Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2011/15

Listamustra - Listamustra 2011/15

Britney Spears hetedik, Femme Fatale című stúdiólemezéből Nagy-Britanniában a megjelenés hetében mindössze 31 650 példány fogyott, és az eladási lista nyolcadik helyére érkezett meg, a héten a 16. pozícióba csúszott vissza. Stúdióalbumai közül ennél rosszabbul a szigetországban csak a 2003 novemberében kiadott negyedik, In the Zone címűt fogadták, a 13. helynél feljebb nem is jutott.

Az 1981. december 2-án Mississippi államban született énekesnő odahaza a várakozásnak megfelelően az eladási rangsor élén debütált 276 ezer példánnyal. Stúdiólemezei közül az USA-ban csak az ötödik, a 2007 októberében boltokba került Blackout maradt le a vezetésről, csúcspozíciója a második hely volt. Mivel más albummal nem szerepelt az első helyen, a Femme Fatale a hatodik amerikai listavezető korongja, amivel beérte Janet Jacksont és Mariah Careyt. Az énekesnők közül már csak ketten találhatók előtte az örökranglistán: Madonna hét és Barbra Streisand kilenc listavezető nagylemezzel. Britney CD-je Németországban a tizedik, Magyarországon a hatodik helyen kezdett.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Katy Perry featuring Kanye West: E.T.
Nagy-Britannia – Jennifer Lopez featuring Pitbull: On the Floor
Németország – Bruno Mars: Grenade
Magyarország – Ákos: Szindbád dala

Hatalmas siker J.Lo újdonsága
Katy Perry karrierjének ötödik amerikai listavezető slágere, a Kanye Westtel készült E.T. második hete uralja a Hot 100 mezőnyét – ez a rangsor történetének 1001. első helyezettje. A londoni Adele pályafutása során először szerepel az amerikai TOP 10-ben. Második albumának beharangozójaként megismert Rolling in the Deep a 17. helyről a tizedikre jött fel. A brit listát öt hétig vezetett Someone Like You című szerzeménye is tanyázott már az amerikai összesítésben, csúcspozíciója a 65. hely volt, a héten nincs benne a rangsorban. Jennifer Lopez (J.Lo) hetedik stúdiólemeze, a Love? elsőként Brazíliában lesz beszerezhető április 19-től, a brit piacon május 2-án kerül forgalomba. A CD felvezetője, a Pitbull-lal készült On the Floor a múlt héten a brit lista élére iratkozott fel, és a héten is vezet – a dal részben a Kaoma 1989-es Lambada című slágerének átdolgozása. A New York-i énekesnő korábban két felvétellel járta meg a brit rangsor csúcsát: 2001-ben a Love Don’t Cost a Thing, 2005-ben a Get Right cíművel vezetett egy-egy hétig. A második helyen a Los Angeles-i LMFAO elektrozenei duó található a Lauren Bennett és GoonRock közreműködésével készült Party Rock Anthem című szerzeménnyel. Németországban összességében hatodik hete Bruno Mars világslágere, a Grenade, Magyarországon 51. hete Ákos kiadványa, a Szindbád dala uralja a mezőnyt.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Britney Spears: Femme Fatale
Nagy-Britannia – Adele: 21
Németország – Herbert Grönemeyer: Schiffsverkehr
Magyarország – Andrewboy: Dirty Dance vol. 2

Adele csúcsdöntögető hazájában
Adele második stúdióalbuma, a 21 című 11. hete vezeti a brit eladási listát, s már Bob Marley rekordját veszélyezteti. A reggae-sztár az abszolút csúcstartó a The Wailers nevű zenekarával: 1984-ben a Legend című válogatáslemezük tizenkét hétig állt az élen. Nagy-Britanniában természetesen lehet fogadni arra, hogy az ifjú tehetség beállítja-e Marley rekordját. Az előrejelzések szerint igen, és további három hétig a csúcson marad még. A brit lista élmezőnyében két új belépő szerepel. A második helyen a londoni Katy B első albuma, az On a Mission, a tizediken a Glasvegas glasgow-i együttes második stúdiólemeze, a EUPHORIC /// HEARTBREAK \\\ kezdett. Az amerikai TOP 10-ben Britney Spears korongja mellett még négy újdonságra lelünk. Wiz Khalifa észak-dakotai rapper Rolling Papers című első albumából 197 ezer kelt el a megjelenés hetében, ezzel a második helyre érkezett meg. A hatodik helyen az oxfordshire-i Radiohead CD-je, a The King of Limbs, a nyolcadikon Snoop Dogg kaliforniai hiphopelőadó stúdiólemeze, a Doggumentary, a tizediken a szintén kaliforniai Mary Mary gospelduó albuma, a Something Big nyitott. Németországban második hete Herbert Grönemeyer korongja, a Schiffsverkehr a legkelendőbb. Magyarországon visszatért az élre Andrewboy nagylemeze, a Dirty Dance második része. A múlt héten a csúcson debütáló Subscribe budapesti metálegyüttes Bookmarks című albuma nemcsak az első helyet hagyta el, hanem még a negyvenes mezőnyből is kiszorult. (Új Szó)

Puha József

2011. 04. 12. 20:19

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2011/15 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2011/15