Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

A Különjárat a Húsvét szigeteken

Különjárat - A Különjárat a Húsvét szigeteken

szeptember 8. Húsvét szgk., Déli szélesség, 26. szélességi fok. (Zé sarkát néhány bennszülöttön kívül a Csendes-óceán nyalogatja.) Miután bizonyossá vált Zé kitűnő földrajzi tudása, mit tudása, TEHETSÉGE, megalapazottnak véli tényleges interjújában tényleges interjúalanyainak tényleges kérdéseket ténylegesen feltenni.

- Zoltán, legyezz légyszi’ inkább azzal a pálmafával! - mutat Linda, a Különjárat énekesnője 1 mellette álló példányra, amire is Zoltán, a gitároscsákó, hangtalanul eldobja szájjal működő kéziventillátorát, kihúzza a kiszemelt jókora növényt a homokból, s megszokott könnyedséggel fel-leemelgetve azt, elkezdi hűsíteni a törékeny frontembert.
- Sok újdonság történt veletek mostanság. - jegyzi meg Zé, miközben szemével követi a pálmalevelek útját.
- Igen, szerencsére. Megnyertük a siklósi tehetségkutató fesztivált, most fogunk stúdióba vonulni, októberre fog elkészülni az új demó. - sóhajt Linda.
- Amin szintén feldolgozásokat hallhatunk.
- Igen, azokat. Többek között Guano Apes, Papa Roach, Anouk dalokat.
- Elsőre úgy tűnik, könnyű dolgotok van. Lemásoljátok kottára a kiszemelt NU metál slágereket, kicsit sikáltok hozzá, azt előadjátok. Így gondoltam legalábbis, amikor még nem láttalak benneteket élőben. Rondák vagytok élettelenül. Csak úgy közömbös arccal fekszetek a hullakamrában.
- Kanyarodjunk vissza az eredeti kérdéshez. - javasolja Linda.
- Rendben. Szóval, megváltozott a véleményem, amikor már ötödszörre láttalak benneteket a színpadon. Hiteles a produkció. Ugyanaz az akcent, pár dal pedig sokkal frissebb a ti előadásotokban, mint az eredetiben.
- Köszi. Aki valamit ért a zenéhez, tudja jól, a feldolgozás nem egyenlő az utánzással… A saját egyéniségünket, érzéseinket tesszük bele a kiválasztott dalokba, olykor váratlan érdekességeket tűzünk beléjük, tehát teljesen magunkénak tekintjük mindegyiket.
- Meddig lehet ezt csinálni?
- Nem tudom, már kezdek fáradni. - szól közbe Zoltán a homlokát törölgetve.
- Amíg jól esik. Amíg nem érezzük úgy, hogy elég. Aztán következhet lassanként egy váltás, ám még közel sem érezzük ezt aktuálisnak. - feleli komoly arccal a hölgy. De ne csak engem, Zoltánt is kérdezd meg.
- Rendben. Zoltán, volna hozzád is egy kérdésem.
- Tedd fel.
- Melyik póz a kedvenced?
- A lovaglós.

S addig lovagoltak, amíg meg nem haltak.

(S Zé miközben interjúvolt, lerajzolta a Különjárat zenekart a homokba, alant látható.)

kárpátidia

2002. 09. 08.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

kárpátidia 2002. 09. 08. 0:00
Neked mi a véleményed a cikkről?
Vendég 2002. 11. 25. 0:00
Szerintem a többi résztvevő zenekar nagyon örült volna annak a harminc órának, amiből 15-öt már elkótyavetyéltetek. De legalább kepesztenétek, hogy a maradék idő ki legyen használva. Nekem mindegy, de szomorúnak tartok az ilyen mértékű belesz*rást. Bocs.
Vendég 2003. 11. 01. 0:00
igaz, regi ez a hozzaszolas, valoszinu meg nem tudod, hogy a kulonjarat 'feloszlott' (ha lehet igy fogalmazni), de a maradek 15 ora _sem_ lesz 'elkotyavetyelve'...

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

A Különjárat a Húsvét szigeteken cikk képei
Különjárat - A Különjárat a Húsvét szigeteken