Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2011/25

Listamustra - Listamustra 2011/25

1969. április 26-án került az amerikai albumeladási lista élére a Hair című musical zenéje, és tizenhárom hétig, július 25-ig vezetett. Azóta más Broadway-musical hanghordozója nem szerepelt a rangsor első három helyén. A héten megtört a jég.

Trey Parker, Robert Lopez és Matt Stone The Book of Mormon című musicaljének anyaga három héttel ezelőtt a 31. helyen debütált, de akkor még csak digitális formátumban lehetett beszerezni, és a múlt héten már ki is szorult a kétszázas összesítésből. Június 7-én fizikai formátumban is megjelent, a június 6. és június 12. közötti héten 61 ezer példányt értékesítettek belőle, és a lista harmadik helyére tért vissza. Minden bizonnyal a jövő héten is az élmezőnyben találjuk, a musicalt ugyanis június 12-én a 65. alkalommal megtartott Tony Awardson kilenc díjjal jutalmazták, ami nagy reklámértékkel bír. Lady Gaga második, Born This Way című stúdiólemeze az Amerikai Egyesült Államokban és az Egyesült Királyságban is két hétig volt népszerűbb Adele második, 21 című stúdióalbumánál. A londoni énekesnő az amerikai rangsorban visszatért a csúcsra, a briten második hete a második pozícióban tanyázik, a múlt héten az Arctic Monkeys, a héten a Take That nagylemeze előzi meg.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Adele: Rolling in the Deep
Nagy-Britannia – Example: Changed the Way You Kiss Me
Németország – LMFAO featuring Lauren Bennett & GoonRock: Party Rock Anthem
Magyarország – Ákos: Utazó

Világsiker a Party Rock Anthem
Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáján hatodik hete Adele slágere, a Rolling in the Deep az első. Az énekesnő ezzel beállította a New York-i Lady Gaga idei rekordját, 2011-ben csak a Born This Way című felvétel vezetett hat hétig. A brit listát második hete Example londoni rapper uralja a Changed the Way You Kiss Me című dalával, amely a szeptemberre tervezett harmadik, Playing in the Shadows című stúdióalbumának előhírnöke. A tízes mezőnyben három új belépő szerepel: a másodikon a skót Calvin Harris a New York-i Kelisszel készült újdonsága, a Bounce, a harmadikon a halifaxi Ed Sheeran felvétele, a The a Team, az ötödiken a londoni Tinchy Stryder a szintén londoni Dappy közreműködésével készült dala, a Spaceship kezdett. Németországban trónfosztott lett Pietro Lombardi – a Call My Name című szerzeménnyel négy hétig tanyázott a legmagasabb pozícióban. Az LMFAO Los Angeles-i elektrozenei duó slágere, a Lauren Bennett és GoonRock közreműködésével készült Party Rock Anthem vette át a vezetést, amely Nagy-Britanniában négy hétig volt listavezető, az USA-ban a héten a hatodik helyről a harmadikra jött fel. Magyarországon tizedik hete Ákos kiadványa, az Utazó uralja a mezőnyt.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Adele: 21
Nagy-Britannia – Take That: Progress
Németország – Pietro Lombardi: Jackpot
Magyarország – Bérczesi Róbert: Én meg az Ének: emléxel?

Vezet a Hiperkarma frontembere
Lady Gaga stúdióalbuma, a Born This Way az USA-ban két heti vezetés után a második helyre hátrált. Százezer példányt adtak el belőle, Adele az első helyre visszatérő 21 című nagylemezéből 114 ezer fogyott. Az amerikai TOP 10-ben három újdonság található: a negyediken a Missouri államból származó Tech N9ne rapper 12. stúdióalbuma, az All 6’s and 7’s (pályafutása során először szerepel az élmezőnyben), az ötödiken a Brooks & Dunn countryzenei duóból ismert Ronnie Dunn első szólólemeze, a hatodikon a marylandi All Time Low pop-punk zenekar negyedik, Dirty Work című korongja nyitott. Nagy-Britanniában a múlt heti listavezető, a sheffieldi Arctic Monkeys negyedik, Suck It and See című stúdióalbuma a negyedik helyre hátrált. Az élre a jelenleg a szigetországban turnézó Take That nagylemeze, a Progress tért vissza, amelyből a brit piacon már több mint 2,8 milliót értékesítettek. Az élmezőnyben két új belépőre lelünk: a New Jersey-i Paul Simon stúdióalbuma, a So Beautiful or So What a hatodik, a detroiti Bad Meets Evil hiphopduó korongja, a Hell: The Sequel a hetedik helyre iratkozott fel. Németországban második hete a Deutschland sucht den SuperStar nyolcadik sorozatának győztese, Pietro Lombardi Jackpot című CD-jéből adják el a legtöbbet, amely a versenyben elhangzott dalait vonultatja fel. Magyarországon új belépő található a csúcson, a Hiperkarma frontembere, Bérczesi Róbert nagylemeze, az Én meg az Ének: emléxel?, amelyen örökzöld slágerek és feledésbe merült szerzemények átdolgozásai hallhatók. (Új Szó)

Puha József

2011. 06. 23. 8:38

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2011/25 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2011/25