Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Hírek

Listamustra 2011/27

Listamustra - Listamustra 2011/27

Úgy tűnik, az idei nyárnak nem lesz olyan meghatározó dala, mint a tavalyinak a We No Speak Americano. A három ausztrál: a Yolanda Be Cool duó és DCUP producer slágere a német listát hét, a britet egy hétig vezette. Persze 2011 nyarának is vannak olyan zeneszámai, amelyek hallatán bizonyára még évek múltán is eszünkbe jutnak idei élményeink.

Az egyik a Give Me Everything – Pitbull, Ne-Yo, Afrojack és Nayer felvétele az Egyesült Királyságban három hétig tanyázott a legmagasabb pozícióban, az Amerikai Egyesült Államokban a héten jutott fel a csúcsra. A nyár másik fontos dala két hét vezetés után a héten trónfosztott lett Németországban. Ez a Los Angeles-i LMFAO elektrozenei duó Lauren Bennett és GoonRock közreműködésével készült Party Rock Anthem című felvétele, amely a brit lista élét is megjárta már, a szigetországban négy hétig vezetett, az USA-ban eddigi csúcspozíciója a harmadik hely. Németországban – meglepetésre – visszatért az összesítés élére Jennifer Lopez Pitbull-lal készült slágere, az On the Floor, amely öt hétig uralta már a mezőnyt, április 15. és május 19. között. A New York-i énekesnő korábban az első, 1999-es If You Had My Love című dalával szerepelt legmagasabban a német listán, az ötödik helyen. Az On the Floor a brit rangsort két hétig vezette, az amerikai listán a harmadik helyig jutott.

Listavezető dalok
Egyesült Államok – Pitbull featuring Ne-Yo, Afrojack & Nayer: Give Me Everything
Nagy-Britannia – Jason Derülo: Don’t Wanna Go Home
Németország – Jennifer Lopez featuring Pitbull: On the Floor
Magyarország – Ákos: Utazó

Bronzérmes Beyoncé újdonsága
Adele slágere, a Rolling in the Deep hétheti vezetés után hagyta el az amerikai Billboard magazin Hot 100 listájának csúcsát – idén ilyen hosszú ideig csak a londoni énekesnő uralta az összesítést. A rangsor nyolcadik helyén nyitott a Maroon 5 és Christina Aguilera felvétele, a Moves Like Jagger. A brit listán második hete Jason Derülo második, szeptemberben megjelenő Future History című stúdiólemezének beharangozója, a Don’t Wanna Go Home található az élen. A Miamiban élő fiatalembernek ez a második brit listavezetője, az elsővel, az In My Head cíművel tavaly február végén és március elején egy hétig vezetett. Beyoncé negyedik, 4 című szólóalbumának első dala, a Run the World (Girls) a 11. helyig jutott a brit listán, a második, a Best Thing I Never Had jobban szerepel, a harmadik helyre iratkozott fel.

Listavezető nagylemezek
Egyesült Államok – Jill Scott: The Light of the Sun
Nagy-Britannia – Beyoncé: 4
Németország – In Flames: Sounds of a Playground Fading
Magyarország – Budapest Bár: Volume 3 – Zene

Megérkezett a különleges CD
Az amerikai albumeladási lista tízes mezőnyének felét újdonságok adják. Pályafutása során először foglalta el a rangsor csúcsát Jill Scott – a philadelphiai r&b-énekesnő negyedik, The Light of the Sun című stúdiólemezéből a kiadás hetében 135 ezret értékesítettek. A második helyen a Justin Vernon vezette Bon Iver wisconsini folkzenekar második CD-je, az ötödiken Justin Moore arkansasi countryzenész második stúdióalbuma, az Outlaws Like Me, a hetediken a floridai Pitbull hatodik stúdiólemeze, a Planet Pit, a kilencediken "Weird Al" Yankovic korongja, az Alpocalypse debütált. Az Egyesült Királyságban Beyoncé negyedik, 4 című szólóalbuma érkezett meg a legmagasabb pozícióba – 89 211 példány fogyott belőle. A TOP 10-ben további két új belépőt találunk. A kilencedik helyen kezdett a Biffy Clyro skót rockegyüttes Revolutions / Live at Wembley című koncertzenei CD-je. A Kaiser Chiefs június 3-án új formában rukkolt elő nagylemezzel. A vásárló a zenekar honlapján szereplő húsz dal egyperces ízelítőjéből állíthat össze tízszámos albumot. Nemcsak a felvételeket, hanem a sorrendet is megválaszthatja, sőt borítót is tervezhet. A tízszámos lemezt 7,50 fontért veheti meg digitális formátumban. Miután megvette, ő maga is árulhatja, minden eladott példány után egy fontot kap. A The Future Is Medieval című korong június 27-én fizikai formátumban is megjelent, és a brit eladási lista tizedik helyére iratkozott fel. Németországban az In Flames svéd metálegyüttes tizedik, Sounds of a Playground Fading című stúdióalbuma startolt az élen. Magyarországon – óriási meglepetésre – a 39. pozícióból a rangsor csúcsára jött fel a Budapest Bár harmadik, Zene című lemeze, a negyedik, a Hoppá! pedig az első helyről a harmadikra hátrált. Két újdonság szerepel a negyvenes mezőnyben: a Compact Disco második CD-je a 19. helyen nyitott, a június 25-én tartott Kapcsolat-koncert sztárvendége, Ke$ha a Cannibal című EP-vel kiegészített Animal című albuma a 38. helyen debütált. (Új Szó)

Puha József

2011. 07. 07. 11:44

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Listamustra 2011/27 cikk képei
Listamustra - Listamustra 2011/27