Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

RT, egy új zenei szenzáció

Rt - RT, egy új zenei szenzáció

A friss együttes nemrég mutatkozott be „Heti7es” és „Pasik” c. dalával, majd megjelent az első korong is. A szakmában már nem ismeretlen fiúkat az alakulásról és aktuális dolgokról kérdeztük.

Mindketten már régi motorosok vagytok a zenei világban. Hogy találtatok egymásra?

A pécsi Leőwey Klára Gimnáziumban, egy nagyszünetben. Évfolyamtársak voltunk és az énekórák után rendszeresen zenélgettünk a zongora mellett. Egyre nagyobb közönségünk lett, aztán egyszer csak a színpadon találtuk magunkat. Így alakult meg a The Pertő nevű formáció. Ennek idestova húsz éve. Azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal, szinte folyamatosan együtt dolgoztunk.

Rt - RT, egy új zenei szenzáció

Miért pont az RT név mellett döntöttetek? Jól hangzik az tény.

AzéRT, meRT… :-) De, tegyük félre a tréfát! Az okot nem árulhatjuk el, mert az egy Rettenetes Titok!

Kinek az ötlete volt, hogy egy saját lemezt dobjatok piacra?

Természetesen a miénk. Annyi dalunk gyűlt már össze az elmúlt években, hogy valójában három nagylemezt is meg tudnánk tölteni. Tudjuk, ez még önmagában nem ok arra, hogy meg is jelenjenek, viszont a „Heti hetes” és a „Pasik” főcímei után annyi pozitív visszajelzést kaptunk, hogy úgy éreztük, elérkezett az idő. Színre léptünk.

„FIGYELEM!
KÖZÉRDEKŰ KÖZLEMÉNY: EZ A NAGYSZERŰ ANYAG NEM JÖTT VOLNA LÉTRE AZ RT ZENEKAR NÉLKÜL!” (idézet a lemezborítóról- a szerk.)

Milyen dalokra vagytok büszkék? Az újakra vagy a már ismert tv-sekre?

Az igazság az, hogy mindegyikre. Nagyon reméljük, hogy az újakat is olyan szeretettel fogadja majd a „mi kis közönségünk”, mint a már ismerteket, és nagyon sajnáljuk, hogy további - számunkra oly kedves - dalok nem fértek fel erre a korongra. Ami késik, az nem múlik.

Hogy telik a nyaratok? Hol léptek fel mostanában?

Egy ismert tv-csatorna roadshowján veszünk részt, majd nyár végétől szeretnénk élőben is beindulni. Jelenleg két gyönyörű lánnyal kiegészülve járjuk az országot, de a létszám 9-10 főre duzzad majd a vélhetően frenetikus hangulatú RT-hangversenyekre.

Milyen jövőbeli terveitek vannak? Esetleg egy újabb korong a közeljövőben?

Szépen megvárjuk, amíg a FEKETELEVES legalább platináig elmegy. Addig nem hagyunk békén senkit. Egy aranylemezt kaptunk már a haveroktól… A nyár végén hozzáfogunk első klipünk forgatásához, ami nem a „Hadd legyen”-hez, hanem egy új dalhoz kapcsolódik. A „Veled a lelked” jóban van című nótánk filmes feldolgozását Herendi Gábor (Valami Amerika) rendezi, de ezen kívül is számos meglepetést tartogatunk még. Mivel fontos szerepet szánunk a klipben a humornak, szeretettel várjuk vicces figurák jelentkezését, hogy kiválaszthassuk a legtehetségesebbeket. Bár sok helyen meghirdettük ezt a lehetőséget, eddig csak egy Jáksó László nevű, lelkes fiatalember jelentkezett.

Remélhetőleg, azért még lesz klipünk! Egyébként, pedig köszi és mindenkinek pusziiiiiiiiii!!!!

Jónap Tamás

2002. 07. 31.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 07. 31. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
VENDÉG 2015. 05. 02. 9:04
IMÁDOM!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

RT, egy új zenei szenzáció cikk képei
Rt - RT, egy új zenei szenzációRt - RT, egy új zenei szenzáció