Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Hamarosan régi és új Bródy dalok új kiadónál

Bródy János - Hamarosan régi és új Bródy dalok új kiadónál

A Kossuth-díjas zeneszerző-szövegíró-előadóművész a napokban szerződést írt alá az EMI lemezkiadóval. A közeli tervek között szerepel három korábban megjelent album újramaszterelt kiadása. Az igazi meglepetés azonban, hogy egy évtized (!) után, ősszel egy teljesen új Bródy János album is megjelenik

Bródy János, a magyar popzene és kultúrtörténet meghatározó alakja kapta az idei Fonogram életműdíját Szörényi Leventével együtt. A zenész több mint harminc évvel ezelőtt kezdte meg önálló előadói pályafutását a legendás Illés együttes és a Fonográf korszakot követően, de szerzőként olyan nevekhez is kötődik, mint Koncz Zsuzsa vagy Halász Judit. Szólókarrierje során eddig hat sikeres albumot jelentetett meg – „Hungarian Blues” (1980); „Ne szólj szám” (1985); „Hang nélkül” (1989); „Az utca másik oldalán” (1994); „Volt egyszer egy Bródy János – Koncert” (1995); „Kockázatok és mellékhatások” (2001) – melyeken olyan örök slágerek szerepelnek, mint a „Mama kérlek” a „Filléres emlékeim”, a „Földvár felé, félúton” vagy „Ha én rózsa volnék”..., és sorolhatnánk még a felejthetetlen dalokat.

A zenekarok feloszlottak, átalakultak, de Bródy János folyamatosan képes volt önmagát adni és gitárral a kezében, mint a hétköznapok krónikása járja az országot napjainkig. Egyszerű, de mágikus erejű dallamai mindig vigaszt és lelki menedéket tudtak nyújtani az embereknek a rendszerváltás előtt, a változás korszakában és napjainkban egyaránt.

2011. 03. 19. 18:12

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Hamarosan régi és új Bródy dalok új kiadónál cikk képei
Bródy János - Hamarosan régi és új Bródy dalok új kiadónál