Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Ketten riport

Ketten - Ketten riport

Október végén jelent meg a Ketten együttes első „Váratlan vendég” c. kislemeze. A duóval (Kolpika Éva - ének, Dudás Levente - zene, szövegek) ennek kapcsán beszélgettünk.

Honnan és hogyan kerültetek a Private Moon Records-hoz?

Levente: Közel egy éve létezett már a zenekar, amikor egy korai demó kapcsán felfigyelt ránk a menedzsmentünk. A kiadóhoz már ők juttatták el a bemutatkozó anyagainkat.

Az a zenekari felállás már megegyezett a maival?

Levente: Igen, bár Éva valóban nem az első - és végleges - frontember a Ketten együttesben. Az előző énekesek között volt Steffaics Tibor is, akivel közösen írtam a „Darabokban hever a szívem” c. dalt. Végül Éva nem csak közvetlen, életteli személyiségével, de hibátlan énektudásával is kitűnt a többiek közül.
Éva: Sokat énekeltem itthon és külföldön is, változó felállású zenekarokban, ahol sikerült némi rutinra szert tennem. Bátran mondhatom, a legkülönbözőbb stílusokban is otthonosan mozgok már. Azonban titokban mindig arra vágytam, hogy feldolgozások helyett saját dalokat illetve kifejezetten nekem írt szerzeményeket énekelhessek. Azt hiszem remek társra leltem Levente személyében. Egyéni zenei gondolkodása és ötletes, sablonoktól mentes szövegei nagyon nekem valók.
Levente: Azonban manapság kevés az is, ha így egymásra talál két muzsikus, egy szerző és egy előadó. A kiadó szakembereivel együtt hosszas tanakodás és kísérletezés után tudtunk csak fellélegezni: kialakult a Ketten saját arculata.

Mesélj erről, mi segít majd a közönségnek megkülönböztetni Titeket a többi hasonszőrű popcsapattól?

Levente: Azért ez nem olyan egyszerű kérdés, egyetlen jellemzőt nehéz lenne kiemelni. Ritkán van esélye egy fiatal zenekarnak, hogy kompromisszumoktól mentes produkciót hozzon létre, hogy a háta mögött lévő profi kiadó terelgeti, de nem irányítja a poppiac útvesztőiben. Szabadon szárnyalhat a fantázia és a kreativitás, nem ölte ki belőlünk semmi a lelkesedést, a hitet - azt hiszem, hogy a közönség ezt nagyon is észre fogja venni, ez a jó hangulat mindenképpen jellemző ránk. Szeretnénk népszerűvé válni, így a populáris zene mellett horgonyoztunk le, de a felvételeknél a tökéletesség volt az elérendő cél, így kijelenthetjük, hogy igényes produkciót eredményezett a sok munka. Ilyen egy jó, hosszú távú befektetés.

Nehéz megkerülni a névvel kapcsolatos kérdést... Vagyis miért pont a Ketten?

Éva: ...Válaszolni viszont annál könnyebb rá… Ennél egyértelműbb nevet nehéz lett volna választani! Nem gerjeszthet semmiféle előítéletet az együttessel kapcsolatban, emellett egyszerű és léynegretörő. Semlegessége talán segít is a figyelmet inkább a dalokra irányítani.

Mi újság a nagylemezzel kapcsolatban?

Levente: Január végéig a Budaörsi Largo stúdió és Szentendre között ingázunk. Egyik helyen a felvételek folynak, míg a másikon Pacsai Márkkal, a lemez producerével alakítgatjuk a felvételeket. Nagylemez megjelenés nyár elejére várható, ezt megelőzően egy új kislemez és videoklip.

Mikor kereshet fellépéseken titeket a nagyérdemű?

Éva: Most kerültek a promóciós CD-k a fellépésszervező cégekhez, akik a klubok, szórakozóhelyek elsődleges reakcióira kíváncsiak. Velük együtt bízunk a pozitív visszhangban. Előre pihenünk - ugyanis attól tartok, rövidesen megszaporodnak az utazásaink a hétvégeken... Nagyon várjuk már.

Ki mivel kapcsol ki, amikor éppen nincs ekkora hajtás?

Éva: Nekem mindenem az éneklés. Ha tehetem, szabadidőmben is sokat énekelek, de a magánéletemről sem feledkezem meg.
Levente: Minden szabadidőmet dalírással - vagy horgászattal töltöm. Van egy kis házunk Hatvan közelében, ahol egy gyönyörű halastónál stégem, és etetett helyem van. Ha kell, csomagtartóban alszom, de szezonban nem szívesen hagyok ki egyetlen napot sem.

Jónap Tamás

2002. 06. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 06. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2014. 01. 06. 6:05
SZUPER
VENDÉG 2014. 01. 07. 4:00
IGAZ!
VENDÉG 2014. 01. 09. 9:46
KLASSZ!
VENDÉG 2014. 01. 10. 3:56
!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Ketten riport cikk képei
Ketten - Ketten riport