Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Depresszió-interjú

Depresszió - Depresszió-interjú

Azt nem állíthatja senki, hogy a Depresszió zenekar tagjai unatkoznánk, hiszen januártól decemberig mindig történik velük valami. Most épp új videoklippel jelentek meg, folyamatosan koncerteznek, de a pozitív dolgok mellett, van azért negatív is, hiszen a csapat billentyűse Soda épp egy műtét után lábadozik. A music.hu Halász Feri frontemberrel beszélgetett.

 

- Legutóbb 2011-ben a Vízválasztó album kapcsán beszélgettünk. Akkor épp turnéztatok, terveztétek a Jön a reggel klipjét. Mi minden történt veletek a másfél év alatt?

Nagyon sok jó dolog J. Ha címszavakban kéne összegeznem, akkor pályafutásunk legsikeresebb turnéján vagyunk túl, több mint 60.000 koncertlátogatóval. Elkészült a „Jön a reggel”, valamint a „Megyek előre” című dalok klipje. Saját márkát dobtunk piacra. A másokkal közös, telt házas PeCsa bulik mellett, lezajlott az Amíg tart című lemezünk 10 éves jubileumi koncertje, ami szintén telt házasra sikerült. Emellett persze rengeteg élménnyel gazdagodtunk.

- Bejött, amit akkor elterveztetek, az album beváltotta a hozzá fűzött reményeiteket és valóban Vízválasztó lett?

Igen. Maximálisan megérte ennyi munkát fektetni az anyagba. A közönség reakcióiból is az derült ki, hogy ez a legkedveltebb lemezünk. Szakmai téren, elismertségben és népszerűségben is sikerült feljebb lépnünk.

- Most Soda nélkül koncerteztek. Nehezebb így megoldani a hangzást?

Alapvetően nem, hiszen 9 évig 4-esben zenéltünk, tehát így is a megszokott minőségre számíthat tőlünk a közönség. A régebbi dalokat az eredeti formájában játsszuk, a Sodával készült dalokat pedig áthangszereltük egy kicsit, valamint a vokálokat is szétosztottuk a zenekaron belül. Ettől függetlenül nagyon hiányzik nekünk.

- Nem is terveztétek, hogy helyettesítitek valaki mással?

Nem. Kézenfekvő megoldás volt az alapfelállással pótolni a hiányzó részeket.

- Rengeteg koncert és turné van mögöttetek. Nem viseli meg a zenekart emberileg az, hogy mindig össze vagytok zárva?

Ahogy szokták mondani: „Olyan ez, mint egy házasság”.  A miénk egy jól működő emberi kapcsolatokra épülő közösség, de természetesen itt is vannak súrlódások. A lényeg az, hogy már megtanultuk kezelni a konfliktusokat és az esetek 95%-ban nagyon jól érezzük magunkat együtt.  Sok időt töltünk együtt a zenekaron kívül is, mert barátságok tartják össze a zenekart.

- Miért a Megyek előre lett az új klipdal?

Az új lemez egyik legnépszerűbb dala, és mi is láttuk benne a potenciált. Ráadásul teljesen adja magát a dal szövege és hangulata egy turné-kliphez.

- Lesz még klip a Vízválasztóhoz?

Terveztünk, de ennyi idővel a lemezmegjelenés után már a Megyek előre is határeset, tehát letettünk róla.

- Hogyan tovább, hiszen a Depresszió rockszinten mindent elért, amit lehetett. Elindultok a mainstream irányába?

Elég tudatosan dolgozunk, és szeretünk előre tervezni, de alkotni csak olyan dalokat és szövegeket akarunk, amik belülről fakadnak, amiket jól esik játszani. Itthon nincs hirtelen betörési lehetőség egy Rock-zenekar számára, tehát csak folyamatos építkezéssel lehet előre jutni. Mi ebben a szellemben dolgozunk. Amúgy sem szeretnénk olyan irányba indulni, amitől hiteltelenné válnánk. Így tehát a közönségen és az elszántságunkon múlik az, hogy mit hoz a jövő, de az biztos, hogy vannak még nagyobb koncerttermek, még nagyobb színpadok, még nagyobb látvány, még jobb dalok és szövegek, és lehet még jobban csinálni az egész zenekarosdit.

- Mi volt életed legjobb koncertje?

Szerencsére nagyon sok csodálatos élményben volt részem a színpadon, és nézőként is, ezért nem is tudnék kiemelni egyet. A közelmúltban lezajlottak közül is „csak” az extrák miatt tudom ezt megtenni. A tavaly tavaszi PeCsa bulinkon ünnepeltem a 30. születésnapomat, és az egy életre szép emlék marad. Minden az előre eltervezettek szerint haladt, nem izgultam túlságosan a koncert előtt, majd csordultig telt nézőtérnek zenélhettünk, problémák nélkül, elképesztően lelkes közönségnek. A színpadon és utána is felköszöntöttek sokan, és a hajnalig tartó tivornyából is sikerült a saját lábamon, a méltóságomat megőrizve hazamennem J. Nézőként is rengeteg jó koncertet láttam. A legutóbbi, az Evanescence budapesti koncertje volt, illetve a Sepultura székesfehérvári zúzása.

- Hamarosan a Petőfi Csarnokban koncerteztek? Készültök valami meglepetéssel?

Április 20-án, egy nagyszabású önálló koncertet adunk a budapesti PeCsa Music Hall-ban. Rengeteg nagyszabású buliban vettünk részt az elmúlt időszakban, de ez az este ránk lesz kihegyezve. Ez azt jelenti, hogy lehetőségünk lesz egy hosszú és alapos műsort bemutatni, valamint még jobban ki tudjuk használni a színvonalas hang és fénytechnikát. Bár minden koncertünket nagyon komolyan vesszük, de aki a legjobb minőségű produkciónkat szeretné látni, annak azt tanácsoljuk, hogy tartson velünk ezen az estén. Sztárvendégeket nem hívtunk, hiszen ebben az esetben kifejezetten rólunk szól majd minden, viszont a dalsorrend, a színpadkép, a hangzás és a hangulat mindenképpen extra lesz.

- Mi az idei menetrendetek?

Szokás szerint, nyáron a fesztiváloké a főszerep, őszre pedig egy speciális kiadványt tervezünk, amiről annyit árulhatok el, hogy koncertfelvételek mellett új dalt is fog tartalmazni, amihez klipet is forgatunk majd.

Borkai Vera

2013. 03. 25. 21:09

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Depresszió-interjú cikk képei
Depresszió - Depresszió-interjú