Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

A jövőbe mutató stílus

Semi Holsen - A jövőbe mutató stílus

Szlovákiai magyar zenekar, a Nádasdi Péter énekes, Szabó Nándor gitáros, Kobák Olivér gitáros, Oravec Gábor basszusgitáros és Kóbori Dávid dobos alkotta királyhelmeci Semi Holsen nyerte meg a magyarországi Hangfoglaló versenyt. Több mint tízezer jelentkezőből.

A Semi Holsen áprilisban harmadik lett a Petőfi Csarnok által rendezett Pulzus tehetségkutató döntőjében, innen jutott be a Hangfoglalóba. Nádasdi Péterrel beszélgetünk.

 

Hány dalt adtatok elő?

Tizenöt percben kellett megmutatnunk, mit tudunk. Úgy döntöttünk, az utolsó másodpercig kihasználjuk az időt, amibe három és fél dal fért bele. Az Eltűntél után egy új szerzeményünk, a Miért kombinálsz? csendült fel, harmadikként az Ismerős címűt játszottuk, a negyediket, a Kidobott sztárt pedig a refrénnél abbahagytuk.

Semi Holsen - A jövőbe mutató stílus

 

Meglepett a siker? Több mint tízezer jelentkezőből a legjobbnak lenni óriási teljesítmény!

Az egyik közösségi oldalon látható az a videó, amit egy barátom rögzített: a színpadon nyilatkozom. Én, aki jókat szoktam improvizálni, nehezen találtam a szavakat. Ez mindent elárul. Mi zártuk a versenyt, a harmadik napon utolsóként léptünk fel. Közvetlenül előttünk játszott egy kiváló zenekar, amit ámulva néztem. Akkor szinte biztos voltam abban, hogy nekünk itt nem terem babér. Ráadásul több olyan együttes is fellépett, amely hangszeres tudásban szerintem előttünk jár.

 

Akkor mégis minek köszönhető a győzelem?

A zsűri elnöke azzal indokolta a döntést, hogy jövőbe mutató a stílusunk. Ezt örömmel hallottuk, mert ez a célunk, elektronikus rockot játszunk. Az mondta, a Petőfi rádió arculatának megfelelő zenét képviselünk. Remélem, az ígéretek megvalósulnak, s bekerülünk a rádió kínálatába. Van pár koncertmeghívásunk, és kiadótól is megkerestek már bennünket. A győzelem mellé egymillió forintot kaptunk, amit hangszerekre költhetünk. Modernizálhatjuk a felszerelésünket, hogy még jobb minőségű zenével tudjunk szórakoztatni.

Semi Holsen - A jövőbe mutató stílus

 

Péter, téged a közönség elsősorban színészként ismer. A színészet és a zenélés kiegészíti egymást?

Mindenféleképpen. Színjátszás nincs zene nélkül, és ez fordítva is igaz. Szakmám a színészet, hobbim a zenélés. Maximalista vagyok, mindkettőt egyforma magas szinten akarom művelni. A zenélés azért picit fontosabb. Megmondom, miért. A saját alkotásunkat adjuk elő, s nem a mások által megírtat. Amit te teremtesz, s azzal kötöd le az emberek figyelmét, az fontosabb is a számodra. A jövőben a színházban is szeretnék zenészként érvényesülni, zenét komponálni darabokhoz. Vagy filmzenét írni. (Új Szó)

Kobák László felvételei

Puha József

2012. 10. 23. 23:23

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Gyuri 2012. 11. 27. 21:36
A bevezetőben inkább felvidéki zenekart írnék.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A jövőbe mutató stílus cikk képei
Semi Holsen - A jövőbe mutató stílusSemi Holsen - A jövőbe mutató stílusSemi Holsen - A jövőbe mutató stílus