Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Bikini: telt házas buli a Szigeten

Bikini - Bikini: telt házas buli a Szigeten

A Bikini már tavaly is fergeteges hangulatot teremtett az óbudai Fesztiválon, idén még többen voltak kíváncsiak az együttesre. Az énekes-frontember D. Nagy Lajos nyilatkozott portálunknak a helyszínen.

- Késéssel jöttetek a Siemens pop sátorba. Miért?

Nem a mi hibánk, a szervezés nem a legjobb. Percekig kellett várakoznunk kint mire végül megkaptuk a belépőket, stoppal kellett bejönnünk a kaputól, mert nem kaptunk elég stage pass-t. aggódtunk is rendesen, hogy időben ide érünk-e, szerencsére nem maradtunk le semmiről.

- Olyannyira nem, hogy beszélünk és ezen kívül is van még jócskán idő.

Bikini - Bikini: telt házas buli a Szigeten

Igen, de mi ezt előre nem tudtuk, szeretjük a Szigetet, de a szervezést nem, gondolom a rajongók is így vannak vele.

- Legújabb „Álomból ébredve” c. lemezetek pár hónapja jelent meg. Ennek a korongnak nem mindennapi a borítója, két kutya van összegabalyodva a lábuknál. Kinek a fejéből pattant ki ez a fura dolog?

Annyira nem fura, szabad szerelem a tengerparton lehetne a mottó. Egyik grafikus ismerősünk agyában született meg. Kicsit érdekesebbé akartuk tenni a lemezt, hamár megkérdezted, akkor sikerült megvalósítani az elképzelést.

- Ha ki kéne választanod egy-két dalt az új korongról, melyek lennének ezek?

Ez fogós kérdés, olyan mintha több gyermeked közül a legjobbat kéne megnevezned. Számomra három dal nagyon értékes és fontos. Az egyik a „Vízió” című, azért mert a reális, valós világról szól, arról, amelyikben élünk, meg kell hallgatni a dalt. Nagyon szeretem az „Álomból ébredve”c. nótát, ez a sláger a lemezről, a médiumok is nagyon sokat játsszák. Arról szól, hogy éjszaka felébredsz és megkeresed azt, akit szeretsz, ha éppen nincs melletted. A harmadik az pedig a „Tavasz” c. dal, mivel elég romantikus alkat vagyok, igazi romantikus melódia.

- 20 éves a Bikini. Ősszel nagy buli lesz. Hogyan jellemeznéd az elmúlt időszakot?

Ugye most nem arra kérsz, hogy részletes naplótervvel álljak elő :-) A könnyűzenében bekövetkezett változások azt mutatják, hogy szükség van a zenekarra. Nem beszélve a több telt házas koncertről és a rajongók lelkesedéséről. 1982-ben kerültem az együttesbe, a korábbi időszakokról nem beszélnék nem rám tartoznak, a jelen azt mutatja, hogy jó úton járunk. Ismernek minket, kedvelnek és ez a fontos. Szeptember 7-én minden korábbi és jelenlegi rajongó részt vehet egy fantasztikus bulin, nagyon jó dalokkal, ezt megígérhetem.

- Apropó ismertség, ahogy elnézem a mostani fellépést, szintén telt házra számíthatunk. Nagyon sokan vannak. Milyen dalokat játszotok majd?

Azokat a dalokat fogjuk játszani, amelyek a nyári turné műsorában szerepelnek, úgy állítottuk össze, hogy mindenképpen legyen az új lemezről, azt hiszem öt dalt játszunk az új korongról, az előző lemezekről pedig a címadókat játsszuk („Nem lesz ennek jó vége” és a „Világ végén”). Újak és régiek együtt szerepelnek majd hasonló blokkokban. Ez a harmincadik buli és még előttünk van huszonöt, úgy érzem, hogy idáig hatalmas siker volt minden koncert. Nagyon jó érzés felmenni a színpadra, függetlenül attól, hogy milyen volt a szervezés. Amikor az ember felmegy a színpadra, akkor kikapcsol a világ és csak a zene van.

- Reméljük a következő huszonöt buli is ilyen sikeres lesz.
Mi is reméljük. Élvezzétek a koncertet és a szeptemberi bulit szintén!

Az együttes szeptember 7-én a Petőfi Csarnokban lép fel, sztárvendég lesz Nagy Feró és az Ős-Bikini.

Jónap Tamás

2002. 08. 02.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Jónap Tamás 2002. 08. 04. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2003. 04. 06. 0:00
Bikini koncertet akarunk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2003. 06. 15. 0:00
S.O.S.! Ha valaki tudja, merre koncertezik a Bikini 2003. júniustól, írjon legyen szíves! Heni hencsi_@freemail.hu
Vendég 2003. 08. 08. 0:00
Bikini a király
Vendég 2003. 11. 24. 0:00
imádom őket

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Bikini: telt házas buli a Szigeten cikk képei
Bikini - Bikini: telt házas buli a SzigetenBikini - Bikini: telt házas buli a Szigeten