Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Megvan a magyar induló az Eurovíziós Dalfesztiválon

Wolf Kati - Megvan a magyar induló az Eurovíziós Dalfesztiválon

Idén az X-Faktorban feltűnt énekesnő, Wolf Kati képviseli Magyarországot az 56. alkalommal Düsseldorfban megrendezésre kerülő Eurovíziós Dalfesztiválon.

A választott dal, amellyel fellép, első önálló kislemeze, a Szerelem, miért múlsz? lesz, aminek elkészültében Rakonczai Viktor, Rácz Gergő és Geszti Péter segédkeztek. Wolf Kati a megmérettetés során magyar és angol nyelven is előadja a dalt.

Az énekesnő így nyilatkozott a dalról: "A Szerelem, miért múlsz? kicsit visszaidézi a 80-as évek diszkózenéjét, amelyben felnőttem, és amit imádok, viszont modern hangszerelése teljesen maivá teszi. Ez a dal valóban visszaadja mindazt, ami én vagyok, teljesen magaménak érzem, így óriási öröm, hogy a közönség is szereti! Bízom abban, hogy Európa is szeretettel fogadja, és a dalfesztivál 100 milliós nézőközönségének legalább annyira tetszik majd, mint a magyaroknak”

Várkonyi Attila, a dal kiválasztásának projectvezetője elmondta, hogy még soha nem tapasztaltak ilyen mértékű összefogást, mint Kati esetében. A dal első nyilvános elhangzása után száz számra kapták a leveleket mind magyar, mind külföldi rajongóktól, hogy ezt szeretnék kijuttatni a versenyre.
Az utóbbi években elég vegyes volt a magyar siker a versenyen, pedig a résztvevők között olyan neveket találunk, mint Szulák Andrea, Charlie, Nox, Ádok Zoli vagy Rúzsa Magdi.
A tavalyi évben nem indult magyar versenyző a megmérettetésen anyagi okok miatt.

evelin

2011. 03. 09. 19:08

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Megvan a magyar induló az Eurovíziós Dalfesztiválon cikk képei
Wolf Kati - Megvan a magyar induló az Eurovíziós Dalfesztiválon