Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2011/12

Listamustra - Listamustra 2011/12

Az 1984. szeptember 27-én született Avril Lavigne 2002 tavaszán robbant be az élvonalba a Complicated című dallal. A lázadó tinédzserek nagy kedvencévé vált világszerte. A kanadai énekesnő 2006 júliusában feleségül ment Deryck Whibleyhez, a Sum 41 punkzenekar énekes-gitárosához, de házasságuk zátonyra futott, 2009 októberében váltak el. Kapcsolatuk viszont nem szakadt meg.

A fiatalember Avril negyedik, Goodbye Lullaby című stúdiólemezének társproducere. Közel négy évvel a 2007 áprilisában kiadott The Best Damn Thing című album után boltokba került korong felemásan kezdett a listákon. Az első helyen debütált egyebek mellett Ausztráliában, Japánban, Csehországban, a második helyet szerezte meg Kanadában, a negyedik helyen nyitott Németországban. Az Amerikai Egyesült Államokban is a negyedik pozícióba iratkozott fel 87 ezer példánnyal. Nagy-Britanniában – ahol az énekesnő előző lemezei listavezetők voltak – a múlt héten csak a kilencedik helyen indított, s onnan a 17. helyre hátrált. Magyarországon a 13. helyen kezdett.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Lady Gaga: Born This Way
Nagy-Britannia – Nicole Scherzinger: Don’t Hold Your Breath
Németország – Lady Gaga: Born This Way
Magyarország – Ákos: Szindbád dala

Csúcsra tör Katy új felvétele is
A New York-i Lady Gaga pályafutása harmadik hazai listavezető slágerével, a Born This Way-jel ötödik hete uralja a Billboard magazin Hot 100 rangsorát. A szerzemény a héten Németországban is átvette a vezetést, ott ez karrierjének negyedik listavezetője. A Poker Face-szel tizenhárom, a Paparazzival és a Bad Romance-szel egy-egy hétig szerepelt a legmagasabb pozícióban. A Born This Way-t új belépőként a magyar lista negyedik helyén találjuk. Az Amerikai Egyesült Államokban a nyolcadik helyről a harmadikra lépett Katy Perry tavaly augusztusban megjelent Teenage Dream című stúdióalbumának negyedik dala, az E.T. című, amelynek single-változatában Kanye West működik közre. A kaliforniai énekesnő lemezének előző slágerei az USA-ban listavezetők voltak. A Snoop Dogg-gal rögzített California Gurls hat, a címadó szerzemény két, a Firework négy hétig állt az élen. Az énekesnők közül ez a bravúr legutóbb Monicának sikerült. Az 1998 júliusában kiadott The Boy Is Mine című albumáról a kor másik vezető r&b-énekesnőjével, Brandyvel előadott címadó felvétel tizenhárom, a The First Night öt, az Angel of Mine négy hétig tanyázott a csúcson. Nagy-Britanniában négy hét után trónfosztott lett Adele a Someone Like You című dallal. Nicole Scherzinger felvétele, a Don’t Hold Your Breath debütált az első helyen. Ez a The Pussycat Dollsban megismert, Hawaiion született énekesnő eddigi legnagyobb szólósikere – a szerzemény a brit piacon hétfőn forgalomba került Killer Love című első szólólemezét harangozta be. A brit lista bronzérmes pozíciójában a The Wanted újdonsága, a Gold Forever nyitott, amellyel az öttagú fiúegyüttes a második albumát vezeti fel.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Lupe Fiasco: Lasers
Nagy-Britannia – Adele: 21
Németország – R.E.M.: Collapse into Now
Magyarország – Ossian: Az lesz a győztes

Adele továbbra is legyőzhetetlen
Lupe Fiasco korábban az első, Lupe Fiasco’s Food & Liquor című 2006-os albumával szerepelt a legmagasabban az amerikai eladási listán, a nyolcadik helyen. A második, 2007-es Lupe Fiasco’s The Cool című nagylemezének a 14. hely volt a csúcspozíciója. A chicagói rapper a Lasers című harmadik stúdióalbumával az első helyre érkezett meg 204 ezer példánnyal, ami nem meglepetés, tökéletesen felvezette a The Show Goes On és a Words I Never Said című dalokkal. A harmadik és hetedik hely között is újdonságok találhatók. A harmadikon a Glee című amerikai tévéfilmsorozat ötödik korongja, a negyediken Avril Lavigne fent említett CD-je, a hatodikon a georgiai R.E.M. 15. stúdiólemeze, a Collapse into Now, a hatodikon a Missouri államban élő Sara Evans countryénekesnő hatodik stúdióalbuma, a Stronger kezdett. Az R.E.M. nagylemeze Magyarországon a huszadik helyre, Németországban az élre iratkozott fel. A magyar tízes mezőnyben két új belépő szerepel: az Ossian Az lesz a győztes című albuma az első, a Bikini Elmúlt illúziók című nagylemeze a hetedik helyen debütált. Nagy-Britanniában továbbra is, immár nyolcadik hete a londoni Adele értékesíti a legtöbb hanghordozót a 21 című második stúdióalbumából. A The Vaccines londoni rockzenekar első nagylemeze, a What Did You Expect from The Vaccines? a negyedik helyen nyitott. (Új Szó)

Puha József

2011. 03. 23. 12:57

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2011/12 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2011/12