Hírek Bulik, koncertek Fesztiválok Interjúk Lemezajánló Fotók / videók Fórum Képeslap Linktár

Interjúk

Alex - A tékozló fiú visszatér

Alex - Alex - A tékozló fiú visszatér

Két éve már, hogy a V.I.P.-s fiúk úgy döntöttek: külön folytatják. „A zene, ami soul” (R-port) már a múlté, a nyár slágere. Most már a „Túl szép” hódít, hiszen itt van valami újdonság: Alex, szólóban. Alexszel tavaly találkoztam először, Agárdon, a V.I.P. Nosztalgia Táborban. Azóta mintha kicserélték volna... egyfolytában mosolyog, saját élő koncertjein dolgozik, és csak sugárzik belőle az erő, a jókedv...

music.hu: „Nem nyugszom” címmel, hosszú várakozás után megjelent első szólóalbumod. Miben más ez a lemez, mint egy V.I.P.-s produkció?

Alex: Több dologban. A V.I.P.-ben négyen voltunk, mindenki hozta a saját stílusát, aztán jöttek a kő kemény kompromisszumok. Akkor nem voltam zeneszerző. A „Nem nyugszom” viszont szinte teljesen az én szerzeményem; én írtam a dalokat. Így azt hiszem, pont olyan lett, mint én. Büszke vagyok rá.

Alex - Alex - A tékozló fiú visszatér

music.hu: Egy kicsit talán keményebb lett ez az anyag, lázadóbb... te is ilyen vagy?

Alex: Valóban van egy-két rockosabb nóta, de a lemez valójában egy pop-bluesos korong, ami szerintem könnyen emészthető. Hogy ez rám is vonatkozik-e? – néha igen, és ezzel még meg is nehezítem az életem. Ugyanakkor telik az idő, és szép lassan engem is betör az élet. Sok minden olyan dolog van még, amibe nem tudok belenyugodni, éppen ezért lett az album címe: Nem nyugszom.

music.hu: Erről az első kislemez a „Túl szép”, melyből videoklip is készült. Miért pont ezt választottátok a bemutatkozó dalnak?

Alex: Szerencsére a kiadó is ezzel szeretett volna nyitni. Bevallom őszintén, ezt a dalt meg se mertem említeni nekik. Mégis egyre gondoltunk. Egyébként nagyon szeretem. Egy karrierista nő-típust figuráz ki. Talán az az üzenete, hogy a látszat csal, és az álarcok már nem kellenek...

music.hu: Különlegességek is vannak a lemezen. Elsőként talán a Gallusz Nikolettel készült duett. Hogy került fel ez a dal az albumra?

Alex: A Banderas együttesnek volt egy dala, a This Is Your Life. Dj. Quickkel (aki több dalban segédkezett, mint scratch-mester) vetettük fel még régen a magyar változat ötletét. Ez az elmúlt években ez egy picit háttérbe szorult, de most elővettük; elkészült a szöveg, és a jogokat is megkaptuk. A dal magyar címe egyébként „Te éled át”, és az már biztos, hogy ebből is lesz kislemez. A videoklip nyersanyaga már a polcon van. Hogy ez lesz-e a következő, azt még nem tudom, de hamarosan ez is sorra kerül, az biztos!

music.hu: Az angol nyelvű felvételek, hogy kerültek az albumra?

Alex: Egyszerű oka van. Ezek a dalok először angolul készültek el. A We Need A Place egy egyszerű, könnyed hangvételű szám, ami magyarul egy picit gagyi, közhelyes lenne... Arról szól, hogy szükségünk van egy helyre, ahol mindig összejöhetünk a barátokkal, és ahol mindent elfelejthetünk. A másik, a Memories Of Your Eyes, a kiadó kérésére magyarul is rajta van a lemezen. Most már ezt is ugyanúgy szeretem, de koncerteken angolul fogom énekelni.

music.hu: Mikor kezdesz el koncertezni?

Alex: Fellépéseket nem nagyon szeretnék, csak élő bulikat. Még legalább egy hónapig próbálnunk kell a zenekarommal. Inkább kevesebb koncertet szeretnék adni, de annak szeretném is megadni a módját, hogy a közönségnek többet adhassak, mint egy átlagos haknin. Teljes energia-bedobással dolgozom, keresem a helyeket – az ország minden részén. Remélem a lemez megtalálja majd a saját maga közönségét, ez olyan dolog, amit nem lehet manipulálni, majd kialakul.

music.hu: Tavaly mi már beszélgettünk a V.I.P. Nosztalgia Táborban. Azóta mintha kipihentebbnek tűnnél, fel vagy töltődve, sugárzik belőled az életerő...

Alex: Igen. valahol ez igaz is. Aki vak, csak az nem látta rajtam, hogy már nagyon tele volt a hócipőm. Ez a nosztalgia tábor is egy kicsit izzadtság szagú dolog volt, ahol – bevallom őszintén - nem éreztem igazán jól magam. Nem biztos, hogy kipihentebb vagyok. Rengeteg munkám van, azzal a különbséggel, hogy nagyon szeretem csinálni. Most a médiakörút miatt sokat utazom. Kora reggel indulok, késő este már úgy esem be az ágyba, de mindig az a jól eső fáradtság van rajtam. Ez feltölt, lelkileg. Azt hiszem ez látszik is.

music.hu: Köszönöm szépen. További sok sikert!

Alex: Köszönöm. Sziasztok!

comCATfuture

2002. 09. 11.

A cikk küldése emailben A cikk nyomtatása

Neked mi a véleményed?

Vendég 2002. 09. 11. 0:00
Kíváncsi vagyok Alex további sorsára. Remélem, bejön neki! Tiszta szívből kívánom!
Vendég 2002. 09. 19. 0:00
Nagyon jó lett az új lemez!Nekem nagyon tetszik!Jó hogy nem maradtál a Viktorékkal!Nézd meg ok hol tartanak!Oszintén seholsem!Te pedig arass minnél nagyobb babérokat az új lemezzel!Remélem azt is hogy nagyon sok fellépés lesz, hogy sokat halljunk Téged élo bulikon!Szeretjük a zenédet Alex!Jó hogy vissatértél!Puszika neked!
Vendég 2002. 09. 20. 0:00
Nagyon tetszik a lemez! Tartalmasak a szövegek. Ráadásul fele-fele arányban találhatók rajta "szerelmes" és elgondolkodtatóbb, komolyabb szövegu dalok! Igényes a zene, és sokkal jobban illik Alexhez stílusához, mint a régi "VIP" dallamok, amik egy kaptafára készültek! Egyre szimpatikusabb nekem, amióta megtalálta a saját világát, elképzeléseit! Sok sikert kívánok neki! ...és a kedvenc bölcsességem Alextol: SOHA NE ADD FEL AZ ÁLMAIDAT!!!:) Szabó Nikolett
Vendég 2002. 09. 26. 0:00
Megtaláltam az igazi stílusom a zenében! Alex kevert zenéje nagyon tetszik nekem. A rock, könnyű, és a kevés repp keveredése nekem nagyon bejön. A dalszövegekben az igazat írták le, és ez a fontos! "A levegő, ami neked is pont úgy kell, mint a zene, hogy életre kelj...!" Ez az igaszság!! Ezt és sok dalszöveget a szívéből írta és vannak olyan tanácsai, amit meg is kéne fogadni! Judit
Vendég 2002. 10. 01. 0:00
Sziasztok!Én csak a ˝Túl szép˝c. számot hallottam, de az fantasztikus. Régen nagy VIP-rajongó voltam, de ez az a stílus, ami igazán illik Alexhez.Csak gratulálni tudok, így tovább, hiszen nagyon klassz ez a zenei irány.. ÜDV:JODYT

Nick-név:

Ellenőrző kód
Ellenőrző kód:

Nem regisztrált felhasználók csak nick-név megadással szólhatnak hozzá a fórumhoz.

Belépés » | Regisztráció! » | Miért is legyek regisztrált felhasználó? »

További hozzászólások »

Alex - A tékozló fiú visszatér cikk képei
Alex - Alex - A tékozló fiú visszatérAlex - Alex - A tékozló fiú visszatér