Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Toro Búcsúkoncert hazai sztárokkal

100 Folk Celsius - Toro Búcsúkoncert hazai sztárokkal

Nagy veszteség érte a 100 Folk Celsius együttest és az egész zenész társadalmat 2010 május 17-én. Rövid, de súlyos betegség után elhunyt Torontáli István a zenekar kitűnő hangú énekes - basszusgitárosa. Nagyon nagy rajongótábora volt, sokan szerették volna elkísérni az utolsó útjára, a család azonban úgy döntött, hogy szűk családi körben helyezik végső nyugalomra. Idén – egy évvel később - 19 órai kezdettel a zenekar és a zenész barátok egy búcsúkoncertet tartanak a Petőfi Csarnokban.

A rangos fellépő névsor : Charlie, Demjén Ferenc, Somló Tamás, Republic, Bikini, Karthago, Hooligans, 100 Folk Celsius, Heilig Gábor, Gerendás Péter, a Bossa Rt. és a Redheart, a műsorvezető Vágó István és Littvay Imre.

Torontáli István sok neves zenekarban is megfordult korábban, többek között a Teátrum-ban később Latzin Norberttel együtt a Marionett RT.-ben majd hosszú külföldi zenélés után érkezett 1996-ban a 100 Folk Celsius-ba Heilig Gábor helyére. Közel 14 évet töltött a zenekarban és több amerikai koncert körúton is részt vett ahol az amerikaiak is megcsodálhatták fantasztikus hangját. A country zene és Paff a bűvös sárkány mellett a jazz műfaja is közel állt hozzá. Az utolsó években a 100 Folk Celsius mellett Vágó Istvánnal közös jazz zenekara is volt Bossa Rt. néven.

A koncerten a neves előadókon kívül felhangzik majd Torontáli István egyedülálló hangja is de sajnos már csak felvételről.

Jegyek a helyszínen és az ismert irodákban kaphatók.

2011. 05. 05. 15:07

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

ffxiv01 2011. 05. 07. 4:52
hey,thanks for sharing:P http://www.aiongold.org.uk http://www.itemgarden.com http://www.buywowgold.ws

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Toro Búcsúkoncert hazai sztárokkal cikk képei
100 Folk Celsius - Toro Búcsúkoncert hazai sztárokkal