Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

DJ Lotters interjú

DJ Lotters - DJ Lotters interjú

DJ Lotters, azaz Lotters Krisztián, a népszerű DJ, rádiós, és televíziós műsorvezető megjelentette mixalbumát Discosensation - Vol.1 címmel. A lemez a Warner Music gondozásában került a boltokba.

Megjelent új mixlemezed Discosensation - Vol.1 címmel. Mit kell tudni róla?

Ezen a lemezen összefoglalom mindazokat a slágereket, amelyek szinte nélkülözhetetlenek a bulikról. Ezeket minden klubban lehetett és a jövőben is lehet majd hallani. A lemez és általában a buli négy részre, négy stílusra osztható (funkhouse, latinhouse, dance, dancehouse). Az egész indul a funkhouse-zal, azaz a lassabb, fogyaszthatóbb zenével. Ezt követi a latin, az éneklősebb stílus. A harmadik kategória, a dance (ATB, Gigi D'Agostino), majd a legvégén 8-10 bpm-et gyorsulva következik a dancehouse. Ezt ha levetítjük egy bulira, akkor egy éjféltől 4-ig tartó időszakra oszthatjuk fel. A lemez ennek az összesüríritett, 71 perces változata.

A borítón látható, hogy ez egy sorozat első darabja. Hosszú távra tervezel?

Igen, ezt évente szeretném megjelentetni. Az első lemezen azok a zenék szerepelnek, amelyek megmaradnak az emberekben. Egy olyan dal sincs rajta, amely ne lenne ismerős azok számára, akik ezt a stílust kedvelik, vagy akik klubokba járnak. Ezek a megák. A legjobbak. Ezt szeretném jövőre is folytatni. A koncepció az, hogy nem a legfrissebbet válogatom a lemezre, hanem azokat az 1-2 év alatt összegyűlt legjobb slágereket, amelyek nélkülözhetetlenek.

A lemezen hallható a "Reality" című saját dalod. Tervezel-e olyan lemezt a jövőben, amelyen saját szerzemények szerepelnek?

Vannak ilyen tervek, de ami biztos, hogy jövőre szeretném kiadni ennek a lemeznek a folyatását, a Discosensation Vol. 2.-t. Közben gyűlnek a saját dalaim is. Jelenleg 7-8 saját zeném van. Ezekből a legjobbat választottam erre a lemezre, a "Reality"-t. Ez a dancehouse kategóriába tartozó darab. A többi zene is készül, kb. 10-11 dal kell, de csak akkor adok ki saját lemezt, ha úgy érzem, hogy ezek már megérettek erre a célra.

Az utolsó, bonus dal a Videocut Mix címet kapta. Készül hozzá videoklip is?

Igen, éppen tegnap forgattuk a videoklipet. 1 hét múlva már látható, hallható lesz azokon a zenecsatornákon, ahová eljut. Elsősorban a VIVA +ra gondolok, a klip is az ő stábukkal készült.
A lemez utolsó dala , a Discosensation 2002 (Videocut Mix) egy összefoglalója az egész lemez anyagának. A lemezről kiválasztottam a legjobb zenéket, és ebbe a 4 perces dalba sürítettem össze,amelyből a klip is készül.

Milyen volt a forgatás? Mit látunk a klipben?

A klip a Solisun szoláriumhálózatának budapesti bázisán készült. A klip helyszínéül tehát ez a szolárium szolgált. Itt egy hatalmas stábbal forgattunk lányokkal, fiúkkal, ördöggel, stb. A történet legyen meglepetés. Lesz benne lemezjátszós jelenet, táncosok, ördögi lányok, kis erotika. A végeredményt pedig majd láthatjátatok a zenecsatornán.

Tartasz-e lemezbemutató partyt az albumhoz?

Most nem, mert szerződés köt több klubhoz szeptemberig. Tehát addig állandó DJ-ként játszom a bulikon. De nemcsak ez az oka, hanem az, hogy szeretném megvárni, hogy beérjen a promóció. Nem szeretek kapkodni. Maximalista vagyok, és szeretem azt, ha minden rendesen, precízen megy. Tehát szeptembertől tervezem a klubturnét. Addig a Danubiuson és a Roxyn fut a kampány és tart a promóció.

Ismert, hogy készítesz remixeket is, vannak-e mostanában ilyen jellegű felkéréseid?

Igen, valóban készítettem. De mostanában a magyar remixekből kevesebb van. A remixeket 97-ben kezdtem el, készültek többek között a Hip Hop Boyz, Unisex, és Happy Gang részére. Az utolsó pedig a Dupla Kávé "Te miattad" című száma volt. Azóta nem csináltam semmilyen magyar remixet. De lehet, hogy most majd érkeznek a felkérések.

Úgy tudom, rendelkezel saját honlappal is...

Igen, de ez egy 4 éve készült lap . Úgyhogy, ezt inkább azoknak ajánlom, akik a múltammal szeretnének megismerkedni. A tervek között szerepel egy felújított lap is, hiszen az internet egyre fontosabb lesz.

2002. 07. 17.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 07. 17. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 08. 03. 0:00
A lemezzel kapcsolatban megemlített "aktuális slágerek, zenék" kifejezést hagyjuk el oké?! Mellesleg ügyesen összeapakolt PC-mixről van szó, mely ettől függetlenül tényleg jól lett összeválogatva. Bár ezt azért egy Loterstől el is várjuk, nemde... Illetve a már 1-2 éves sláger áradatból mindenki pontosan tudja, hogy mi az amire úgy igazán beindul a közönség. Frissebbet Krisztián, frissebbet!
Vendég 2002. 08. 06. 0:00
Guest! Tudhatnád, hogy a kiadott mixcd-ket még a nagyok is számítógéppel csinálják!
Vendég 2002. 09. 26. 0:00
Gyenge probálkozás,egy átlag "DJ"-tol!kár hogy be álsz az ilyen pc-mix cd-s dj sorába,én mikor hallotalak jobb voltál.
Vendég 2003. 02. 08. 0:00
szerintem lottershez mélto megazenék vannak rajta összemixelve profin!!!csak így tovább kriszián,én mindíg rád indilok be!! timi

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

DJ Lotters interjú cikk képei
DJ Lotters - DJ Lotters interjú