Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Ákos lesz a sztárvendég Kálloy Molnár Péter koncertjén

Kálloy Molnár Péter - Ákos lesz a sztárvendég Kálloy Molnár Péter koncertjén

Kálloy Molnár Péter duettje Palya Beával előbb jelent meg Londonban, mint idehaza, Kálid Artúrral és Gáspár Andrással közös S.Ö.R. című sikerestjének könyv+DVD változata a Könyvhét szenzációja. Sajátos módon viszi színpadra a Blues Brothers-t, őszre várható új albumának lemezbemutató koncertjén pedig Ákos is színpadra lép.

Exkluzív meghívásnak tett eleget a music.hu: Kálloy Molnár Péter otthonában mesélt és zenélt portálunknak. A hallottak alapján bátran állítható, a művész rajongóinak ünnep lesz ez az év.

Nem szokás idehaza kislemezt kiadni, te mégis belevágtál? – szól az első kérdés az asztalon található papírtasakos hanghordozó láttán, melyen a művész fotója díszeleg.

Kálloy Molnár Péter - Ákos lesz a sztárvendég Kálloy Molnár Péter koncertjén

– Igen, bár ez az angol piacra készült, s a korábbi két albumomról a Még és még, az Orient Expressz és a Pesti álom című szerzemények angol nyelvű változatait tartalmazza, no meg egy friss csemegét! A címadó The Child Within egy duett Palya Beával, melynek magyar nyelvű változata az ősszel várható új nagylemezemen is szerepel majd.

Kálloy Molnár Péter - Ákos lesz a sztárvendég Kálloy Molnár Péter koncertjén

Ilyen az, amikor egy válasz több kérdést szül: hogyhogy Palya Bea, miért angol nyelven, mit kell tudni az új anyagról?

– Régóta kedvelem Bea munkáit, róla pedig egy véletlen folytán derült ki a számomra, hogy odavan a S.Ö.R.-ért, azaz a S.hakespeare Ö.sszes R.övidítve című darabunkért, amit Kálid Artúrral és Gáspár Andrással kereken 500-szor vittünk sikerre. Ez adta az apropót egy közös beszélgetéshez, amin szóba került, hogy mi lenne, ha az egyik saját szerzeményemet közösen adnánk elő. Azonnal igent mondott rá, sőt, a felvétel után felvetette, hogy legközelebb együtt is írhatnánk egy dalt. Az angol változatnak, illetve a kislemeznek egy londoni meghívás adott apropót, ahol nagy sikerrel léptük fel, s ha már az angol fővárosban jártunk, klipet forgattunk a The Child Within-hez, azaz A gyermek bennemhez. Várhatóan e dal magyar változatának címét viseli majd az ősszel megjelenő új nagylemezem, melyen továbbra is mély érzelmek és komoly gondolatok mellett fricskák is lesznek, az egyik a meséket, gyermekdalokat mutatja meg más oldalról, a másik pedig a gazdasági válság és devizahitel-csapda ihlette nagy végtörlesztőről szól – mondja Péter, s már mutatja is laptopján a demófelvételeket, amikre ott helyben ráénekel.

Kálloy Molnár Péter - Ákos lesz a sztárvendég Kálloy Molnár Péter koncertjén

Slágergyanús darabok, feladod majd velük a leckét a zenei szerkesztőknek, de ne menjünk el szó nélkül a jubiláló S.Ö.R. mellett!

Kálloy Molnár Péter - Ákos lesz a sztárvendég Kálloy Molnár Péter koncertjén

– Múlt vasárnap, az 500. előadás alkalmával ünnepeltük a darab nagykorúvá válását, idén lett 18 éves a S.hakespeare Ö.sszes R.övidítve, ennek kapcsán pedig egy impozáns kiadvány látott napvilágot. A dombornyomásos tok a teljes előadás szövegét, lábjegyzeteket, kimaradt jeleneteket és egyéb csemegéket tartalmazó könyvet, illetve egy egészen friss, idén tavasszal, hét kamerával rögzített előadással büszkélkedő DVD-t rejt. Utóbbi különlegessége, hogy a műsornak nem csak a színpadi, de a kulisszák mögötti történéseit is láthatóvá teszi, ami még a legnagyobb S.Ö.R.-fanatikusok számára is igazi csemege. Persze a színház világa nyáron is vár.

Hogyhogy, a legforróbb évszakban Thalia templomai zárva tartanak, nem?

– Egészen parádés bemutatóra készülök Hajdu Steve barátommal. A legendás Blues Brothers-t visszük színre, The Hungarian Blues Brothers címmel. A csavar nem csupán annyi, hogy a filmbeli dalok magyarul szólalnak meg, de a teljes történetet a magyar valóságba ültettük át. Az ősbemutatóra július 21-én Zalaegerszegen kerül sor, ősztől pedig várhatóan a Thalia Színház ad otthont a produkciónak. Ja, és ezúttal a színészek zenélnek is, a zenészek pedig színészkednek is. Jó kihívás lesz Hrutka Robi cimborámnak! – teszi hozzá nevetve, miközben olyan zenéket keres, mint a Jailhouse Rock vagy az Everybody Needs Somebody, melyeket elindít, majd énekelve szinkronizál. Borítékolható, hogy a közönség szakadni fog a nevetéstől.

Nem szokás idehaza kislemezt kiadni, jegyeztem meg az első kérdésem kapcsán, talán Ákos az egyetlen kivétel, akinek ráadásul legutóbbi maxijának DVD-részéhez neked is van némi közöd, hiszen te vagy az Előkelő idegen című klip a főszereplője. Igaz, hogy a palyabeás duettvideó utáni „zenés kisfilmedben” Ákos tűnik majd fel?

– Ha ott nem is, az új albumom lemezbemutató koncertjén tiszteletét teszi majd Ákos, akit nem a nézőtéren kell majd keresni: ő lesz a sztárvendégem.

A képekért köszönet Erdélyi Gábornak!

Balajti Péter

2012. 06. 14. 9:21

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Ákos lesz a sztárvendég Kálloy Molnár Péter koncertjén cikk képei
Kálloy Molnár Péter - Ákos lesz a sztárvendég Kálloy Molnár Péter koncertjénKálloy Molnár Péter - Ákos lesz a sztárvendég Kálloy Molnár Péter koncertjénKálloy Molnár Péter - Ákos lesz a sztárvendég Kálloy Molnár Péter koncertjénKálloy Molnár Péter - Ákos lesz a sztárvendég Kálloy Molnár Péter koncertjénKálloy Molnár Péter - Ákos lesz a sztárvendég Kálloy Molnár Péter koncertjénKálloy Molnár Péter - Ákos lesz a sztárvendég Kálloy Molnár Péter koncertjénKálloy Molnár Péter - Ákos lesz a sztárvendég Kálloy Molnár Péter koncertjén