Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Fokozódó MadDogX-láz

MadDogX - Fokozódó MadDogX-láz

Ilyet tehetségkutató tévéműsorban most láttam először. Jött egy zenekar, s a rövidke bemutatkozása alatt felforgatta a stúdiót. A hangulat annyira lenyűgözött, hogy csak a felvétel újranézésekor tudatosítottam, a srácok milyen gazdagon áthangszerelték Billy Idol harmincéves slágerét.

Ez a zenekar a szlovákiai, szőgyéni MadDogX. Már az első nagylemeze, a 2011-ben megjelent Voices in My Head kapcsán írtam, hogy sokra viheti. Most nagyobb sebességre váltott. Az énekes, Berek Tibor „KetchUp” válaszolt a szlovákiai magyar napilap, az Új Szó kérdéseire.

 

Meglepett, hogy jelentkeztetek a tévéműsorba.

Nem csak téged. Korábban többen nekünk szegezték a kérdést, miért nem indulunk el tehetségkutatóban, az elmúlt napokban pedig azt kérdezték, miért vágtunk bele. Egyszerű a válasz: népszerűsíteni akarjuk a zenénket, új rajongókra, nagyobb koncertekre vágyunk. Idén kezdtünk el Magyarország felé nyomulni, javarészt menedzserünknek, Špaňo Jánosnak köszönhetően egyre többet lépünk fel odaát. Ebből is adódott, hogy szerencsét próbálunk az X-Faktorban. A bemutatkozás óta a Facebookon több száz visszajelzést kaptunk, és létrejött három rajongói oldalunk. Kiszámoltuk, száz dicsérő véleményre három negatív kritika jut.

MadDogX - Fokozódó MadDogX-láz

 

Az angol nyelvű dalaitokat felvonultató 2011-es nagylemezetek mind egy szálig elfogyott. A zenekarnak tehát már van rajongótábora.

Igen, van egy kisebb, de hűséges táborunk. Ahhoz azonban jóval népesebb kell, hogy még komolyabban foglalkozhassunk a zenével. Jó volna ebből megélni. Sokat koncertezünk, általában menő együttesek előtt. Most már mi akarunk lenni a fő zenekar.

 

Miért nem saját dalt adtatok elő a tévéműsorban? Azzal talán jobban be lehetett volna mutatni, hol tartotok most.

Bennünk is felmerült ez, a műsorkészítők viszont azt kérték, átdolgozással mutatkozzunk be. A Rebell Yellt átírtuk három gitárra és egy basszusgitárra, az egyik gitáros az alapot adja, a másik szólózik, a harmadik a kettő közti harmóniáért felel. Sikerült koncerthangulatot varázsolnunk a színpadra, a közönség azonnal vette a lapot, hullámzott. Geszti Péter azt mondta, ekkora buli ott még nem volt. Pedig reggel nyolcra mentünk, s csak este tízkor kerültünk sorra, hullafáradtan.

 

Elmondható, hogy az az ötperces fellépés eddigi pályafutásotok csúcsa?

Sok-sok koncert van mögöttünk, turnéztunk már az Edda Művekkel, a Piramissal, mégis igennel kell válaszolnom, hiszen most több százezren láttak bennünket.

 

A tehetségkutatók szerkesztői gyakran túl sok beleszólást követelnek maguknak. Ti nem tartotok ettől?

Ha népszerűsíteni akarod a zenédet, nincs mese, kompromisszumokat kell kötni. A kialakult rockos, metálos világunkba csak annyi beleszólást engedünk, amennyi vállalható. Nemsokára új producerünk lesz, nyilván ő is konkrét elképzelésekkel érkezik. Megpróbáljuk a két fél koncepcióját közös vágányra terelni, médiabarát és koncertbarát repertoárt kialakítani. Eddig egyetlen magyar nyelvű dalunk készült, a Maradnék még. Szó van arról, hogy a második nagylemezünk kizárólag magyar szerzeményeket tartalmazna.

 

A tévéműsor felvételei előbbre tartanak, mint amit a nézők eddig láthattak. Versenyben van még a MadDogX?

Legyen elég annyi, hogy még megjelenünk a tévé képernyőjén…

 

A döntő, a tizenkettes mezőny a cél?

Nem. Sok jelentkezővel beszélgettem, érdekes, hogy szinte mindenki győzni jött. Köztünk nem esett szó arról, hányadikok akarunk lenni. Persze nem fogjuk magunkat vissza, addig megyünk, ameddig engednek. A legfontosabb, hogy minél többen megismerjék a zenénket. S ha döntősök leszünk, akkor szeretnénk a magunk módján megfelelni az egyes feladatoknak. (Új Szó)

Puha József

2013. 09. 22. 18:46

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Fokozódó MadDogX-láz cikk képei
MadDogX - Fokozódó MadDogX-lázMadDogX - Fokozódó MadDogX-láz