Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2011/20

Listamustra - Listamustra 2011/20

Ismét Adele volt az elmúlt napok főszereplője. A londoni énekesnő továbbra is uralja a világ legfontosabb piacainak albumeladási listáit: Nagy-Britanniában egy hét megszakítással 15. hete, az Amerikai Egyesült Államokban három megszakítással hetedik hete, Németországban második hete vezet.

A héten az amerikai Billboard magazin Hot 100 listájának élét is elfoglalta a Rolling in the Deep című slágerével, amely az amerikai piacon november 30-tól szerezhető be, és 18. hete tanyázik a rangsorban. A lista hetedik helyén debütált az USA jelenlegi legnépszerűbb countryzenekara, a Lady Antebellum a Just a Kiss című felvétellel, amely a nashville-i trió készülő, harmadik stúdiólemezének előhírnöke.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Adele: Rolling in the Deep
Nagy-Britannia – Bruno Mars: The Lazy Song
Németország – Jennifer Lopez featuring Pitbull: On the Floor
Magyarország – Ákos: Utazó

Bruno Mars negyedik listavezetője
Nagy-Britanniában négy hét után trónfosztott lett a Los Angeles-i LMFAO elektrozenei duó Party Rock Anthem című szerzeménye, amely Lauren Bennett és GoonRock közreműködésével készült. Bruno Mars harmadik szólóslágere, The Lazy Song ért fel a csúcsra, amelynek sikeréhez nagyban hozzájárul a vicces videoklipje. A 25. életévében járó, hawaii születésű fiatalembernek ez a negyedik listavezetője a szigetországban. Először tavaly májusban vezetett egy hétig a Nothin’ on You című B.o.B-sláger közreműködőjeként. A Just the Way You Are és a Grenade című szólódalai két-két hétig szerepeltek a legmagasabb pozícióban. A brit tízes mezőnyben egy újdonság is található: a letöltéseknek köszönhetően a hatodik helyre iratkozott fel Lady Gaga a brit piacon jövő hétfőn megjelenő Born This Way című második stúdióalbumának The Edge of Glory című felvétele, miközben a New York-i énekesnőnek világszerte a brit rangsor 11. helyére visszacsúszó Judas című dala hódít. Németországban ötödik hete a New York-i Jennifer Lopez slágere, a Pitbull-lal készült On the Floor, Magyarországon szintén ötödik hete Ákos kiadványa, az Utazó tanyázik az élen.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Adele: 21
Nagy-Britannia – Adele: 21
Németország – Adele: 21
Magyarország – Mága Zoltán: Budapesti Újévi Koncert 2011

Újdonságdömping az USA-ban
Az amerikai albumeladási listán a múlt héten a 16. helyen szerepelt a legmagasabban kezdő új belépő. A héten a TOP 10-ben nyolc újdonságot találunk a vezető pozícióját megőrző Adele korongja – ezúttal 155 ezret értékesítettek belőle – és a kilencedik helyet elfoglaló, szintén brit Mumford & Sons zenekar Sigh No More című nagylemeze mellett. A második helyen a New York-i Beastie Boys albuma (Hot Sauce Committee Part Two), a harmadikon a Now That’s What I Call Music! slágerválogatás 38. része, a negyediken a seattle-i Fleet Foxes CD-je (Helplessness Blues), az ötödiken Jennifer Lopez nagylemeze (Love?), a hatodikon a Fleetwood Mac énekesnőjének, Stevie Nicksnek szinte pontosan tíz évvel előző stúdióalbuma után kiadott korongja (In Your Dreams), a hetediken a Sade slágerválogatása (The Ultimate Collection), a nyolcadikon Musiq Soulchild philadelphiai előadó nagylemeze (MusiqInTheMagiq), a tizediken a Sixx:A.M. Los Angeles-i rockegyüttes albuma (This Is Gonna Hurt) nyitott. A brit élmezőnyben három új belépőre lelünk: a másodikra a Dr. House-t alakító Hugh Laurie nagylemeze, a Let Them Talk, a hetedikre a Glee című amerikai tévéfilmsorozat újabb CD-je, a Glee: The Music Presents the Warblers, a nyolcadikra a Sade gyűjteménye érkezett meg. A magyar rangsor tízes mezőnyében is három újdonság szerepel: a csúcson Mága Zoltán kiadványa, a Budapesti Újévi Koncert 2011, az ötödiken a Megasztárban feltűnt Fivérek albuma, a Luxus tangó, a hatodikon a Sade válogatása debütált. (Új Szó)

Puha József

2011. 05. 19. 8:15

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2011. 05. 20. 3:36
cool http://itemgarden.com

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2011/20 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2011/20