Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2011/19

Listamustra - Listamustra 2011/19

Adele második, 21 című nagylemeze egy hét megszakítással 14. hete a brit zenei piac legkelendőbb hanghordozója. A május 5-én a 23. életévét betöltött londoni énekesnő május 1. és május 7. között hetven százalékkel többet értékesített az albumából, mint az ezüstérmes pozícióban debütáló seattle-i Fleet Foxes a Helplessness Blues című második stúdiólemezéből.

Az Amerikai Egyesült Államokban is Adele CD-je a listavezető, megszakításokkal hatodik hete. Az énekesnők közül az új évezredben csak Norah Jones (Feels Like Home – 2004), Susan Boyle (I Dreamed a Dream – 2009) és Taylor Swift (Speak Now – 2010) vezetett hat hétig. Már csak Taylor Swift található előtte, a pennsylvaniai énekesnő a második, 2008-as Fearless című albumával megszakításokkal tizenegy hétig tanyázott a legmagasabb pozícióban.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Katy Perry featuring Kanye West: E.T.
Nagy-Britannia – LMFAO featuring Lauren Bennett & GoonRock: Party Rock Anthem
Németország – Jennifer Lopez featuring Pitbull: On the Floor
Magyarország – Ákos: Utazó

Amerikaiak a listák csúcsán
A kaliforniai Katy Perry ötödik hazai listavezető slágere, a Kanye Westtel készült E.T. egy hét megszakítással ötödik hete uralja a Billboard magazin Hot 100 listáját, megelőzve Adele Rolling in the Deep című felvételét. A 11. helyről a harmadikra jött fel Britney Spears dalának, a Till the World Ends címűnek az új változata, amelyben Nicki Minaj és Ke$ha is közreműködik. Nagy-Britanniában negyedik hete a Los Angeles-i LMFAO elektrozenei duó az első a Party Rock Anthem című szerzeménnyel – a felvétel Lauren Bennett és GoonRock közreműködésével készült. A harmadik helyre iratkozott fel David Guetta újdonsága, a Where Them Girls At, amelyet a francia lemezlovas-producer Flo Ridával és Nicki Minaj-zsal készített. A 18. helyről a kilencedikre lépett elő a BBC által 2011 legnagyobb reménységének kikiáltott londoni Jessie J harmadik dala, a Nobody’s Perfect, a 15. pozícióját pedig a tizedikre cserélte le Aloe Blacc kaliforniai soulénekes az I Need a Dollar című felvétellel. Németországban negyedik hete a New York-i Jennifer Lopez slágere, a Pitbull-lal készült On the Floor, Magyarországon ugyancsak negyedik hete Ákos kiadványa, az Utazó található az első helyen.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Adele: 21
Nagy-Britannia – Adele: 21
Németország – Adele: 21
Magyarország – Szíj Melinda: Foltos úton

Adele már a németeknél is első
A Foo Fighters az amerikai lista élét is megjárt Wasting Light című albumából április 25. és május 1. között 34 ezer fogyott az amerikai piacon, s ezzel a csekély példányszámmal is feljött a második helyre. A legmagasabban kezdő újdonság az austini Explosions in the Sky rockzenekar 16. pozícióba megérkező Take Care, Take Care, Take Care című hatodik stúdiólemeze. A brit élmezőnyben a fent említett, a második helyen indító Fleet Foxes-korong mellett további két új belépő szerepel: Jennifer Lopez hetedik stúdióalbuma, a Love? a hatodik, a New York-i Beastie Boys nyolcadik stúdiólemeze, a Hot Sauce Committee Part Two a kilencedik helyre érkezett meg. Nemcsak az USA-ban és Nagy-Britanniában, hanem már Németországban is Adele értékesíti a legtöbb hanghordozót. Magyarországon negyedik hete a Megasztár ötödik sorozatából elsőként stúdióalbummal előrukkoló Szíj Melinda áll az eladási rangsor csúcsán a Foltos úton című CD-jével. A negyvenes mezőny egyetlen újdonsága a Maszkura és a Tücsökraj 22. helyen debütáló Pesti nők című EP-je. (Új Szó)

Puha József

2011. 05. 13. 8:00

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2011/19 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2011/19