Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Olimpiai kvalifikáció…

Coldplay - Olimpiai kvalifikáció…

Nemcsak a sportolók, hanem a zenészek is készülnek a jövő évi nyári olimpiára. A háttérben már folyik az egyezkedés, ki írja, és ki adja elő a londoni rendezvény hivatalos dalát. A felkérés óriási megtiszteltetés, aranyéremmel ér fel.

Néhány szervező több brit együttes és zenész közös produkciójaként képzeli el a szerzeményt. Leggyakrabban a Coldplay, a Muse és Damon Albarn neve kerül szóba. Elképzelésük szerint nemcsak közösen írnák a dalt, hanem együtt adnák is elő. Mások csak Chris Martinban és zenekarában gondolkodnak.

„A Coldplay lehet az olimpia hivatalos dalának szerzője és előadója” – számolt be a Daily Mirror. „Chris Martin óriási sztár, egy zenei ikon Nagy-Britanniában, és világszerte ismert. Mindent elkövetünk, hogy megnyerjük őt erre a feladatra, lehetőleg a Coldplay többi tagjával együtt. A zenéjükben van egyfajta himnuszszerű hangzás, ami tökéletesen passzol az olimpiához. Ennek a szerzeménynek inspirálónak kell lennie” – fogalmazott egy illetékes, aki azonban a nevét nem vállalta, így a leírtakat korántsem kell készpénznek venni, hiszen a Daily Mirror bulvárlap, és hajlamos a túlzásokra.

Coldplay - Olimpiai kvalifikáció…

A Coldplay közben hamarosan elkészül az új stúdiólemezével. „A dalok már kidugták a fejüket a földből. Hatalmas dolog, hogy ilyen közel vagyunk a munkálatok végéhez” – írta az együttes a blogjában. Az album a tervek szerint még idén, az év végén megjelenik. A londoni kvartett legutóbbi, negyedik stúdiólemeze Viva la Vida or Death and All His Friends címmel 2008 júniusában került a boltokba.

A mozikban jelenleg futó Country Strong című filmben Chris Martin felesége, Gwyneth Paltrow az egyik főszereplő – alkoholista countryénekest alakít. A színésznőnek a szerep hiteles eljátszásában – elmondása szerint – sokat segített a férje. Mivel a filmben énekel és zenél, ének- és gitárórákat is vett.

Puha József

2011. 04. 22. 12:11

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Olimpiai kvalifikáció… cikk képei
Coldplay - Olimpiai kvalifikáció…Coldplay - Olimpiai kvalifikáció…