Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

VOLTfolió Kulturális Médiadíj 2011

Volt fesztivál - VOLTfolió Kulturális Médiadíj 2011

2011. július 1-én a VOLT Fesztivál harmadik napján Sopronban, a Petőfi Színházban ünnepélyes keretek között kerül megrendezésre a VOLTfolió Kulturális Médiadíj gálája. A szervezők nemrég egy sajtótájékoztatón ismertették a díj lényegét.

A VOLTfolió elsődleges küldetése, hogy mindazokat a médiumokat és médiaszemélyiségeket évről-évre elismerésben részesítse, akiknek, és amelyeknek közük van a kultúrához, közük van a zenéhez és a maguk területén – a legegyszerűbben megfogalmazva – a legjobbak.
Mivel a szakmai szavazáson elsősorban zenészek és a “zeneipar” munkatársai, a közönségszavazáson pedig vélhetően leginkább a fesztiválok és koncertek közönsége, vagyis többségében fiatalok vesznek majd részt, biztosra vehető, hogy meglehetősen pontosan valósulhat meg a díjalapítók szándéka: a széles magyar médiapiacról a kultúrát, a zenét “ügyként” kezelő médiumok és személyek kerülnek majd a jelöltek közé.

Volt fesztivál - VOLTfolió Kulturális Médiadíj 2011

Magaskultúra? Popkultúra? Könnyűzene? Komolyzene? Értékes, vagy értéktelen termékek? Talán fontosak ezek a skatulyák, talán nem… A VOLTfolió alapítói azonban egész biztos nem akarják meghatározni, mi fér bele és mi nem a lehetséges díjazottak körébe, eldöntik majd ezt a szavazók…

A kategóriák között találunk két különdíjat, amelyek némileg kakukktojásnak tűnhetnek. Az alapítók úgy gondolják azonban, hogy a kultúra építése, ápolása, fiatal tehetségek bemutatása szempontjából igazán nagy jelentőség jut az egy-egy régióban működő kluboknak, ezért budapesti és vidéki klubok ugyancsak díjazásra kerülnek az idei VOLTfolión.

A jelöltek listája itt olvasható: www.sziget.hu/voltfolio/szavazas/kozonsegszavazas

Fotó: Dudás Ernő

2011. 06. 01. 15:39

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Anita 2011. 06. 05. 1:13
jo a téma! http://kerdesek.hu

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

VOLTfolió Kulturális Médiadíj 2011 cikk képei
Volt fesztivál - VOLTfolió Kulturális Médiadíj 2011Volt fesztivál - VOLTfolió Kulturális Médiadíj 2011Volt fesztivál - VOLTfolió Kulturális Médiadíj 2011