Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken zeneszerzője az Oscar®-díjas Hans Zimmer, A film és a zenéje májusban jön!

Filmzene - A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken zeneszerzője az Oscar®-díjas Hans Zimmer, A film és a zenéje májusban jön!

A nyári moziszezon egyik legjobban várt filmje, A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken. A stúdió friss bejelentése szerint film alkotói gárdájához csatlakozott zeneszerzőként az Oscar-díjas Hans Zimmer, valamint előadónak a népszerű mexikói gitárduó, a Rodrigo y Gabriela.

Hans Zimmer a filmipar legkeresettebb zeneszerzője, eddig több mint 100 tévé- és mozifilmet jegyzett, köztük olyan sikereket, mint az Oroszlánkirály (melyért Oscar®-díjat is kapott), valamint az Eredet, a Sherlock Holmes, a Gladiátor, a Rain Man, Az őrület határán, a Lesz ez még így se!, a Kinek a papné, és az Egyiptom hercege melyek filmzenéjéért Oscar®-díjra jelölték. A számtalan elismerés között Zimmer büszkélkedhet még két Golden Globe® és három Grammy® díjjal is.

A Rodrigo y Gabriela világ egyik legelismertebb gitárduója. Több mint egymillió eladott albummal és számtalan teltházas koncerttel és fesztivállal a hátuk mögött, 2010-ben Obama elnök vacsoráján még Beyoncé-val is játszottak együtt a Fehér Házban. Együttműködésük Hans Zimmerrel az első alkalom, hogy a filmzene (amely május 17-én jelenik meg) területére tesznek kirándulást, elmondásuk szerint karrierük meghatározó eseménye.

A Rob Marshall (Chicago, Egy Gésa emlékiratai) rendezésében készült Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken újra elhozza nekünk azt a felejthetetlen szórakozást, kalandot és jókedvet, amit már jól ismerünk az előző Karib-tenger kalózai történetekből, ráadásul mindezt most 3D-ben élhetjük át.

2011. 03. 07. 14:12

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken zeneszerzője az Oscar®-díjas Hans Zimmer, A film és a zenéje májusban jön! cikk képei
Filmzene - A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken zeneszerzője az Oscar®-díjas Hans Zimmer, A film és a zenéje májusban jön!