Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Zene a feneketlen mélységből

Noémo - Zene a feneketlen mélységből

A Hableány színesíti A Dal idei mezőnyét, de közben alaposan kilóg belőle. Mély, érzelemgazdag, gondolkodásra ösztönző zeneszám. Ilyen ritkán bukkan fel a versenyben. Mégis jóval szegényebb lenne nélküle a tévéműsor.

Előadója Takács Noémi és a Noémo nevű zenekara, amely az utóbbi években inkább már vendégzenészekkel dolgozó egyszemélyes formáció. A felvidéki, peredi származású énekesnővel beszélgetünk.

 

A Bal-jobb című lemezed megjelenése után azt mondtam, hogy idővel Hajós András női megfelelője lehetsz. Nem ellenkeztél, aztán mégis más utat választottál. Miért?

Noémo - Zene a feneketlen mélységből

Hajós András és Hegyi György komoly hatással volt rám, amikor zenekaruk, az Emil.Rulez utolsó, 2012-es, Gyere át! című nagylemezén vokáloztam. Utána egy ideig Andrissal közösen írtunk dalokat. Előadóként határozott elképzeléseim voltak, de dalszerzőként nem igazán tudtam, mit akarok. Sőt, tulajdonképpen csak énekelni akartam, arra vágytam, hogy dzsesszénekesnő legyek, ám tudatosult bennem, hogy annak nincs létjogosultsága, legalábbis úgy nincs, ahogy én azt elképzeltem. Andris és Gyuri unszolására kezdtem el dalokat írni. Eleinte szerettem volna a nagy kedvenceim nyomdokaiba lépni, olyan zenét, szöveget írni, mint ők. Akárhogy próbálkoztam, nem ment. Most már tudom, hogy ki vagyok, s mit szeretnék közölni. Sikerült megalkotnom a saját zenei nyelvemet.

 

De neked jól álltak azok a dalok is. Látszólag kiteljesedtél bennük. 

Én is így gondolom. A 2015-ös Bal-jobb című lemezem még az útkeresésről szól. Az akkori lelkiállapotom lenyomata. Azóta sok minden történt, új impulzusok értek, számomra már mást jelent a dalszerzés. Végérvényesen felnőttem. Tudatosabban, célirányosabban írok. A jó dal már nemcsak egy eszköz, hanem a cél is.

 

Amikor először beszélgettünk, azt mondtad, öt dolog kell egy zenei pályafutáshoz: tehetség, kapcsolatok, szerencse, szorgalom és tudatosság. Ezek szerint felerősödött az ötödik.

Igen, sokkal tudatosabb vagyok. A helyemen érzem magam. A zene az életem része, mindig velem van, akkor is, ha nem éneklek. A mostani dalaim azoknak szólnak, akiknek a zene nemcsak szórakozás, hanem annál sokkal több. Nemcsak örömforrás, hanem támasz, egyfajta bástya is, ha épp arra van szükségük.

 

Szépen kirajzolódnak pályád fontosabb állomásai. Még idehaza volt a TaZaJó zenekar, aztán elkerültél a magyar fővárosba, tanultál, vokáloztál, jött a Modern Art Orchestra, a Budapest Voices, a BülBüls, végül a Noémo. Mindegyik más-más világ, pedig elvileg egymásra épülnek.

Belekóstoltam ebbe is, abba is. Sok minden érdekelt. Hozzácsapódtam tehetséges zenészekhez, akikkel összehoztunk valamit, ami tetszett, élveztem is, de mindig volt bennem kisebb-nagyobb hiányérzet. Idővel rájöttem arra, hogy ez csak akkor szűnik meg, ha mélyre ások magamban, megvizsgálom, hogy ki vagyok valójában, és mit akarok. Az új dalaim már ebből a feneketlen mélységből táplálkoznak.

 

Közben letértél a járt útról, s ráléptél egy járatlanra.

Mindig a nehezebbik utat választom, néha akarva, máskor akaratlanul. Nincs bennem megfelelési vágy. Azt elengedtem. Viszonylag könnyen ment, mert alapból olyan ember vagyok, aki nem szereti, ha elvárásokat támasztanak felé, főleg a zenében. Ha énekesnek állsz, akkor két lehetőség közül választhatsz: vagy híres, sikeres szeretnél lenni, vagy azt csinálod, ami számodra is érdekes, és nem válik unalmassá. Választhattam volna az előbbit, de nem tudok meghasonulni, vagy becsapni saját magamat és másokat. A fejlődés motivál.

Noémo - Zene a feneketlen mélységből

 

A teljes előadói szabadságot csak az engedheti meg magának, aki biztos anyagi háttérrel rendelkezik, s nem függ a zeneipartól. Te másodállásban énekelsz?

Több lábon állok. Az éneklés mellett dolgozom a családi vállalkozásunkban otthon, s ingázom Galánta és Budapest között, amikor ezt megtehetem. Mellette zenét, éneket, szolfézst tanítok. Ez a három fő tevékenység adja az egzisztenciámat. Talán meg tudnék élni az éneklésből is, de az nagy zenei áldozatokkal járna, és kiégéshez vezethetne. Szeretnék művészileg, gondolatilag független maradni. Igényt teremteni a hallgatóságban a minőségi zenére. Félreértés ne essék, imádom a közönséget, nekik zenélek, de én akarom eldönteni, hogy miről szóljak és miként. Szerencsére ez abszolút működik. Megértő fülekre találok, amiért nagyon hálás vagyok.

 

Hová vezet a mostani utad? Mennyire látsz előre?

Szinte semennyire sem. De nem is akarom tudni, hogy mi lesz holnapután. Nem szeretnék egy helyben topogni. Ahogy a világ változik, úgy formálódom én is, a zenémmel, mondanivalómmal együtt. A hangom az összekötő kapocs. A vírushelyzet alatt is rengeteget változtam. Más ember vagyok, mint egy éve. Az új kihívások új megoldásokat követeltek, új ajtókat kellett kinyitnom ahhoz, hogy alkalmazkodni tudjak. Ősszel egy nagylemezzel szeretnék előrukkolni, amihez már szinte minden forrás a rendelkezésemre áll. Fenyvesi Márton lesz az album producere, s lehet, hogy néhány dalban társszerzőként is részt vesz majd.

 

Harmadszor szerepelsz A Dalban. Legutóbb 2018-ban a Levegőt! című szerzeménnyel voltál jelen. Az slágeresebb a mostani Hableánynál, mégis ez jutott be az elődöntőbe. Ez visszaigazolás?

Azt hiszem, igen. Úgy gondolom, ez a siker nem feltétlenül a válogatóbeli teljesítményemnek szól, hanem az egész eddigi munkásságomnak. S ez még nagyobb örömmel tölt el.

 

A Hableány nem egy rádióbarát dal…

Mondták ezt már mások is. Az én fejemben az. Mert nálam sokkal színesebb zenei felhozatalból állna egy rádióműsor vagy fesztivál. Annyiféle zene van, ahány ember. Olyan sokszínű ez a világ, jó érzés a része lenni. A Hableány nem egy könnyed dal, de pont azon gondolkodtam a minap, hogy ennél egyszerűbbet nem igazán tudnék írni. Kicsit olyan nekem, mint egy népdal. Időtlen. A tartalma miatt nehéz befogadni, a halálról, az elengedésről szól. 2019-ben, a Hableány hajó tragédiája után kezdtem el írni. Tavaly meghalt a nagyapám, és a határzár miatt nem tudtam hazamenni a temetésére. A zene segített feldolgozni ezt a traumát, és ekkor kapta meg a végső formáját a Hableány. Rosszul áll a szénánk a gyászfeldolgozás terén, mind egyéni, mind társadalmi szinten, nincsenek rá megfelelő módszereink. A dalszerzés és a zenehallgatás is terápia. Szombaton akusztikus változatban adjuk elő a dalt. Nagy öröm számomra, hogy a barátaimmal léphetek színpadra. Citerára, akusztikus basszusgitárra és moldvai dobra épül a hangzás. Nagyon izgalmas lesz, remélem, a közönség és a zsűri is legalább annyira fogja szeretni ezt a verziót, mint mi.

 

Forrás: Új Szó

pjozsef@zoznam.sk

Puha József

2021. 03. 06. 10:44

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

DD 2022. 10. 31. 11:01
speak for you. https://comprarepatenteregistrata.com/
Makaina 2023. 04. 21. 18:11
https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarepatentediguida.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://rijbewijskopenb.com/ https://comprarlicenciadeconducir-b.com/ https://comprarcartadeconducao.com/ https://acheterpermisdeconduire.com/ https://meganmainecoonhome.com/ https://deutschenfuhrerscheinkaufen.com/
pady 2023. 06. 15. 23:14
Oferujemy punkt kompleksowej obsługi do zakupu wszystkich wymaganych dokumentów osobistych (( https://buyauthenticdocument.com/pl )). Ponadto dostarczamy te dokumenty do domów wszystkich konsumentów, którzy składają zamówienia bezpośrednio przez naszą stronę internetową. Nasi specjaliści współpracują we wszystkich krajach UE, w tym w Wielkiej Brytanii, aby dostarczać naszym klientom autentyczne dokumenty. Jednak ostatnio rozszerzyliśmy nasze wpływy na Stany Zjednoczone i Kanadę. Konieczność posiadania dokumentów, takich jak prawo jazdy, oraz złożoność uzyskiwania autentycznego dokumentu mogą czasami być irytujące. Odwiedź nas na a jeden z naszych przedstawicieli Ci pomoże. Nasze terminy dostarczenia wszystkich dokumentów są kluczowe, ponieważ nie możemy kazać konsumentowi czekać dłużej niż to konieczne. Ponadto, gdy kontaktujesz się z nami w celu zakupu prawa jazdy, paszportu, dowodu osobistego, licencji na łódź lub zezwolenia na pobyt, przekazujemy Ci niezbędne informacje na podstawie kraju, z którego chcesz dokonać zakupu. KUP POLSKI PASZPORT ( https://buyauthenticdocument.com/pl/kup-polski-paszport/ ) KUP POLSKIE PRAWO JAZDY ONLINE ( https://buyauthenticdocument.com/pl/kup-polskie-prawo-jazdy-online/ ) ZŁÓŻ WNIOSEK O POLSKIE ZEZWOLENIE NA POBYT ( https://buyauthenticdocument.com/pl/kup-polskie-zezwolenie-na-pobyt/ ) Uzyskaj pozytywny wynik MPU (( https://buyauthenticdocument.com/buy-mpu/ )) Kup oryginalny paszport Ukrainy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-ukraine-passport/ )) Kup oryginalny łotewski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-latvian-passport/ )) Kup prawdziwy litewski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-lithuanian-passport/ )) Jak uzyskać litewskie zezwolenie na pobyt (( https://buyauthenticdocument.com/buy-lithuanian-residence-permit/ )) Kup łotewskie zezwolenie na pobyt (( https://buyauthenticdocument.com/buy-latvian-residence-permit/ )) Kup prawdziwy szwajcarski dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-switzerland-id-card/ )) Jak uzyskać francuski dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/how-to-get-french-id-card-online/ )) Kup prawdziwy austriacki dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-austrian-id-card/ )) Kup prawdziwy portugalski dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-portuguese-id-card/ )) Kup prawdziwy kanadyjski paszport (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-passport/ )) Kup kanadyjskie prawo jazdy bez egzaminu (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-drivers-license/ )) Kup prawdziwy hiszpański dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-spanish-id-card/ )) Jak zdobyć prawdziwy belgijski dowód osobisty (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-id-card/ )) Kup prawdziwy holenderski dowód osobisty (( https://buyauthenticdocument.com/buy-dutch-id-card/)) Złóż wniosek o fińskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-finland-drivers-license/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Belgii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o Kanadyjską Kartę Stałego Pobytu online. (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-permanent-residence-card/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt we Włoszech przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-italian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Hiszpanii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/spanish-residence-permit/ )) Kup prawdziwy włoski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-italian-passport-online/ )) Kup prawdziwe słowackie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-a-real-slovakian-drivers-license-online/ )) Kup zarejestrowane czeskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-czech-republic-drivers-license/ )) Kup austriackie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-austrian-drivers-license/ )) Kup belgijską licencję na łódź online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-boat-license/ )) Kup belgijskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-driving-license/ )) Kup belgijski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-passport-online/ )) Kup kanadyjskie prawo jazdy bez egzaminu (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-drivers-license/ )) Kup prawdziwy hiszpański dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-spanish-id-card/ )) Jak zdobyć prawdziwy belgijski dowód osobisty (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-id-card/ )) Kup prawdziwy holenderski dowód osobisty (( https://buyauthenticdocument.com/buy-dutch-id-card/ )) Złóż wniosek o fińskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-finland-drivers-license/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Belgii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o Kanadyjską Kartę Stałego Pobytu online. (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-permanent-residence-card/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt we Włoszech przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-italian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Hiszpanii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/spanish-residence-permit/ )) Kup prawdziwy holenderski dowód osobisty (( https://buyauthenticdocument.com/buy-dutch-id-card/ )) Złóż wniosek o fińskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-finland-drivers-license/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Belgii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o Kanadyjską Kartę Stałego Pobytu online. (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-permanent-residence-card/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt we Włoszech przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/buy-italian-residence-permit/ )) Złóż wniosek o zezwolenie na pobyt w Hiszpanii przez Internet (( https://buyauthenticdocument.com/spanish-residence-permit/ )) Kup prawdziwy włoski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-italian-passport-online/ )) Kup prawdziwe słowackie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-a-real-slovakian-drivers-license-online/ )) Kup zarejestrowane czeskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-czech-republic-drivers-license/ )) Kup austriackie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-austrian-drivers-license/ )) Kup belgijską licencję na łódź online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-boat-license/ )) Kup belgijskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-driving-license/ )) Kup belgijski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-belgian-passport-online/ )) Kup kanadyjskie prawo jazdy bez egzaminu (( https://buyauthenticdocument.com/buy-canadian-drivers-license/ )) Kup unijne prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-eu-driving-license/ )) Kup paszporty UE online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-eu-passports-online/ )) Kup zezwolenie na pobyt w UE (( https://buyauthenticdocument.com/buy-eu-residence-permit/ )) Kup francuską licencję na łódź (( https://buyauthenticdocument.com/buy-french-boat-license/ )) Kup francuskie prawo jazdy bez egzaminu (( https://buyauthenticdocument.com/buy-french-drivers-license/ )) Kup niemiecką licencję na łódź (( https://buyauthenticdocument.com/buy-german-boat-license/ )) Kup niemieckie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-german-drivers-license/ )) Kup niemiecki paszport (( https://buyauthenticdocument.com/buy-german-passport/ )) Kup greckie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-greece-drivers-license/ )) Kup łotewskie prawo jazdy zarejestrowane w CSDD (( https://buyauthenticdocument.com/buy-latvian-drivers-license-registered-in-csdd/ )) Kup litewskie prawo jazdy bez egzaminu (( https://buyauthenticdocument.com/buy-lithuanian-drivers-license/ )) Kup luksemburskie prawo jazdy w 3 dni (( https://buyauthenticdocument.com/buy-luxemburg-drivers-license/ )) Kup licencję holenderskiej łodzi (( https://buyauthenticdocument.com/buy-netherland-boat-license/ )) Kup oryginalny francuski paszport (( https://buyauthenticdocument.com/buy-original-french-passport/ )) Kup oryginalny łotewski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-latvian-passport/ )) Kup polskie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buiy-polish-drivers-license-online/ )) Kup polski paszport (( https://buyauthenticdocument.com/buy-polish-passport/ )) Kup prawdziwy austriacki dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-austrian-id-card/ )) Kup prawdziwy portugalski dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-portuguese-id-card/)) Kup prawdziwy hiszpański dowód osobisty online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-spanish-id-card/ )) Kup prawdziwy hiszpański paszport (( https://buyauthenticdocument.com/buy-spanish-passport/)) Kup prawdziwe tureckie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-turkish-drivers-license/ )) Kup prawdziwy brytyjski paszport online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-british-passport/ )) Kup zarejestrowane włoskie prawo jazdy (( https://buyauthenticdocument.com/buy-registered-italian-drivers-license/ )) Kup rumuńskie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-romanian-drivers-license/ )) Kup serbskie prawo jazdy 2023 (( https://buyauthenticdocument.com/buy-serbian-drivers-license/ )) Kup hiszpańskie prawo jazdy online (( https://buyauthenticdocument.com/buy-spanish-drivers-license-online/ )) Kup szwedzkie prawo jazdy zarejestrowane w Transportstyrelsen (( https://buyauthenticdocument.com/buy-swedish-drivers-license/ )) Kup szwajcarskie prawo jazdy 2023 (( https://buyauthenticdocument.com/buy-switzerland-drivers-license/ )) kup autentycznie zarejestrowane prawo jazdy, kup zarejestrowane prawo jazdy online, fałszywe prawo jazdy online za darmo, jak uzyskać sfałszowane działające prawo jazdy, kupić prawo jazdy na prawdziwe i fałszywe paszporty, prawo jazdy kat., kup fałszywy paszport przez Internet, fałszywe prawo jazdy online za darmo, legalnie sfałszowane prawo jazdy, kupić zarejestrowane prawo jazdy, kupuj paszporty online fałszywy wniosek o prawo jazdy, kup prawo jazdy na prawdziwe i fałszywe paszporty kup dokument online do sprzedania nowy paszport sprzedaż nowości, usługi związane z fałszowaniem dokumentów, kupić prawdziwe i sfałszowane prawo jazdy, Do sprzedania oryginalny paszport kup fałszywy paszport Wielkiej Brytanii przez Internet, nasze paszporty na sprzedaż, kup prawdziwy fałszywy paszport kamuflaż prawo jazdy, kup fałszywe prawo jazdy przez Internet kupić fałszywą wizę, kup autentyczny paszport, kup fałszywy paszport przez Internet, wystawić prawo jazdy przez Internet, kup dokumenty online, Sprzedam dowód osobisty, prawo jazdy bez egzaminu na prawo jazdy, dokument globalny dmv, alternatywa dla egzaminu na prawo jazdy, sprzedam prawdziwy brytyjski paszport, prawo jazdy UE bez egzaminu, fałszywe francuskie prawo jazdy, czy można kupić prawo jazdy, opłaca się zrobić prawo jazdy, jak wydawane są prawa jazdy, fałszywe prawo jazdy online za darmo, legalnie sfałszowane prawo jazdy, kupić zarejestrowane prawo jazdy, kupuj paszporty online, fałszywy wniosek o prawo jazdy kup drlicencja ver na paszporty prawdziwe i podrobione, kup dokument online do sprzedania nowy paszport sprzedaż nowości, usługi związane z fałszowaniem dokumentów, kupić prawdziwe i sfałszowane prawo jazdy, sprzedam oryginalny paszport kup fałszywy paszport Wielkiej Brytanii przez Internet, nasze paszporty na sprzedaż, kup prawdziwy fałszywy paszport kamuflaż prawo jazdy, kup fałszywe prawo jazdy przez Internet, kupić fałszywą wizę, kup autentyczny paszport, kup fałszywy paszport przez Internet, wystawić prawo jazdy przez Internet, kup dokumenty online, Sprzedam dowód osobisty, prawo jazdy bez egzaminu na prawo jazdy, alternatywa dla egzaminu na prawo jazdy, sprzedam prawdziwy brytyjski paszport, prawo jazdy UE bez egzaminu, fałszywe francuskie prawo jazdy, czy można kupić prawo jazdy, opłaca się zrobić prawo jazdy, jak wydawane są prawa jazdy, Skontaktuj się z nami pod adresem https://buyauthenticdocument.com/contact-us-to-buy-documents-online/
rootz 2024. 02. 15. 14:17
Vásároljon jogosítványt, (( https://registereddocumentseu.com/hu/ )) Vásároljon regisztrált jogosítványt, vásároljon hamis jogosítványt, útlevelet, IELTS bizonyítványt, személyi igazolványt, tartózkodási engedélyt, diplomát, házassági anyakönyvi kivonatot és sok más dokumentumot . Lépjen kapcsolatba velünk ::::: www.registereddocumentseu.com/hu/ +46766920381 E-mail: fincizar@gmail.com Szerezzen jogosítványt vezetői vizsga nélkül. Nagyon jól tud vezetni autóját, kerékpárját vagy teherautóját, és nincs jogosítványa? Eleged van abból, hogy vizeletvizsgálatra és egyéb vizsgálatokra jársz, mert elvették a jogosítványodat? Nem viheti tovább a gyerekeit iskolába, mert elvették a jogosítványát? A gyorshajtás visszavonta az engedélyét, és kétségbeesetten szeretné visszakapni. Szüksége van jogosítványra, hogy javítsa munkahelyi állapotát vagy új állást kapjon? Még soha nem tett le vezetői vizsgát, vagy elfoglaltsága miatt nincs ideje a vizsga formalitásaira. Nem kell aggódnod. Látogasson el hozzánk a ((https://registereddocumentseu.com)) címen, és ügynökeink megoldják a jogosítvánnyal kapcsolatos problémákat. Ne hagyja, hogy vezetői engedély álljon Ön és a munkája közé. Kérjen valódi regisztrált hamis útlevelet, vásároljon online vízumot, hamis jogosítványt, valódi hamis személyi igazolványt, vásároljon eredeti hamis házassági anyakönyvi kivonatot, vásároljon regisztrált hamis oklevelet stb. Vásároljon eredeti útlevelet online, vásároljon állampolgárságot online, vásároljon személyi igazolványt online, valódi jogosítványt online , főiskolai diplomák online vásárlása, egyetemi diplomák online vásárlása, online hamis regisztrált bizonyítvány szolgáltatás elérhető. Vásároljon turisztikai és üzleti vízumszolgáltatásokat, amelyek világszerte elérhetők mind az 50 állam és nemzetiség lakosai számára. Hiteles, kiváló minőségű útlevelek, névre szóló és nem regisztrált útlevelek és egyéb állampolgársági okmányok egyedülálló gyártói vagyunk. Garantáljuk Önnek az új személyazonosságot, kezdve egy tiszta új, valódi születési anyakönyvi kivonattal, eredeti személyi igazolvánnyal, regisztrált hamis jogosítvánnyal, útlevelekkel, SSN-es társadalombiztosítási kártyával, hitelkártyákkal és hitelkártyákkal, iskolai bizonyítványokkal és érettségivel - mindezt egy teljesen új név, és be van jegyezve az állami adatbázis-rendszerbe. Kiváló minőségű berendezéseket és anyagokat használunk hiteles és hamis dokumentumok elkészítéséhez. A valódi útlevelek minden titkos jellemzőjét gondosan lemásoljuk regisztrált és nem regisztrált dokumentumainkra. Kiváló minőségű hamis és valódi dokumentumok egyedülálló gyártója vagyunk. Csak kiváló minőségű regisztrált és nem regisztrált eredeti útleveleket, vezetői engedélyeket, személyi igazolványokat, bélyegzőket, vízumot, iskolai bizonyítványt és egyéb termékeket kínálunk számos ország számára, beleértve: amerikai jogosítványt, ausztrál jogosítványt, belga jogosítványt, brazil útlevelet, kanadai vezetői engedélyt. Jogosítvány, olasz jogosítvány, finn jogosítvány, francia jogosítvány, Németország, Izrael, mexikói útlevél, holland jogosítvány, dél-afrikai jogosítvány, spanyol jogosítvány, brit jogosítvány stb. Lépjen kapcsolatba velünk:::::::: https://registereddocumentseu.com/hu/ Jogosítvány vásárlása: https://registereddocumentseu.com/hu/buy-driving-license/ Útlevél vásárlás: https://registereddocumentseu.com/hu/buy-passport/ Útlevél vásárlás: https://registereddocumentseu.com/hu/buy-passport/ Lépjen kapcsolatba velünk https://registereddocumentseu.com/hu/contact-us/ Adatvédelmi nyilatkozat: https://registereddocumentseu.com/hu/privacy-policy-2/ Beszámolók: https://registereddocumentseu.com/hu/testimonials/ Vásároljon belga útlevelet: https://registereddocumentseu.com/hu/buy-a-belgian-passport/ Vásároljon kanadai jogosítványt: https://registereddocumentseu.com/hu/buy-a-canadian-driving-license/ Vásároljon német útlevelet online: https://registereddocumentseu.com/hu/buy-a-german-passport-online/ Vásároljon orosz útlevelet: https://registereddocumentseu.com/hu/buy-a-russian-passport/ Vásároljon amerikai jogosítványt: https://registereddocumentseu.com/hu/usa/ Olasz útlevél vásárlása: https://registereddocumentseu.com/hu/buy-an-italian-passport/ Vásároljon bármely EU-országbeli jogosítványt: https://registereddocumentseu.com/hu/buy-any-eu-country-driving-license/ Vásárolja meg a 2021-es osztrák jogosítványt: https://registereddocumentseu.com/hu/buy-austrian-driving-license-2021/ Bolgár jogosítvány vásárlása: https://registereddocumentseu.com/hu/buy-bulgarian-driving-license/ Vásároljon kanadai útlevelet: https://registereddocument

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

Zene a feneketlen mélységből cikk képei
Noémo - Zene a feneketlen mélységbőlNoémo - Zene a feneketlen mélységbőlNoémo - Zene a feneketlen mélységből