Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Világveleje fesztivál az Orczy Parkban

Tankcsapda - Világveleje fesztivál az Orczy Parkban

Most hétvégén, június 17-én és 18-án az Orczy Park ad otthont a Világveleje Fesztiválnak. A pénteki napon a Pál Utcai Fiúk, a Mystery Gang, Jamie Winchester lép színpadra, az este kiemelt fellépője pedig a Tankcsapda. Szombat fő eseménye a Hiperkarma visszatérő koncertje lesz.

A fesztiválnak az Orczy Park ad otthont, amely Budapest egyik legszebb történelmi kertje, gyönyörű zöldfelület a főváros szívében. Könnyen megközelíthető, hiszen a Nagyvárad téri metrómegállótól mindössze 3 perc séta a park bejárata, amely előtt megáll a 24-es villamos is. Két kapun lehet bejutni az eseményre, a Ludovika tér és a Nagyvárad tér felől.

A fesztivál fő helyszíne a Nagyrét, itt kap helyet a nagyszínpad, melyen, az első nap (június 17., péntek) fő eseménye a Tankcsapda koncertje lesz. A zenekar hosszú szünet után ismét Budapesten, az „Új nap vár” turné fő állomásaként. Az estét az 1998-ban alakult Mystery Gang indítja. Az ötvenes évek rockabilly műfaját felelevenítő banda egyike azon ritka hazai zenekaroknak, melyek neve határainkon túl is ismert, a banda rendszeres fellépője nemzetközi rockabilly fesztiváloknak és lemezei is külföldi kiadóknál jelennek meg. Megalakulásuk óta nemcsak egyre hitelesebben hozták a kor manírjait, hanem zenéjük is tovább színesedett a garage és a jungle stílusjegyeivel. Utánuk a 28 éve (!) alakult Pál Utcai Fiúk játsszák el slágereik sorát, és megmutatnak néhányat a készülő új album dalaiból is.

A Tankcsapda fél éve lépett utoljára budapesti rajongói elé. Ezen a koncerten egy alaposan átgyúrt koncertműsort láthat és hallhat a nagyérdemű. Sok olyan dal került be a mostani programba, amiket már nagyon régen nem játszott a zenekar. Olyan szám is lesz, amit élőben most játszanak majd először, jóllehet még anno 1997-ben jelent meg a Connektor:567: albumon. Így, többek között dübörög majd a „Mikor a srác”, „Az utca túloldalán”, a „Vonat” de visszakerült a műsorba „A világ disco” is és ezzel még nem lőttünk le minden poént!

A szombati nap (június 18.) fő eseménye a Hiperkarma visszatérő koncertje lesz. A hiperkarma 2000-ben jelentette meg első albumát, és szinte azonnal berobbantak a köztudatba. Jelen voltak a klubéletben, felléptek az összes rangos fesztiválon, a rádióadók a mai napig játsszák slágereiket. A zenekar utolsó koncertjét 2007-ben adta, és azóta mély álomba merült. Most új lemezen dolgozik az egy taggal kibővült zenekar. Ezen az estén hosszú idő után ismét színpadon a Bérczesi Róbert nevével fémjelzett banda, hogy eljátsszák régi slágereiket, és bepillantást nyújtsanak az ősszel elkészülő új lemezük dalaiba. Kihagyhatatlan alkalom mindazoknak, akik már átélték koncertjeik katarzisát, ás azoknak is akik eddig még nem hallhatták élőben az együttest! A hiperkarma előtt a fiatal koncertlátogatók nagy kedvence, Pécs legújabb büszkesége a 30Y lép színpadra. Az este indításáról a Stereomilk gondoskodik. A zenekar első felbukkanási pontja a 2000-ben megjelent hiperkarma lemezen található Erdő című dal. Az akkor még csak egyszemélyes projektet Szekeres András (Junkies) hívja életre abból a célból, hogy a hangos-punkos anyazenekarától eltérő ötletei (is) megvalósulhassanak.

A zenei programokon túl számos sport és kaland vár a fesztivállátogatókra, hiszen a parkon belül működő kalandparkot is kipróbálhatják a vendégek, és igénybe lehet venni a sportpályákat, ping-pong asztalokat is. Civil szervezetek is helyet kapnak a fesztiválon, ennek központi témája a környezettudatosság és a részvétel lesz. Reményeink szerint az esemény lehetőséget teremt több generáció közös szórakozására, és sokan megismerik ennek a több mint 200 éves parknak a varázsát.

A zenei program:

Június 17.

Nagyszínpad:

18.00: Mystery Gang
19.30: Pál Utcai Fiúk
21.30: Tankcsapda

Tószínpad:

23.00: Jamie Winchester unplugged
00.30: Szekeres András és Barbaró Attila duo (gitár, ének)

Június 18.

Nagyszínpad:

18.00: Stereomilk
19.30: 30Y
21.15: Hiperkarma

Tószínpad:

23.00: Kardos Horváth János
00.30: Panírozott Barikák
02.00: Víg Mihály

Kapunyitás mindkét napon 17.00-kor!

Jegyárusító helyek:
• Instant Kávézó (jegyárusítás 16 órától): Bp. VI., Nagymező u. 38.
• Rézangyal Bistro Madách tér (00-24): Bp. VII., Madách tér 2.
• Headbanger 2.0: Bp. V., Múzeum körút 17.
• Headbanger (volt Rock-Park): Bp. XIX., Pannónia út 1.
• Silenus Pub: Bp. V., Petőfi Sándor u. 17–19.
• After Music Club: Bp. VII., Nyár u. 6.
• Rézangyal Bistro Cosmo: Bp. V., Váci u. 77.
• Matiné Bistro: Bp. VI., Jókai u. 25.

2011. 06. 17. 10:50

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Világveleje fesztivál az Orczy Parkban cikk képei
Tankcsapda - Világveleje fesztivál az Orczy Parkban