Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2011/26

Listamustra - Listamustra 2011/26

A pennsylvaniai Jackie Evancho szerencsés is, meg nem is. Az America’s Got Talent tavalyi sorozatának ezüstérmese az amerikai albumeladási lista tízes mezőnyének első olyan szereplője, aki már a 21. században látta meg a napvilágot – 2000. április 9-én született. Ha jobb időpontban jelentetik meg hanghordozóit, odahaza már a második listavezető sikerét ünnepelhette volna.

A tavaly novemberben kiadott, négy dalt tartalmazó O Holy Night című EP-jéből – amely mellé DVD-t is csomagoltak – a megjelenés hetében 239 ezret adtak el az USA-ban (ahol már több mint egymilliót értékesítettek belőle), és az eladási rangsor második helyére érkezett meg vele Susan Boyle második, The Gift című nagylemeze mögé. Jackie Dream With Me című stúdióalbumából 161 ezer fogyott az első héten az USA-ban, ami általában bőven elég az első hely megszerzéséhez, most azonban nem volt elég, a második helyre iratkozott fel. A CD David Foster produceri felügyeletével készült, a kislány Barbra Streisanddal és Susan Boyle-lel is énekel duettet rajta. A nagylemez az amerikai piacon június 14-én, a briten június 6-án jelent meg, a szigetországban az eladási lista negyedik helyén kezdett. Jackie-nek valójában nem ez az első albuma, az Prelude to a Dream címmel még 2009 novemberében került forgalomba. Az amerikai lista élén 171 ezer eladott példánnyal a Bad Meets Evil hiphopduó Hell: The Sequel című EP-je debütált. A név bizonyára sokaknak semmit sem mond, az egyik tag viszont világsztár, a hiphop jelenlegi legnagyobb alakja: Royce da 5'9" mellett Eminem alkotja.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Adele: Rolling in the Deep
Nagy-Britannia – Jason Derülo: Don’t Wanna Go Home
Németország – LMFAO featuring Lauren Bennett & GoonRock: Party Rock Anthem
Magyarország – Ákos: Utazó

Útban Katy újabb listavezetője?
Az amerikai Billboard magazin Hot 100 listáját hetedik hete Adele uralja a Rolling in the Deep című slágerével – idén ilyen hosszú ideig még senki sem állt a csúcson. A 31. helyről a negyedikre jött fel Katy Perry harmadik, Teenage Dream című stúdiólemezének ötödik felvétele, a Last Friday Night (T.G.I.F.) – az énekesnő előző négy dala (California Gurls, Teenage Dream, Firework, E.T.) listavezető volt. A brit rangsorban két hét után trónfosztott lett Example londoni rapper a Changed the Way You Kiss Me című felvétellel, amely a szeptemberre tervezett harmadik, Playing in the Shadows című stúdióalbumának előhírnöke. Jason Derülo második, szintén szeptemberre várható Future History című stúdiólemezének beharangozója, a Don’t Wanna Go Home nyitott az élen. A floridai fiatalembernek ez a második brit listavezetője, az elsővel, az In My Head cíművel tavaly február végén és március elején egy hétig vezetett. Németországban második hete az LMFAO Los Angeles-i elektrozenei duó világslágere, a Lauren Bennett és GoonRock közreműködésével készült Party Rock Anthem, Magyarországon 11. hete Ákos kiadványa, az Utazó található a legmagasabb pozícióban.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Bad Meets Evil: Hell: The Sequel
Nagy-Britannia – Lady Gaga: Born This Way
Németország – Pietro Lombardi: Jackpot
Magyarország – Budapest Bár: Volume 4 – Hoppá!

Öt új belépő az amerikai TOP 10-ben
Az amerikai albumeladási lista élmezőnyében a Bad Meets Evil és Jackie Evancho újdonsága mellett további három új belépő szerepel. A hatodik helyen a minnesotai Adam Young Owl City nevű projektjének harmadik stúdiólemeze, az All Things Bright and Beautiful, a hetediken a június 17-én a 68. életévét betöltött New York-i Barry Manilow korongja, a 15 Minutes (Fame… Can You Take It?), a nyolcadikon a New Orleans-i Ledisi ötödik stúdióalbuma, a Pieces of Me kezdett. Nagy-Britanniában visszatért a csúcsra Lady Gaga CD-je, a Born This Way. A TOP 10-ben egy újdonság található, a negyedik helyen nyitott Bon Iver wisconsini folkzenész nagylemeze. Németországban harmadik hete a Deutschland sucht den SuperStar nyolcadik sorozatának győztese, Pietro Lombardi Jackpot című albumából adják el a legtöbbet, amely a versenyben elhangzott dalait vonultatja fel. Magyarországon a Budapest Bár nagylemeze, a Volume 4 – Hoppá! a legkelendőbb. (Új Szó)

Puha József

2011. 06. 30. 7:53

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2011/26 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2011/26