Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Király Linda a tengerentúlra tekint

Király Linda - Király Linda a tengerentúlra tekint

Király Linda a Szerelem utolsó vérig című film betétdalával robbant be a hazai könnyűzenei életbe. Új kislemeze, a Clubsong nemrég jelent meg. Lindát terveiről, amerikai szerződéséről, és mindennapjairól kérdeztük.

Hogyan indult a karriered?

Király Linda:Három évesen kezdtem el foglalkozni a hangommal. Klasszikus hangképzéssel (még Amerikában). Gondolom, a magyar karrierre vagy kiváncsi,amit a "Szerelem az utolsó vérig" című film betétdala indított el. Dobrai György a film rendezője hallott engem énekelni, s ő mutatott be a Presser Picinek...

Amikor úgy döntöttél, hogy énekesnő szeretnél lenni, milyen célokat tűztél ki magad előtt?

Király Linda - Király Linda a tengerentúlra tekint

K.L.: Soha nem az volt előttem ,hogy világhírű szeretnék lenni, bár nem lenne rossz! :) Mindig is az volt a fontos ,hogy énekesnőnek tekintsenek engem es boldoggá tegyem magam,s az embereket ,akik hallgatnak engem..Viszont örök célom marad, hogy tanuljak mindenkitől,akitől csak lehet!!

A napokban jelent meg az új single, a Club song. Mit kell tudni a dalról? Készül-e klip hozzá?

K.L.:Ezt a dalt a Giovannival (a 4U-ból) írtuk közösen. Ennek a dalnak semmi köze nincs az amerikai karrieremhez, ez külön kiadás a magyar közönség részére. Akartam egy olyan dalt kiadni ami egy kicsit tempósabb és más mint ami megszokott tőlem! Angolul énekelek rajta és a Pain rappel magyarul! A maxin található ez a dal, egy remix es egy karaoke változat! Nemsokára készül a klip!!

Mikor jelenik meg magyar nyelvű albumod? Kik segítenek elkészíteni? Mennyire van beleszólásod a dalokba?

K.L.:Nem tudom pontosan mikor fog elkészülni a magyar nyelvű lemezem, mivel álllandóan vissza kell utaznom Amerikába, hogy befejezzem a kinti lemezt! De mindenképpen szeretném, ha megjelenne a kinti lemez előtt! Teljes beleszólásom van a dalokba, mivel hogy a Giovannival írjuk közösen a dalokat! Úgy néz ki, hogy a Presser is fog írni egy pár dalt a lemezre!!!!

Hogyan történik a dalszerzés?

K.L.:A Giovival úgy írunk dalokat hogy ő leül a zongorához, elkezd harmóniákat játszani és mindketten belekezdünk dallamokba, összerakjuk a legjobbakat és megszületik a dal. A szöveget teljes mértékben én írom hogyha angolul van! (Magyarul örülök ha tudok válaszolni a kérdéseidre!! :))

Mesélj az amerikai lehetőségről! Milyen stílusú lemezt készítetek? Hány dal készült el eddig?
Kik alkotják a csapatot? Hogyan telt az eddigi munka?

K.L.: Egy produceri szerződést kaptam Denzel Fostertől aki többek között az En Vogue, és Madonna producere volt, s ma is az! Ő az executive producer és vannak még egyéb zenei producerek is akik szintén dolgoznak a lemezen. R&B stílusú lesz a lemez, de szeretnénk bizonyos hangzásokat belehozni amik jelemzők a magyar zenei világra! Már 5 dal készült el. Nagyon jól folyik a munka,szinte hihetetlen az egész!! :) A lemez kb. egy éven belül jelenik meg.

Mennyire nehéz összeegyeztetni az amerikai és a magyar karriert?

K.L.:Eddig nem volt nehéz, mert csak produceri szerződést kötöttem, ami nem zárja ki Magyarországot. Abban nehéz hogy folyton ide-oda kell repdesni!! Amikor arra kerül sor, hogy szerződést kínál egy amerikai kiadó, majd meglátjuk mi lesz!! Mindent meg fogunk tenni azért hogy a magyar nyelvű lemezeket külön választhassuk! Nagyon fontosnak tartjuk!!

Két éve költöztél Magyarországra. Sikerült megbarátkoznod a magyar hagyományokkal, emberekkel?
K.L.:Nagyon is!!!! Sőt mostanában jöttem arra rá hogy Magyarország az igazi otthonom és itt szeretnék élni. Ez furcsa mert kinn születtem és nevelkedtem.

Vannak példaképeid? Producered az En Vogue-gal is dolgozik, sikerült tőlük ellesni valamit?

K.L.:Vannak!! Mariah Carey,Whitney Houston,Chaka... Nagyon sok példaképem van,sőt az egyik az En Vogue és ezért is ennyire hihetetlen hogy egy stúdióban dolgozunk egyszerre!!!

Mennyire foglal le a karriered? Mit szeretsz a szabadidődben csinálni? Mit sportolsz?

K.L.:Teljes mértékben,100%osan!!!! Most sajnos a szerelemről is le kellett mondanom! :( Imádok táncolni. A kedvenc sportom a snowboard es a kickbox!

Mit üzensz a music.hu website látogatóinak?

K.L.: Mindent el lehet érni,csak akarni kell!! Nagyon fontos az hogy az emberek rajöjjenek arra, hogy mindenkit tisztelni kell; mert mindenkinek megvan a maga tehetsége. Mindenkitől lehet tanulni valamit! Hogyha mindenki így viszonyul a világhoz és egymáshoz, akkor nem lesznek boldogtalanok!

Kapcsolódó link:http://www.kiraly-linda.tk

2002. 08. 28.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2002. 09. 27. 0:00
A nap hire megbizhato forrasbol:Fasy Adammal kavar a magyar Britney.Igen-igen Kiraly Lindarol van szó.Szabi
Vendég 2002. 09. 27. 0:00
Ez tuti?neo
Vendég 2002. 09. 27. 0:00
TOM:Levagytok maradva.Ezt már mindenki tudja Pesten.
Vendég 2002. 09. 27. 0:00
wasf
Vendég 2002. 10. 02. 0:00
Honnan tudod köcsög?

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Király Linda a tengerentúlra tekint cikk képei
Király Linda - Király Linda a tengerentúlra tekintKirály Linda - Király Linda a tengerentúlra tekint