Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Új Punk-rock zenekar Egerből

Mom's Favorite - Új Punk-rock zenekar Egerből

A Mom’s Favorite (Mama kedvencei) zenekar egy friss színfolt a hazai zenei világban. „Egyszerű történet” c. korongjuk nemrég jelent meg.

Az alakulásról és a későbbi terveikről kérdeztük Jimbo-t, az énekest.

Új csapat vagytok, mikor és hol alakult a zenekar?

Tavaly márciusban alakultunk Egerben. Hárman vagyunk, és punk-rock zenét játszunk. Zenei stílusban a Green Day és a Blink 182 áll közel hozzánk. A szövegeink magyar nyelvűek, de korábban különböző bandákban angolul is előadtunk dalokat. Jómagam 1993 óta zenélek egy underground bandában, ami már feloszlott.

Mom's Favorite - Új Punk-rock zenekar Egerből

Milyen előzményei voltak a lemez megjelenésének?

Párhuzamosan több zenekarban is közreműködtem, különböző koncerteken találkoztam a mostani tagokkal, mikor már úgy éreztük, hogy tudunk együtt egy zenei projektet vállalni, elkezdtünk dalokat írni és közösen dolgozni egy esetleges nagylemezen. Közben elkészítettünk egy 100 darabos amolyan demó CD-t és jártuk sorra a különböző lemezcégeket. Sajnos nem sok visszajelzést kaptunk. Egyedül a Hungaroton látott az együttesben fantáziát, ennek eredménye az első lemez.

Mennyire van manapság igény a punk-rock stílusra?

Jó a kérdés. Nemrég erről beszélgettünk a srácokkal és a kiadóval, van igény, mert mikor anno a Green Day berobbant a „Dookie” c. albummal a közönség egy feelinget követett, egy olyan életérzést, amely még ma is divatos. A későbbi koncertjeinken mi is ezt szeretnénk, vagyis a közönséget oly mértékben lázba hozni, hogy együtt mozogjanak velünk, élvezzék a zenénket.

Mikor lesznek a fellépések, koncertek?

Mivel csak pár hete kapható a CD ezért szeretnénk egy kisebbfajta visszajelzést, a nyáron gyakorolunk, tervezgetünk és ősszel szeretnénk élőben is fellépni, lemezbemutató vagy egyéb
koncert keretében. Hiszen az a csapat, amelyik nem tud élőben is fel mutatni valamit az nem zenekar. Szóval most a feltöltődés időszakában vagyunk.

Egri csapat révén mennyire tudtok majd népszerűek lenni Budapesten vagy akár országosan?

Nem cél most, hogy Budapesten ismerjenek minket, itt még nem is játszottunk, persze ha már ismertek leszünk, sokan fognak minket hívni a fővárosba. Előtte szeretnénk Egerben és országosan népszerűvé válni, ezért is játszunk kisebb klubokban és szórakozóhelyeken.

A lemezt kézbe véve először az igényes borító fogott meg. Ki készítette?

Az előző zenekarom basszusgitárosa, a srác grafikus és megkértük, hogy egy minket kifejező, bemutató borítót kreáljon. Remélem sokaknak tetszeni fog, mert nagyon kreatív és ötletes.

Beszéljünk még egy picit a lemezről. Dalokról pár szót mondanál?

Ezek hagyományos dalok, van köztük gyors, pörgős és lassú. Igaz javarészt a rövid számok jellemzőek, mert úgy gondoltuk ezzel jobban kifejezhetjük érzéseinket, mondanivalónkat. A lemezen nem szerepel, de már készülünk újabb dalokkal, melyek között hosszabbak is lesznek.

A turnék mellett hol láthatunk titeket a közeljövőben?

Szeptemberben ha minden igaz részt veszünk egy fesztiválon előtte pedig a Szigeten lépünk fel, közben dolgozunk az őszi fellépések előkészületein és folyamatosan próbálunk.

Az együttes bemutatkozó korongja már kapható a boltokban, bővebb infó az alábbi
webcímen: www.momsfavorite.hu.

Jónap Tamás

2002. 06. 29.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 06. 29. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
2002. 07. 05. 0:00
Kiraly lehet!!!
Vendég 2002. 07. 16. 0:00
hali. hegyalján láttam őket, most kb. 10 percig kerestem hogy vajon mi lehet a zenekar neve mert ugye ott nem derült ki :) jó fej srácok, tényleg blink szerű zenét nyomnak, magyarul. a szöveg teljesen gagyi néha, de szerintem ez tudatos. a zenei alap kafa. a momsfavorite.hu meg baromisokinformációt tartalmaz nem? :) na mind1 lehet megveszem a lemezüket pedig sose szoktam cd-t venni (ejnye bejnye mp3 :)
Vendég 2002. 07. 16. 0:00
basszus majdnem kiment a fejembő... MOMS favorite, mikor lesz koncert miskolcon? :) és máshol?
Vendég 2002. 10. 13. 0:00
Rohadt jók én imádom őket

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Új Punk-rock zenekar Egerből cikk képei
Mom's Favorite - Új Punk-rock zenekar EgerbőlMom's Favorite - Új Punk-rock zenekar Egerből