Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Dave, a tehetséges fiú

Dave - Dave, a tehetséges fiú

2002 nyár elején két nagyon jó barátjával (Mark -a néhai- Picasso Branch–ból, és Botos Eszter) igen nagy fába vágták a fejszét, saját énekiskolát nyitottak, amire már most hatalmas az érdeklődés szerencsére. Céljuk, hogy úgy tanítsanak, hogy közben mindenki a saját egyéniségének megfelelően alakuljon, fejlődjön.

A kezdetekről és a jövőbeli elképzelésekről nyilatkozott portálunknak Dave.

Mióta zenélsz?

Gyermekkorom óta zenélgetek, igazán komolyabban 1995 végén kezdtem az énekléssel foglalkozni, Falvay Veronika volt a tanárnőm. 1998-ban ORI-vizsgáztam, és még ebben az évben belevágtam egy SzénShaw nevű kéttagú produkcióba, amellyel közel egy évig jártuk az országot, Road-Show-ztunk az RTL-lel, Danubius-szal, PestiEst-tel stb. Elkészült az első maxink is, ám úgy gondolom még időben (illetve ennyi idő kellett hozzá) megismertem a társam másik oldalát is, ami nem volt túl szimpatikus, így hosszas tépelődés után odébb álltam. :) bár igazán jó lehetőségeink és ajánlataink voltak akkor már, ám én akkor is (és manapság még inkább) fontosnak tartom, hogy az ember hitelesen és szeretetből zenéljen, legyen az akár kis könnyed limonádé, akár a NewYork NewYork... :)

Dave - Dave, a tehetséges fiú

Apropó New York, nagy kihívás egy világsláger éneklése. Nem jelentett ez gondot neked, nem érezted úgy, hogy kemény dió lesz?

Kihívás? Nagy kihívás? Egyrészt azt gondolom, a kihívásokért érdemes élni, hiszen saját magam számára a legnagyobb öröm az, ha érzem sikerült egy nehéz feladatot megoldanom (értem ezt az élet bármely területére), és ha ezzel másoknak is örömet szerezhetek az külön megéri. Másrészt szerintem minden jó énekesnek meg kell találni azt a fajta zenét, és stílus-t ami igazán "fekszik" neki.
Én egyre inkább megtalálom ezekben a dalokban, és biztos vagyok benne, hogy erre is van igény.

Hogyan folytatódott tovább a zenei karrier?

A SzénShaw után Németországban zenéltem egy zenekarral az éjszakában, közel egy évig, majd itthon is elég sokat éjszakáztam, vendéglátóztam....én ezt úgy hívom: örömzenéltem :)

Milyen zenei stílusok a kedvenceid?

Igazán A Jazz, és a Blues-os zenék, éneklések állnak hozzám közel, de nagyon szeretem az elektronikus hangzásokat is, a dance-sebb énekelhető dolgokat. Ha "kedvencet" kellene választanom, valahol Charlie, Cserháti Zsuzsa, B.B.King, stb környékén keresnék, de nem választok kedvencet ok? :)

Ok:) Milyen életfilozófiád van, vagy módszered, melyek könnyebbé teszik a nehéz időszakokat?

Életfilozófiám, hogy Nehéz, megoldhatatlan dolgok nincsenek, csupán rossz hozzáállás, vagy technika, hiszen az ember önmaga dönti el, mi az amit képes megvalósítani. Számomra -szerénytelenség nélkül állítom- ezek a dalok nem voltak nehéz feladatok, mert magaménak érzem őket, belülről jött minden, gyorsan, és egyszerűen. 2000 októberétől idáig egyébként volt szerencsém Pintácsi Viki Művészeti Centrumában tanítani, rájöttem, hogy nagyon nagy élmény gyerekeket tanítani, látni ahogyan fejlődnek. Nálunk a Hangszobrászatban kizárt a tucat-hang : )

Mit hoz a jövő?

Most 23 éves vagyok, tanítok, ha hagynak énekelek, és boldog vagyok. Olyanfajta boldogságot érzek egy fellépésen, vagy ha egy tanítványom jól énekel és látom, hogy fejlődik, ami csak keveseknek adatik meg. Kell most ennél több? Nekem nem!

A http://hangszobraszat.uw.hu linken több infót tudhattok meg Dave-ről.

Jónap Tamás

2002. 07. 16.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 07. 16. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 07. 17. 0:00
Olyan helyes srác ez a Dave, van barátnője? Én is szeretek énekelni a fürdőkádban. Meg lehet hallgatni valahol a dalaidat? Biztosan tehetséges vagy! Puszilom a Markot is! Hi: Lily
Vendég 2002. 07. 17. 0:00
Nekem tetszett a cikk :) A dalaiból kettőt meg tudsz hallgatni a www.hangszobraszat.uw.hu címen :) És sok sikert kívánok Neked Dave és Márk, és sok boldogságot, sikert, egészséget és minden jót ! Ja, és remélem ezért nem fogsz kirúúúúgniiii főnök ;) Pusszanat nektek: a leghisztisebb és legtequilásabb kolléganőd :)
Vendég 2002. 07. 18. 0:00
Egyszerűen imádnivaló:))
Vendég 2004. 09. 09. 0:00
Egy biztos, az Eszter jól cumizik.

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Dave, a tehetséges fiú cikk képei
Dave - Dave, a tehetséges fiúDave - Dave, a tehetséges fiú