Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Dirty Dance:tovább a rockzene útján

Dirty Dance - Dirty Dance:tovább a rockzene útján

A Dirty Dance zenekar rövid időn belül ismertté vált a magyar zenei világban. Kezdetben a rock berkein belül szereztek maguknak hírnevet, majd az "Egy darabot a szívemből" című dalt már a zenecsatornák is szívesen játszották. A Dirty Dance-ből Angyalt kérdeztük a banda mindennapjairól és a közelgő tervekről.

Milyennek ítéled a zenekar megalakulása óta eltelt időszakot? Mennyire sikerült megvalósítani az előre eltervezett céljaitokat?

Mondhatnám, hogy rögös, de ez így nem lenne igaz. Tulajdonképpen ez a zenekar azért jött létre mert szerettük volna jól érezni magunkat és akinek kedve van, eljön bulizni. Mivel a zenei ízlésünk elég közel áll egymáshoz, mindig megtaláltuk a szerintünk helyesnek vélt témát. Még az elején megbeszéltük, ha valakinek problémája van a remekművel akkor azt átírjuk, vagy nem erőltetjük. Ezért aztán nem volt izzadságszaga egyik nótának sem. Mindegyiket szívesen játsszuk és szeretjük. Eleinte kétkedéssel fogadták (a szakma részéről) a banda összeállását és zenei irányát. Mára eljutottunk addig, hogy vannak akik csatlakoznának a zenekarhoz. A céljaink között szerepelt mindenhova eljutni ahol szeretik a kicsit idejét múlt (mások szerint) rock zenét. Meg kell mondjam, ahol eddig játszottunk, (minden kocsma, pub, motorostalálkozó, fesztiválok stb. ) visszahívtak minket.

Dirty Dance - Dirty Dance:tovább a rockzene útján

A Dirty Dance énekese Csipa, aki a Hooligans zenekart is erősíti. Milyen a kapcsolatotok a Hooligans tagjaival? Nem okozott-e konfliktust az énekes kettős szerepe?

Már régebb óta ismerjük egymást, úgyhogy tudták kik vagyunk, mit akarunk. Amióta a Csipa énekel, itt is ott is azóta még többet találkozunk, talán jobban is csípjük egymást. Hiszen mindkét zenekar fellépett a másik koncertjén, pár szám erejéig.

Első lemezetek áprilisban jelent meg. Milyen a fogadtatása?

Joggal állíthatom, jó a fogadtatás, mára az emberek ismerik a nótákat, velünk együtt éneklik. Minden rockrajongó talál rajta neki valót.

Eddig két videoklipeteket láthattuk, az igazi áttörést az "Egy darabot a szívemből" hozta meg. Melyik számból tervezitek a következőt és mikor?

Így igaz, mondhatni a régebbi klippet nem sokat játszotta a média. Szerintem azért mert nem tudták hova tenni az énekes személye miatt. Biztos furcsállták, hogy valaki két zenekarban is tud énekelni. A Máté Péter dal tényleg nagyon jól sikerült, lehet, hogy ezért szeretik játszani a klippet is. Hogy lesz-e másik feldolgozás, még nem tudni, de már szóba került. Az időpont még várat magára, előbb ezt az anyagot szeretnénk felfuttatni, megismertetni a közönséggel.

Munkátokat Aranynyíl díjjal is jutalmazták. Számítottatok-e rá annak tudatában, hogy hetente jelnnek meg újabb és újabb formációk a magyar zenei világban?

Az egyik szemem sír, a másik pedig nevet, hiszen ez a díj a tavalyi év felfedezettjének járt. Tehát örülünk a díjnak amit félig a szakma, félig a közönség szavazatai alpján kaptunk meg. Viszont ezzel egy kis terhet raktak a vállunkra azzal, hogy ki kell érdemelni a bizalmukat és illik bebizonyítani, hogy megérdemeltük. Bízom benne, sikerülni fog.

Többek között felléptetek a Szigeten is, ahol igazán pörgős koncertet adtatok. Milyennek értékeled a fellépéseteket és az idei Sziget-fesztivált?

Július 31-én játszottunk a Szigeten. Amennyire én láttam jó háromnegyed ház volt, ami minket is meglepett és nagyon jó hangulat volt, amit ez úton is szeretnék megköszönni. Maga a rendezvény elég káoszos volt (gondolok itt a beengedésre) két és fél órát vártunk, hogy minden jegyet megkapjunk, de bent már minden klappolt.

Milyen zenéket hallgattok? A rockzenén kívül van-e olyan stílus amelyet szerettek?

Mindenevő vagyok. Természetesen vannak kedvenceim: The Cult, AC/DC, Van Halen, The Almighty, Judas Priest és sorolhatnám, de a mostani divat zenéket rave, house, techno ezeket nem bírja bevenni a gyomrom. De Anastacia, Shakira az ilyenek bejönnek(ha-ha).

Mik a zenekar közeli és távoli tervei?

Eddig se nagyon terv szerint dolgoztunk. Nem akarunk eröltetni semmit, hál istennek sok meghívásunk van. Úgy érzem, jó úton haladunk, remélhetőleg van bennünk még pár lemez. Az ötletek jönnek,sokan állnak mellettünk akik bíznak bennünk és ebből csak jó dolog születhet.

2002. 08. 09.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

2002. 08. 09. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 10. 30. 0:00
Kurva jó a DIRTY DANCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De Shakirát hallgatni kész szégyen!!!!!!!!!!RHCP, Coal Chamber,Korn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Ez a fasza!!!!
Vendég 2002. 10. 30. 0:00
Nagyon KIRÁLYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYYY!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2002. 10. 30. 0:00
Akinek nem tetszik az inkább ne is írjon!!!Nagyon király zenét játszanak!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! CSIPA KIRÁLY VAGY!!!Csak így tovább,TOVÁBBI sok sikert!Cuppppppp mindenhová:Diaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Vendég 2002. 11. 26. 0:00
nem olvastam el, de CSIPA EGY ISTEN!!!!!!!

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Dirty Dance:tovább a rockzene útján cikk képei
Dirty Dance - Dirty Dance:tovább a rockzene útjánDirty Dance - Dirty Dance:tovább a rockzene útján