Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Klubot nyit Kálloy Molnár Péter és Hrutka Róbert – interjú

Kálloy Molnár Péter - Klubot nyit Kálloy Molnár Péter és Hrutka Róbert – interjú

Hoppá! Régi álmát váltja valóra a Beugró sztárja: idén elindítja klubkoncertjeit. Sőt, nagyszínpadi fellépésének felvételét műsorra tűzi a televízió, Hrutka Robi bábáskodása mellett még idén megjelenteti harmadik nagylemezét, melynek bemutatójára a zene fővárosában, Londonban kerül sor. Sőt, egy zenei DVD is szerepel a tervekben. Volt miről beszélgetni a párossal.

Miközben a magyar mozinézők a háromszoros Oscar-jelölt Suszter, szabó, baka, kém című moziban láthatják Kálloy Molnár Pétert, addig a művész gőzerővel koncentrál karrierje újabb mérföldkövére: klubkoncertet ad.
– Már A nő után című nagylemezed megjelenése után említetted, hogy szeretnél klubokban koncertezni, de erre csak jóval később, a Pesti álom című albumod után, 2012-ben kerül csak sor. Miért?
– Megfelelő klubot találni nem könnyű feladat, ráadásul nem is én találtam a New Orleans Music Clubra, hanem ők találtak énrám, meg Robira – mondja a színész.
– Ez egy érdekes történet – veszi át a szót Hrutka Róbert. – A hely vezetősége ugyanis Für Anikót, Kálloy Molnár Pétert és engem is külön-külön megkeresett, hogy szívesen látnák mindhárom produkciót a színpadjukon. Nem tudták, hogy én mindkét művész lemezeinek munkálataiban aktívan részt veszek, de ezek szerint nagyon ránk éreztek. A hely első látásra és első hallásra is megfogott bennünket, ugyanis nemcsak a hangulata varázslatos, de az akusztikája is kitűnő. Örömmel mondtunk igent.

– Fentről nézve miben tér el egy klubkoncert egy nagyszínpadi előadástól?
– Sokszor álltam már színpadon, de a klubbulik mindig is közelebb álltak a szívemhez. Félreértés ne essék, egy hatalmas buli és annak energiája magával ragadó és semmihez sem fogható, de egy kicsi, zárt térben, karnyújtásnyira a közönségtől egészen intim közeg, közösség születik. Míg egy megabulinál fix a program, egy klubkoncert dalkínálata, hangulata az egyik pillanatról a másikra változhat a művész, illetve rajongói hangulatának megfelelően. Jómagam különösen örülök annak, hogy Péter klubkoncert-sorozatának első állomására 2012. február 18-án, 20 órakor kerül majd sor a fővárosi Lovag utca 5. szám alatt, mert most már van annyi dala, amiből egy egész estnyi pörgős vagy éppen lírai műsor összeállítható – vallja Hrutka Róbert.
– Arról nem is beszélve, hogy én is egyre biztosabbnak érzem magam a könnyűzene színpadán. Nem idegen számomra a reflektorfény, de míg a színházban otthonosan mozgok, a koncertek előtt a gitártechnikám miatt volt bennem egy nagy adag drukk. Szerencsére Robi tanácsai és a napi több órás gyakorlás megtette a hatását. Olyannyira, hogy rengeteg új dal, dalötlet született a pengetések során, melyekből még idén egy új nagylemezt szeretnék készíteni. A friss szerzeményeket pedig nem titkolt módon a klubközönség hallhatja majd először, rajtuk szeretnénk letesztelni azokat – mondja Péter, aki meglepetésvendégeket is tartogat ezekre az eseményekre.

– Robi, sok művésszel dolgoztál már együtt. Van különbség színész és zenész között?
– Számomra minden közös munka tapasztalat, tanulság. Nincs ez másként a színészekkel közös stúdiózás esetén sem. Míg zenészként azt tanultam meg, hogy minden hangnak a helyén kell lennie, és pontosan kell szólnia, addig az olyan művészek esetében, mint például Cserhalmi György, rá kellett döbbennem, hogy bizonyos értelemben a tökéletes hangnál is fontosabb lehet a szavak, a szöveg megélése és az előadó személyén keresztüli megértetése. Döbbenetes élmény, döbbenetes felfedezés ez a számomra.

– Péter, az első nagylemezed óta Robival dolgozol. Mit kedvelsz benne?
– Mindig jó és hasznos tanácsokat ad, hihetetlenül profi gitáros, ugyanakkor nagyon szerény. Az új dalok, sőt, még a dalszövegek kapcsán is vannak olyan hasznos észrevételei, amiket érdemes megfogadnom.

– Mit lehet tudni a készülő nagylemezről?
– Ami a hangzását illeti, Robi úgy fogalmazott: felnőtt poplemez. A dalokban elsősorban a férfi és nő kapcsolat kerül terítékre, amiből nem hiányozhat a humor sem. Szerencsére nem szorítanak bennünket határidők. Azt ugyan már eldöntöttük, hogy idén megjelenik az album, de hogy erre nyáron vagy ősszel kerül-e sor, az szó szerint a jövő zenéje. Viszont a május 6-i londoni koncertünkön jó eséllyel több dalt is bemutatunk majd róla. Sőt, könnyen lehet, hogy egyfajta lemezbemutatót tartunk a szigetországban.

– Hol láthatnak és hallhatnak azok, akik nem tudják magukat szabaddá tenni február 18-án, hogy ott legyenek az első klubkoncerteden, ahol Hrutka Robival és zenekarával lépsz majd fel a New Orleans Music Clubban?
– Egy nappal később, február 19-én, 16 óra 15 perctől az M1-en lesz látható a Millenárison tavaly rögzített nagykoncertem közel egyórás esszenciája. Úgy tervezem, hogy a bő másfél órás nagykoncertem karácsony körül DVD-re kerül, de érdemes hetente felnézni a honlapomra, a www.kalloy.hu-ra, ahol az archív hírek és csemegék mellett minden velem kapcsolatos aktualitás megtalálható.

Balajti Péter

2012. 02. 16. 18:52

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Balajti Péter 2012. 02. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a lemezről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Klubot nyit Kálloy Molnár Péter és Hrutka Róbert – interjú cikk képei
Kálloy Molnár Péter - Klubot nyit Kálloy Molnár Péter és Hrutka Róbert – interjú