Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Mégis visszatér a Bloc Party

Bloc Party - Mégis visszatér a Bloc Party

A 2003-ban alakult, a brit posztpunk-revival fénykorában feltűnt Bloc Party három stúdióalbumot adott ki: 2005-ben a Silent Alarm, 2007-ben az A Weekend in the City és 2008-ban az Intimacy címűeket. Először 2009 nyarán érkeztek hírek arról, hogy bizonytalan a londoni zenekar jövője.

„Lejárt a lemezszerződésünk, és nem tudjuk, mi vár ránk. Elképzelhető, hogy kiveszünk egy év szabadságot, esetleg többet is, három évet. Lehet, soha többé nem készítünk albumot, de az is lehet, hogy gyorsan stúdióba vonulunk, és új dalokat rögzítünk. Az utóbbi időben sokat dolgozom lemezlovasként is, többet, mint korábban bármikor, és jól érzem magam” – mondta a színes bőrű énekes-gitáros, Kele Okereke. A munkamániás zenész tavaly júniusban rukkolt elő a The Boxer című szólóalbumával, amely az Intimacy című korong elektronikusabb stílusát követi. Akkor már azt nyilatkozta, nem hiányzik neki az együttes, és elképzelhető, hogy az nem is tér vissza. „Fogalmam sincs, hogyan látjuk majd a dolgokat, mondjuk, egy év múlva. Eddig semmit sem kezdtem újra. Ha például a magánéletemben valamit befejeztem, örökre bezártam a kapukat. Az újrakezdésről azonban nemcsak én döntök, hanem zenésztársaimnak is van beleszólásuk” – mondta.

Bloc Party - Mégis visszatér a Bloc Party

A zenészek a napokban megörvendeztették rajongótáborukat: bejelentették, hogy a Bloc Party visszatér. Várhatóan még idén új stúdiólemezt jelentet meg, és jövőre már turnézni is fog. „Kelével elkezdtünk dolgozni az új zeneszámokon, és külön-külön is komponálunk. A nyári fesztiválok idején félretesszük a készülő anyagot, mert akkor mindenkinek más dolga lesz. Szeptemberben azonban már mind a négyen együtt leszünk” – nyilatkozta a New Musical Expressnek Russell Lissack gitáros, aki az elmúlt időszakban többek közt az Ash turnézenészeként tevékenykedett.

Puha József

2011. 04. 17. 18:47

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Mégis visszatér a Bloc Party cikk képei
Bloc Party - Mégis visszatér a Bloc PartyBloc Party - Mégis visszatér a Bloc Party