Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2011/23

Listamustra - Listamustra 2011/23

Lady Gaga második, Born This Way című stúdióalbumából a megjelenés hetében világszerte 2,1 milliót értékesítettek. A nagylemez első heti példányszámát az Amerikai Egyesült Államokban 800 ezer és 850 ezer közé várták. Jobban teljesített!

1 108 000 példányt – ebből 662 ezret digitális formátumban – vásároltak belőle. A Nielsen SoundScan 1991 óta állítja össze az amerikai albumeladási listát. A cég történetében a Born This Way a 17. korong, amelyből a megjelenés hetében több mint egymillió fogyott. Legutóbb 50 Cent adott el többet a kiadás hetében, a 2005 márciusában boltokba került The Massacre című nagylemezét 1 141 000 példányban szerezték be. Az *NSYNC a rekorder, a floridai fiúcsapat No Strings Attached című albumából az első héten, 2000 márciusában 2 416 000 talált gazdára. A New York-i Lady Gaga az ötödik énekesnő az USA-ban – Whitney Houston, Britney Spears, Norah Jones és Taylor Swift után –, aki már az első héten elérte az egymilliós álomhatárt. A Born This Way a brit piacon 215 639 példányban kelt el a megjelenés hetében. Az amerikai énekesnők közül legutóbb Madonna teljesített jobban, a 2005 novemberében kiadott Confessions on a Dance Floor című nagylemezéből az első héten 217 610 fogyott.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Adele: Rolling in the Deep
Nagy-Britannia – Pitbull featuring Ne-Yo, Afrojack & Nayer: Give Me Everything
Németország – Pietro Lombardi: Call My Name
Magyarország – Ákos: Utazó

Románia újabb sztárt adott
Nincs változás a dalok rangsorainak csúcsán. Az Amerikai Egyesült Államokban negyedik hete a londoni Adele slágere, a Rolling in the Deep, Nagy-Britanniában harmadik hete Pitbull floridai rapper felvétele, a Ne-Yo és Nayer énekesek, valamint Afrojack lemezlovas-producer közreműködésével készült Give Me Everything, Németországban szintén harmadik hete a Deutschland sucht den SuperStar nyolcadik sorozatának győztese, Pietro Lombardi dala, Call My Name, Magyarországon nyolcadik hete Ákos kiadványa, az Utazó vezet. A brit lista hatodik helyére érkezett meg Alex Gaudino olasz lemezlovas, zenész felvétele, a Kelly Rowlanddel készült What a Feeling. A huszadik helyről a nyolcadikra jött fel Rihanna tavaly novemberben kiadott Loud című albumának újabb slágere, a California King Bed, Jennifer Lopez újdonsága, a Lil Wayne-nel készült I’m Into You pedig a 13. helyét a tizedikre cserélte.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Lady Gaga: Born This Way
Nagy-Britannia – Lady Gaga: Born This Way
Németország – Lady Gaga: Born This Way
Magyarország – Lady Gaga: Born This Way

Lady Gaga mindenütt listavezető!
Az amerikai tízes mezőnyben Lady Gaga albuma mellett további öt új belépő található. A második helyen a nyugat-virginiai Brad Paisley countryzenész nagylemeze, a This Is Country Music, a negyediken a Glee című tévéfilmsorozat újabb CD-je, a Glee: The Music, Volume 6, az ötödiken a Rick Ross alapította Maybach Music Group kiadó Self Made Vol. 1 című válogatása, a hetediken a New Kids on the Block és a Backstreet Boys zenészei alkotta NKOTBSB albuma, a nyolcadikon a Los Angeles-i Foster the People zenekar első korongja, a Torches debütált. A brit élmezőnyben három újdonság szerepel: a The Pierces New York-i duó You & I című stúdiólemeze a negyedik, az 1941-es születésű Seasick Steve kaliforniai zenész You Can’t Teach An Old Dog New Tricks című stúdióalbuma a hatodik, a Status Quo angol rockegyüttes Quid Pro Quo című CD-je a tizedik helyre iratkozott fel. A magyar TOP 40-ben további egy új belépőre lelünk Lady Gaga korongja mellett: Nagy Feró és a Beatrice nagylemeze, a Vidámság és Rock & Roll a 14. helyre érkezett meg. A múlt heti listavezető, az Ocho Macho CD-je, az Online a Világ a 16. helyre hátrált. (Új Szó)

Puha József

2011. 06. 08. 15:26

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2011/23 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2011/23