Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Animal Cannibals riport

Animal Cannibals - Animal Cannibals riport

Az Animal Cannibals utolsó stúdióalbuma, a Kés, Villa 1998-ban jelent meg. Azóta természetesen sokat hallhattunk a fiúkról, az új albumra azonban 4 évet kellett várnunk. Az AC-ből QKA MC-t kérdeztük a lemezről, a filmekről, a Voltról és még sok más egyébről.

Hogy haladtok az új albummal? Mikorra várható a megjelenés?

Nemcsak hogy várható, hanem konkrét időponttal is szolgálhatunk. A számok bűvöletében élünk mostanság, és hiszünk is benne. A 3-mas szám már a mesékben is többször szerencsét hozott.
Tehát a megjelenés időpontja:09.09.09.
Azaz szeptember 9-én reggel 9 óra

Marad-e az eredeti elképzelés, miszerint dupla lemezt
jelentettek meg?

Ha már lúd legyen kövér alapon gondolkozva itt is egy kis változás van. Ez a lemez lesz egy trilógia első része. Szimpla lemez lesz, de mégis két koronggal. Hogy a másodikon mi minden lesz, az még egyelőre legyen meglepi.

Tavasszal egy új tehetségkutató versenyt indítottatok útjára Hip Hop Mission fedőnéven. Mennyire volt sikeres a rendezvény? Lesz-e folytatása jövőre?

Sikeresebb egyelőre mint a Rap Jam-ek voltak. Országosan most több, mint 150 banda, vagy előadó jelentkezett. Folytatása lesz, ugyanis az idei év még csak a középdöntőké. Jövőre kerül megrendezésre az igazi nagydöntő. Várhatóan 6.6.6-án, azaz június 6-án este 6-tól. Tervezünk folytatást is természetesen, de az még messze van.

Sikerült-e olyan előadókat felfedeznetek, akik hamarosan betörhetnek a hazai "rap-világba"?

Ez nem csak rajtunk múlik. Mi soha nem felfedeztünk, hanem csak teret adtunk nekik. Rajtuk, a közönségen, és nem utolsósorban a kiadókon is nagyon sok múlik, hogy mi lesz belőlük. Az azonban biztos, hogy vannak ígéretes próbálkozások.

Idén már nemcsak fellépőként, hanem szervezőként is tevékenykedtetek a Volton. Hogyan értékelitek a háromnapos fesztivált?

Sőt nemcsak a színpad felett anyáskodtunk, hanem mi csináltuk a Volt Híradót is. Ez annyit tesz, hogy folyamatosan forgattunk, és meg is vágtuk a látottakat, hogy helyben bemutathassuk. Amúgy a színpadra is igyekeztünk minél színvonalasabb és változatosabb műsorszámokat felvinni. Mindezt úgy, hogy a többi fesztiváltól is megkülönböztessük kicsit a fellépők listáját. Sajnos nem úgy alakult minden, ahogy szerettük volna. Kissé kiesett a helyszín a "vérkeringésből" ezért sem volt annyira nagy a "nyüzsi". Aztán ott volt a második nap többi hip-hop ízű produkciója:Otomatli, Freestylers DJ'z featuring MC Marcello. Mindakettő elszívta a közönségünk nagy részét. Csak a harmadik napban bízhattunk és DJ Tomekk-ben. Éjfélre volt meghirdetve, erre 23:55-kor elkezdett szakadni az eső. Először megrémültem, de amint beállt a lemezjátszók mögé, az emberek valahogy elfeledték és átadták magukat a bulizásnak. Nagyon yol sikerült. Tomekk is azt mondta utána, hogy sok helyen csinált már bulit, de ez nem egy sima buli volt, hanem egy bomba. Ez bizony felrobbant, és nagyot szólt. Remélem lesz még pár ilyen szép nap a magyar hip-hop emlékkönyvében.

Milyen zenéket hallgattok mostanában?

Még mindig minden stíluú zenét szeretünk, persze leginkább a fekete zenékből táplálkozunk. Amúgy ha buliról van szó tényleg jöhet minden stílus, de csak a legjobb képviselőivel. Nem mondanék konkrét neveket, mert tényleg nagy az étvágyunk ilyen téren.

Eddig két olyan film volt (Hangya a gatyában, Csajok a csúcson), amelynek Soundtrack albuma hozzátok kapcsolódik. Lesz-e folytatás?

Nem tudjuk, de egy darabig nem is szeretnénk. Nem akarjuk, hogy az emberekben csak "így" éljünk. Vannak más motiváció által született hasonlóan Yo számaink is. :-) Amúgy azt terveztük, hogy legközelebb a saját filmünkhöz készítenénk dalokat. Tervek vannak...:-)

Ismét láthatunk benneteket a Vízóra című műsorban. Hogy zajlik a forgatás? Nem tartanak tőletek a strandolók?

Mindenki azt kéri tőlünk, hogy belőle ne csináljunk "hülyét". Mi nem is akarunk, de aki hagyja magát.:-))). Amúgy meg tény, hogy vannak olyan adások, amelyekben mi jobban érezzük magunkat, mint amilyen a végeredmény. Van ilyen is. 2 napokra megyünk el, és akkor 10 adást rögzítünk. Nehéz mindegyiket Yo-ra, és teljesen másra csinálni, de azért igyexünk.:-)) Amúgy meg az emberek most már tudják, hogy miről szól a műsor, és partnerek a komolytalankodásban.

Mit üzentek a music.hu látogatóinak?

Ami Yo azt nem ciki használni, úgyhogy én egy gyorséttermi üzenetet küldök a kedves netezőknek:
SZIA, GYERE MÁSKOR IS!!!! :-)))))

2002. 07. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 07. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 08. 18. 0:00
Vendég 2003. 03. 27. 0:00
Az új album cool!!!A cikket csak most olvastam.VÁROM a trilógia 2. részét!Ram
VENDÉG 2013. 09. 06. 16:29
:):):):)
VENDÉG 2013. 10. 21. 15:37
SZUPIAK!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Animal Cannibals riport cikk képei
Animal Cannibals - Animal Cannibals riport