Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Jazztaminute presents: Jazz'n'Bass 12.

Jazz'n'bass - Jazztaminute presents: Jazz'n'Bass 12.

Nagy volt a készülődés ezen a tikkasztó nyári napon, mely igen ígéretesen buliba csábított minket. Szervezetünk szinte követelte magába az adrenalint pumpáló tört ütemeket. Asszem nem árulok el nagy titkot azzal, ha kijelentem: Megkaptuk, elég rendesen!

Július 12. este 9 óra: Miután túlestünk a "mitvegyekfelmaeste" procedúrán, az izgalom egyre csak fokozódott, mely részben a kíváncsiság, részben a magnóból üvöltő Dj SP egyvelegnek köszönhető... Miután kellő szintre emeltük a hangulatot elindultunk hát a Kinizsi utcában található Kultiplexbe, mely a 12-ik Jazz'n'Bass partynak adott otthont.

Belépve egyből a jelenlévő emberekre terelődött a figyelmünk. Old school adidas felsők minden mennyiségben, melyek puszta látványa sikerült pár emberben ellenszenvet ébreszteni. Az eredmény egy hangos "ledroidozás" volt, szerencsére nem több. Tény, hogy sokan vannak, akik csupán azért járnak ilyen helyekre, ilyen ruhákban, mert marhára divatos számukra a drum'n'bass. A kiközösítés benne van a levegőben.

Jazz'n'bass - Jazztaminute presents: Jazz'n'Bass 12.

Némi "feszültségoldó" elfogyasztása után bátran mentünk a "gonosz barlangjába", mely egy hangszigetelt ajtó mögött rejtőzött. A nagyterem egyik felén a dj pult volt körbevéve congákkal és egyéb hangszerekkel, ugyanis ez nem egy "átlagos" dnb megmozdulás volt! A névből is kiderült, hogy élő hangszerekkel dúsított tört ütemeket hallhat az ide látogató… Nos, hallott. De még milyet!

Negro (deep) kezdte a sort, akit Sil (szintén a deep-től), majd Kasnik váltott. A végére pedig Marka szettje maradt, aki a (Jazztaminute-et képviselte). Persze nem volt rímektől mentes az éjszaka! Mc Columbo feladata volt a táncolók (és nem táncolók) hype-olása, amit szerintem nagyon jól teljesített. Érdekes volt, ahogy a jelenlévők "csoportokba szerveződtek": Voltak olyanok, akik szinte egész este a tömegben nyomták a táncot (A "talpalávalót" hallva nehéz volt ellenállni a zenének…), aztán egy kisebb csoport az elejétől a végéig csak ült és hallgatta a zenét. Természetesen eme kisebbség jelenléte egyáltalán nem volt lehangoló, inkább csak nevetséges. A megfáradt és hazatérő emberek levezetésként beléphettek a chill out zónába, aminek az emeleti "kisterem" adott otthont. Itt Chucky (Subculture.hu) és Goran (Jazztaminute) adagolta a lágyabb dallamokat, mely ideális utójátékot eredményezett a nagyteremben lévő "orgia" után. Mindkét terem tartogatott némi extrát is: A nagyteremben (kihasználva a Kultiplex adottságait) videót vetítettek a vászonra, így egyszerre figyelhettük a zenét és a klipeket is. A kisteremben pedig egy kivetítő varázsolt absztrakt képet a falra, melyben egy-két ember biztos meglátott "valamit"…
Hajnali fél 5 körül, megfáradtan, egy nagy adag izomláz társaságában indultunk hazafelé a pesti éjszakában, s már nem gondoltunk semmi másra csak a pihenésre.

Utólag nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy 100%-os buli volt, s sajnálhatta az, aki kihagyta. Sok jó ember gyűlt össze egy jó helyen, annak ellenére, hogy másnap (július 13-án) Dj TeeBee, Stakka és Skynet nevével fémjelzett NowSound megmozdulás volt… de ez már egy másik történet.

syntax.error

2002. 07. 15.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

syntax.error 2002. 07. 15. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2005. 01. 08. 21:53
nem rossz....kár h nem voltam ott azon a bulin.tényleg nagyon sajnálom.kata
VENDÉG 2015. 12. 20. 10:21
)))

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Jazztaminute presents: Jazz'n'Bass 12. cikk képei
Jazz'n'bass - Jazztaminute presents: Jazz'n'Bass 12.Jazz'n'bass - Jazztaminute presents: Jazz'n'Bass 12.