Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Újra ketyeg az Unisex-bomba

Unisex - Újra ketyeg az Unisex-bomba

A 15 éves zenekar retro-hullámot meglovagoló visszatérésének a RaM Colosseum ad otthont április 27-én. Az alapító Erdélyi Lacival beszélgettünk múltról, jelenről és jövőről.

– Az Unisex védjegyszerű egy fiú–egy lány felállásában mindig is te voltál a biztos pont, a szebbik nem képviselői időről-időre változtak melletted. Minek köszönhető, hogy most egy ismerős arccal állsz színpadra, s minek köszönhető a visszatérés?

– Ez a koncert a véletlen műve, de hihetetlenül sok munkám és energiám fekszik benne. Tavaly augusztusban, sok év szünet után egész véletlenül futottam össze Szabó Mariannal. Sok lányt fogyasztottam az évek alatt, volt, aki nem bírta a tempómat, más az elképzeléseit akarta rám erőltetni, s azért nem működött a dolog. Éppen ezért magam is meglepődtem, hogy milyen jól tudunk újra beszélgetni Mariannal. Szó szót követett, s amikor felvetettem neki, hogy összehozhatnánk egy próbát, akkor azonnal igent mondott. A közös zenélés pedig olyan jól sikerült, hogy eldöntöttem, színpadra lépünk. Egyébként is itt van a levegőben a retro-érzés, melyről úgy gondolom, hogy a Bikinin felnövő generációnak adott, de eljött az idő, hogy az egykor a mi zenénkre bulizó, mai harmincasok is megkapják a magukét!

– Mire számíthatnak az április 27-én, 19 órára a RaM Colosseumba látogatók?

– Tíz zenész lesz a színpadon, akik emberileg is közel állnak hozzám, s akiknek zenei kvalitásai vitán felül állnak. Elég csak a Rapülőkből ismert dobost, Michelt mondanom, vagy a szaxofonvirtuóz Gyenes Bélát, aki annak idején, egyedüli fehérként Barry White-ot kísérte. 23 saját nótával készülünk, többek között felcsendül majd a Szebb holnap, az Úgy szeress, a Rád találok vagy éppen a Díszpáholy. Utóbbi kapcsán egy régi álmom válik valóra, ugyanis mindig szerettem volna ezt a dalt egy színházban előadni, és most megadatik.

– Készültök valami meglepetéssel?

– Most mit mondjak? Aki nem szeretné, hogy lelőjem a poént, az ugorjon gyorsan a következő kérdésre! A többieknek megsúgom: Gesztesi Károly barátom három dal erejéig beszáll zongorázni, s a Valaki mondja meg című, a repertoár tekintetében kakukktojás-dalt közösen énekli majd Mariannal. Egyébként nagyon komoly hangzásra lehet készülni, amihez figyelemre méltó színpadkép társul majd. A vizuális megjelenéséről és a LED-falról ugyanaz a stáb gondoskodik majd, amelyik az X-faktorban is felelt a látványért.

– 50 évesen, sok évtizedes rutinnal a hátad mögött, izgulsz még?

– Pillanatnyilag nagyon fáradt vagyok, hiszen az összes háttérmunkát magam intéztem, miközben a produkciót sem hanyagolhattam el. Kőkemény próbákon vagyunk túl, úgyhogy csütörtökre egész napos pihenőt adtam a többieknek és magamnak is. Örömzenélésre készülök, mert tudom, ha mi ott fent a színpadon jól érezzük magunkat, akkor biztos, hogy a közönség is élvezni fogja a műsort, s ez átjön majd a koncertfilmünkön is. Egyébként meg nem az életkor számít, hanem a lélek. Lenyugodtam, másképp állok a dolgokhoz, s készülök a kisfiam születésére, akit jövő hónapban várunk a párommal.

– Akkor a nagykoncert után visszavonuló?

– Nem egészen. Sőt. Több nyári fesztiválra is meghívást kaptunk, melyeken szintén nagyszínpadon, élőben játszunk majd, de a következő nagy dobás is körvonalazódik, 2013. február 14-én szeretnék egy szimfonikus Unisex-koncertet. S hogy milyenek vagyunk nagyzenekari kísérettel? Hamarosan kiderül, mert, bár nagylemezt nem tervezek, egy vadonatúj dalunk, a Ne mondd, pár hét múlva kislemezre kerül.

Balajti Péter

2012. 04. 25. 8:07

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Újra ketyeg az Unisex-bomba cikk képei
Unisex - Újra ketyeg az Unisex-bomba