Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Egy a-ha fan-parti előzményei

A-ha - Egy a-ha fan-parti előzményei

Röviden arról, hogyan született meg az ötlet, egy fan parti megszervezésére kis hazánkban. Az a-ha számomra kötődést és új barátságok megtalálását jelenti. Mi is lenne más fontosabb az életben ennél – persze a családon kívül.

Jómagam nem vagyok fanatikus a-ha rajongó. Az ötlet, hogy szervezzünk egy fan partit, ott látott napvilágot, hogy nem jutottam el innen, kis országunkból az együttes utolsó koncertjének egyikére Norvégiába, Oslóba. Nem cifrázom, az volt az akadály, hogy nem szállt fel a repülőgépem. Banális dolog, de hogy mit éreztem akkor? Nagyon fájt. Még a gondolat is több héttel később, hogy ott lehettem volna és utoljára láthattam volna őket a színpadon.

A-ha - Egy a-ha fan-parti előzményei

Először azt gondoltam, hogy egyedül állok neki egy fan parit szervezésének, aztán valahogy másképp alakult minden. Két barátnőmmel fogtunk össze, hogy megalkossunk egy olyan eseményt - elsősorban a magyar közönségnek - amilyen eddig Magyarországon még sosem volt. Nem volt egyszerű, főként, hogy laikusként, minden tapasztalat nélkül fogtunk bele. Többen a szervezés folyamán csatlakoztak és segítségünkre voltak. Nekik utólag is köszönöm, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy a sokak számára fontos esemény létrejöjjön.

Egy kis történelem : Az 1985-ben megalakult a-ha tagjai 25 évet húztak le egymás mellett. Azt gondolom, hogy jóban-rosszban, ahogy egy jó házasságban szoktak a felek. A megalakulásuktól 2010. december 4-i felbomlásukig 9 lemezt alkottak meg és dobtak piacra. Persze több válogatásalbumukat, dvd-jüket nem említve. Utolsó lemezük 2009-ben jelent meg Foot Of The Mountain címen. A magyarok számára az a-ha egyetlen daluk ismeretére koncentrálódik, ez a Take On Me. Ha ezt bárki bárhol meghallja, korosztályom tagjai közül máris tudja és dúdolja. Persze ezen a dalon kívül hallgathatunk tőlük rengeteg (Angliában) slágerlistás dalt, de a magyar nagyközönség számára ezek ismeretlenül hangoznak, mert nálunk valahogy az együttes a 80-as évek nagy sikereiket követően nem volt hazánkban úgymond divatos. Magyarországon egyetlen koncertet adtak tavaly július 14-én a búcsúturnéjuk kapcsán, előzőleg csak rövid időt töltöttek nálunk 2001-ben, egy kereskedelmi televízió esti műsorában.

Az általunk létrehozott esemény 2011. július 14-én este 19 órái kezdettel veszi kezdetét az Old Rams nevű Music és Karaoke Pubban. A részletes program legyen meglepetés!

Harb Szilvia

2011. 07. 07. 8:20

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2011. 07. 08. 22:45
Jó, hogy lesz ilyen fan klub, kösz a szervezést! Azzal vitatkoznék, hogy a magyar közönség csak a Take on me-t ismeri. Akik nem A-ha rajongók és nem mennének el egy koncertjükre sem, azok talán igen. Sőt, azok biztosan. De nekem kellemes meglepetés volt, hgoy a Bp-i koncertjükön a közönség valamennyi dalukat velük énekelte, tehát jól ismerte. Mint ahogy én is. :)
Vendég 2011. 07. 12. 18:48
Ha szereted őket hát téged is sok szeretettel várunk a holnaputáni bulira! Feljelentkeztél már?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Egy a-ha fan-parti előzményei cikk képei
A-ha - Egy a-ha fan-parti előzményeiA-ha - Egy a-ha fan-parti előzményei