Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Bonóék újabb zenetörténelme

U2 - Bonóék újabb zenetörténelme

A U2 ismét zenetörténelmet írt, övé a legsikeresebb koncertkörút. Az ír zenekar az április 10-i brazíliai, Sao Pauló-i fellépése után került az örökranglista első helyére, ahol eddig a The Rollig Stones tanyázott. A koncertet követően a U2 360° Tour bevétele meghaladta az 558 millió dollárt.

A U2 július 30-án a kanadai Moncton városban fejezi be a 2009. június 30-án Barcelonában indult fellépéssorozatát, amelynek bevétele addigra a számítások szerint meghaladja a 700 millió dollárt. Az együttes eddig átlagban 63 600 ember előtt játszott, a koncertek átlagos bevétele 6,4 millió dollár volt. A fellépésekre több mint hétmillió belépőjegy kelt el, ami azt jelenti, hogy a U2 turnéja egyben a legnagyobb érdeklődésre számot tartó koncertsorozat is. „A Minden idők legnagyobb turnéja cím valami olyasmi, amire nagyon büszkék vagyunk. Egy rekord, amit talán sosem szárnyalnak túl” – mondta az amerikai Billboard magazinnak Paul McGuinness, a zenekar menedzsere.

U2 - Bonóék újabb zenetörténelme

A The Rolling Stones az örökranglista első helyéről leszoruló A Bigger Bang Tour koncertjeire közel 4,7 millió ember volt kíváncsi, 558 255 524 dollár bevételt hozva az együttesnek. A rangsor harmadik helyén az AC/DC, a negyediken Madonna szerepel, az ötödik helyet pedig ismét a U2 birtokolja. Az első tízben további három The Rolling Stones-turné található.

Puha József

2011. 04. 21. 8:25

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Bonóék újabb zenetörténelme cikk képei
U2 - Bonóék újabb zenetörténelmeU2 - Bonóék újabb zenetörténelme