Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Carlos Santana Budapestre „hazajár” koncertezni

Santana - Carlos Santana Budapestre „hazajár” koncertezni

A zenész és a nevét viselő zenekar megalkotta azt a zenei stílust, amely egyesítette az amerikai gitárzenét a latin és karibi zenei motívumokkal, megkeverte egy kis afro-poppal és afro-beattel, átszáguldva tucatnyi zenei- és világzónán, hogy mára Santana saját védjegyévé váljon. Nálunk már jó párszor fellépett, szinte otthonosan mozog Budapesten, július 5-én újra hallhatjuk a nem mindennapi gitár virtuózt.

Santana előadói- és lemez karrierjét egész életében kiegészítette társadalmi és humanitárius elkötelezettségével. A Milagro Alapítványt 1998-ban hozta létre, amely összefogja a több évtizedes támogatói és számtalan jótékonysági tevékenységét, és non-profit intézményeknek segít az egész világon. Több mint 4 millió dollárnyi támogatást osztottak szét a mai napig; a Milagro azokat a szervezetek támogatja, amely a hátrányos gyermekeket segítik az egészségügy, az oktatás és a művészetek területén.

Több mint 40 (!) éves pályafutással a háta mögött, Carlos Santana karrierje csúcsán van; játszottabb és véleményformálóbb - főként rádióban, televízióban és az interneten -, mint valaha. Szenvedélyes old school virtuozitása és az új stílus keveredése a legnagyobb művészeket vonzza minden újabb felvétel esetében, amit ő és Clive Davis kezdeményez. A lényeg a hangzás egyedisége, az, hogy rögtön beazonosítható. Életre szóló elkötelezettsége a zene iránt minden megmozdulását egy-egy multi-kulturális eseménnyé teszi - a világ albumán.

Tíz Grammy díjat nyert, tagja a Rock and Roll Hall of Fame társaságának, amely „a rock igazi virtuózának és irányadó fényének” nevezi. Számos egyéb díj és kitüntetés mellett, a Rolling Stone A világ 100 legjobb gitárosa listáján a 15. helyet foglalja el.

Utolsó albuma tavaly szeptemberben jelent meg Guitar Heaven címmel.
Jegyek kaphatók a Ticketpro országos hálózatában és az ismert jegyirodákban.

2011. 06. 17. 15:57

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Carlos Santana Budapestre „hazajár” koncertezni cikk képei
Santana - Carlos Santana Budapestre „hazajár” koncertezni