Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Oasis riport

Oasis - Oasis riport

A BBC Radio 1 popzenei adón Liam Gallagher volt a vendég, az Oasis zenekar énekese. Az interjú az együttes új albumának megjelenése kapcsán készült. A Heathen Chemistry (Pogány kémia) című 5. stúdióalbumuk ma jelent meg. Először fordult elő, hogy nem az összes számot Noel Gallagher szerezte. Hat dalt írt Noel, hámat Liam, Gem és Andy egyet-egyet.

Hogy érzed magad? Egy kicsit ismét idősebb lettél, mióta legutóbb találkoztunk.

Köszönöm, boldog vagyok. Örömmel tölt el, hogy a zenekar is boldog. Érted mire gondolok? Remek a magánéletem. Csodálatos gyermekeim vannak. Minden rendben van, pénz is van a zsebemben, szóval minden OK.

Ennek örülök. A "Songbird" egy gyönyörű dal a lemezről.

Igen, köszönöm. Franciaországban írtam, éppen akkor, amikor Nicole-lal (Nicole Appleton - All Saints -szerk.) összejöttünk. Ez azután volt, hogy szakítottam az ex-feleségemmel. Abban az időben melegedtünk össze Nicole-lal. Újra úgy éreztem magam, mint egy 16 éves, aki találkozik első szerelmével.

A "Better Man" egy nagyon pozitív dal, a "Songbird" egy szám a szerelemről, a "Different Cloud" pedig egy kicsit magányos dalnak tűnik.

Nos az egy veleszületett tulajdonság, ha valaki magányos. Senki sem hallgat meg. Vannak olyan emberek, akiknek ilyen dolgok járnak a fejükben. És hiába mondasz bármit, hiába magyarázkodsz, az emberek azt hiszik bolond vagy.

Azt hiszem megváltoztál. De ha az ember nem ül le veled szemben, és nem beszélget veled, lehet, hogy egy más Liam Gallagher-t lát...

Igen, ez teljesen így van. Egykor még csak egy énekes voltam egy rock 'n' roll bandában. Huszonvalahány fonttal a zsebemben, minden remek volt. Igazából sosem volt arra időm, hogy leüljek emberekkel őszintén beszélgetni. Mindig is a saját életem akartam élni. Jól érezni magam, az emberek idegeire menni és énekelni egy nagyszerű rockzenekarban. Ez volt minden ami érdekelt. Nem érdekelt a zeneírás sem. Most azonban már több minden leköt, és nyitottabb vagyok más dolgok iránt, mint korábban.

Könnyen jutottál el idáig? Vagy még mindig keresed az utad?

Hogyne, én mindig is keresni fogom az utamat. Nem vagyok dalszerző, én énekes vagyok. De, ha idővel újabb és újabb dalokkal hozakodom elő, az elsősorban csak boldoggá tesz.

Milyennek találod a társaid a zenekarban?

Ők a legjobbak, úgy gondolom. Mi vagyunk a legjobb banda a világon. Nekünk vannak a legjobb dalaink. Én egy nagyszerű énekes vagyok, Alan egy remek dobos. És itt az ötödik lemezünk.

Egy csapatot is alkottok?

Igen, abszolút. Sokat járunk együtt ezekben a napokban. Volt egy olyan időszak 96-97 tájékán, amikor nem törődtünk senkivel. Nem jártam mások koncertjeire sem. Meghallgattam őket, de egy bulijukon sem voltam ott. Olyan voltam három évig mint egy remete. Csak ültem otthon és bámultam a TV-t. Most azonban együtt töltjük minden időnket, és szórakozni járunk.

Úgy érzem te felelősséget vállalsz mindenkiért a csapaton belül, ennek nagy súlya van.

Igen, értem mire gondolsz. De ez nem erről szól, nem minden a zenekar arculata. Elkészítettük az új albumot. Azt hiszem remek lemez, de nem hiszem, hogy ez a legjobb, amit valaha csináltunk. Úgy vélem ez olyan ajtókat nyit meg előttünk, ahová be szeretnénk jutni. A következő album még jobb lesz.

Vannak olyan zenekarok, akik inspirálnak?

A gyermekeim. Nincs szükségem senkire, hogy inspiráljon. A fiataloknak kell, hogy a bandák ösztönözzék őket a zenélésre. Például a The Strokes, vagy a Black Rebel Motorcycle Club. Az amerikai zenének szüksége van rájuk.

És őket szereted hallgatni?

Igen, a Black Rebel Motorcycle Club-ot szeretem, mert hangosak. A Strokes nem érdekel annyira. Nem utálom őket, de én az olyan zenét szeretem, amely úgy dübörög, hogy szétszakítja a fejem.

Izgatottnak érzed magad?

Halálosan izgatott vagyok. Alig várom, hogy a színpadra lépjek és zenéljek. Hogy játsszam Angliában. Érdekel, hogy mit gondolnak ez emberek az új dalainkról. Azt hiszem, hogy az új lemez dalai élőben sokkal jobban szólnak.

2002. 07. 01.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 07. 01. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Oasis riport cikk képei
Oasis - Oasis riport