Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Volt: fesztivál-rekord

Volt fesztivál - Volt: fesztivál-rekord

Nézzük a számokat: 102 ezren voltak összesen és az utolsó napon 30 ezren buliztak Sopronban. A VOLT tehát fesztiváltörténelmet írt! A rendezvény “csak” négynapos volt!

A visszatérő fesztiválozók örömmel állapították meg, hogy megújult a VOLT: a korábbinál szebb, színesebb, komfortosabb lett az esemény, ahol a szórakozás mellett az Új Széchenyi Terv sátrában számos előadás és kerekasztal-beszélgetés zajlott, és rekordot döntöttek a véradók is: 500 sikeres véradás történt négy nap alatt.

A koncertek között a legnagyobb siker – Moby, a Sum41, a Pendulum és a My Chemical Romance mellett - kétségtelenül a Thirty Seconds to Mars nevéhez fűződik. 30 ezren voltak aznap a fesztiválon és nagy ováció fogadta Letoék zenekarát. A nagy érdeklődést látva a Sziget szervezői úgy gondolták, meghívják a zenekart, betöltendő Amy Winehouse megüresedett helyét, a Sziget Nagyszínpadára. Mint kiderült nem döntöttek rosszul.
A VOLT szervezői a “Sopron, a Csillagok Városa” projekt kapcsán EfZámbó István egyedi, közterületi alkotásait, 1-1 széket ajándékoztak jelképesen négy világsztárnak. Moby saját kezűleg díszítette fel a “saját” székét, amely a közeljövőben Sopron közterületén kerül kiállításra – mondta Fülöp Zoltán a fesztivál társalapítója.

Hét év után újra kiosztották a VOLTfolió Kulturális Médiadíjakat. (Erről lásd külön beszámolónkat!)

A VOLT tehát idén felülmúlta önmagát, a szervezők nem unatkoznak hiszen a héten nyit a Balaton Sound!

2011. 07. 04. 14:51

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Volt: fesztivál-rekord cikk képei
Volt fesztivál - Volt: fesztivál-rekord