között 509 ezer példányt értékesítettek belőle. Félmillió feletti példányt eddig négy dalból adtak el egy hét alatt: Flo Rida és Ke$ha slágeréből, a Right Round címűből (636 ezer), Ke$ha zeneszámából, a Tik Tok címűből (610 ezer), Bruno Mars dalából, a Grenade címűből (556 ezer) és Katy Perry felvételéből, a Firework címűből (509 ezer). Cee Lo Green slágere, a F*ck You (Forget You) a hetedik helyről a másodikra jött fel annak köszönhetően, hogy a Grammy Awardson is előadta Gwyneth Paltrow társaságában. Németországban második hete a Hawaiion született Bruno Mars második szólóslágere, a Grenade, Magyarországon 45. hete Ákos kiadványa, a Szindbád dala vezet.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Justin Bieber: Never Say Never: The Remixes
Nagy-Britannia – Adele: 21
Németország – Roxette: Charm School
Magyarország – Janicsák Veca: Az első X – 10 dal az élő showból

A díjkiosztók pozitív hatása
Justin Bieber pályafutása során másodszor szerezte meg az amerikai albumeladási lista élét – a Never Say Never: The Remixes című CD-je február 14. és február 20. között 165 ezer példányban fogyott az amerikai piacon. Egy új dal is hallható rajta, a Never Say Never, amelyet a kanadai sztár Will Smith színész tizenkét éves fiával, Jaden Smith-tel rögzített – a fiatalok a dalt a Grammy Awardson is előadták. Ez a lista történetének második remixalbuma, amely felért a csúcsra, 2002-ben Jennifer Lopez lemeze, a J to tha L-O!: The Remixes vezetett. A Grammy Awardsnak köszönhetően jócskán nőtt a kereslet – értelemszerűen a díjazottak korongjai iránt. BRIT Awards pedig a brit eladási listát írta át – a díjazottak lemezei iránt hetven százalékkal ugrott meg a kereslet. A Legjobb brit album kategóriában győzedelmeskedő Mumford & Sons-lemez, a Sigh No More a 15. helyről a másodikra, A legjobb brit kislemezt (Pass Out) készítő és a legjobb brit új előadónak kikiáltott Tinie Tempah albuma, a Disc-Overy a 25. helyről a hatodikra, a legjobb brit férfi előadó, Plan B CD-je, a The Defamation of Strickland Banks a 24. pozícióból a hetedikre jött fel. Németországban az újjáalakult Roxette nyolcadik stúdióalbuma, a Charm School iratkozott fel a rangsor élére. Magyarországon Janicsák Veca X-Faktorban előadott dalainak válogatásából értékesítették a legtöbbet. (Új Szó)

Puha József

2011. 03. 04. 7:22

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2011/9 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2011/9