Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

George Michael újra Budapesten – ismert slágerek nagyzenekari turné keretében!

George Michael - George Michael újra Budapesten – ismert slágerek nagyzenekari turné keretében!

A 48 éves pop-ikon ismét hazánkba jön koncertezni. Nemrég csak a különböző botrányairól hallottunk, szeptember 19-én pedig egy igazán különleges koncertnek lehetünk részesei a Sportarénában. Ez lesz az első alkalom, hogy újra színpadra áll Európában, 2008 augusztusában véget ért 25Live nevű koncertsorozata után.

Anglia és talán Európa egyik legismertebb énekes-dalszerzője és legnépszerűbb művésze, George Michael még soha nem turnézott ehhez hasonló programmal; nem csupán a gondosan összeválogatott saját dalokat fogja előadni – melyek felölelik közel 30 éves karrierjét -, hanem más előadóktól származó kedvenc felvételeit is. A dalok mindegyikét átdolgozzák, és újra hangszerelik nagyzenekarra, amely az énekes zenei kíséretét adja. A Symphonica egyrészt egy új zenei irányvonal az énekesnek, teljesítve régóta dédelgetett művészi vágyát; másrészt jelentős kulturális váltás is számára.

A popzene imádott alakjaként George Michael munkássága rengeteget változott a 80-as éveket meghatározó Wham! slágereitől szólókarrierje lírai szépségű, őszinte dalain át. Fülbemászó és mégis meghitt zenéje, még mindig lenyűgöző hangja stadionokat és arénákat tölt meg bárhol a világon. Ez teremtette meg az exkluzív és letisztult Symphonica turné lehetőségét.

A turné idén augusztusban kezdődik a cseh fővárosban, a prágai Állami Operaházban hazánkat megelőzően Lengyelországban, utána pedig Horvátországban folytatódik, a különleges koncertsorozat 2012-ben fejeződik be Franciaországban.

A pop-ikon koncertjét sok rajongó várja – hiszen több generáció is felnőtt a zenéjén. Jegyeket már most alig lehet kapni. Színek szerint csak a pink és sárga szektorokban (107-108, 111, 114-115, 217-219-es) maradtak jegyek: 17.900 és13.900 Ft-ért az ismert jegyirodákban.

2011. 07. 03. 10:48

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

George Michael újra Budapesten – ismert slágerek nagyzenekari turné keretében! cikk képei
George Michael - George Michael újra Budapesten – ismert slágerek nagyzenekari turné keretében!